Sparta - Maarkedal : 4 - 0

Het werd hoog tijd om nog eens drie punten binnen te halen, anders dreigde immers  de kelder van het klassement. De uitslag laat het niet vermoeden maar toch ging het niet als vanzelf. Integendeel. In de eerste helft waren het vooral de bezoekers die zich gevaarlijk aanstelden. Het begon met een omhaal van Jarno Aelvoet, die ging gelukkig een metertje naast. We kwamen nog beter weg als Bryan Den Haerinck de paal treft en het ergste moest nog komen. Twee minuten voor het einde van de eerste helft beging Samba een "zeer lichte overtreding" in de zestien, de ref twijfelde echter niet en tot grote ergernis van alles wat blauw-wit was ging de bal op de stip. Gelukkig voor ons koos Michiel de goede hoek om de penalty van Jarno Aelvoet onschadelijk te maken. Gerechtigheid geschied en zo bleef ook de nul op het bord. Meteen rusten geblazen.

Ruststand : 0 - 0

Het is toch bizar hoe een match soms kan kantelen, denk maar aan Antwerp vorige week Europees. Nu keerde het gelukkig in ons voordeel. Amper afgetrapt of de bezoekende defensie gaat aan het klungelen. Nathan VdB bedient Vic Schamp die zijn eerste voor Sparta binnenduwt. Amper vijf minuten verder net omgekeerd. Voorbereiding Vic Schamp en nu is Nathan de afwerker van dienst. Het begon er goed uit te zien. Het zag er nog beter uit net op het uur. Fout op Nathan binnen de zestien en ook nu twijfelt de ref geen seconde. Penalty. Onze kapitein Axel achter de bal en meesterlijk in de rechterbovenhoek geknald. De buit zou nu wel binnen zijn zeker? Maar de pret kon niet op. Amper twee minuten later hoekschop voor Sparta. Getrapt door Guillaume tot bij Jordy Martens die voor de 4-0 zorgt. Game over en de broodnodige overwinning binnengehaald. Volgende week weer een thuismatch tegen rode lantaarn Elene-Grotenberge. Als we die ook winnend kunnen afsluiten dan lonkt de top-vijf.

Bron:Eric Deleurere