FC Petegem - Sparta : 1 - 4

Een hele poos geleden dat we in competitieverband nog eens tegenover elkaar stonden om de derby der derby's te betwisten. Velen keken er duidelijk naar uit want ruime publieke belangstelling, de kassier van Petegem zal zich in de handen gewreven hebben. En dan naar de wedstrijd zelf. Sparta begon met aanvallende intenties en al gauw konden we een tweetal corners versieren. Bij de tweede hoekschop wordt de bal ontzet maar die komt bij Guillaume terecht die zelf net de corner had getrapt. Hij neemt hem heerlijk op de slof en met zijn linker knalt hij onhoudbaar in de verste bovenhoek. Doelman Anraed stond erbij en keek ernaar. Jammer genoeg gingen we voorlopig niet op hetzelfde elan door. Neen, het was vooral de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Gelukkig voor ons ging een poging van De Cooman in het zijnet en ging Michiel goed plat bij een poging van Louis Wyckhuyse. Het bleef bibberen voor ons. In de slotfase van de eerste helft konden we gelukkig rekenen op een zeer attent keepende Michiel die met enkele geslaagde reddingen de gelijkmaker kon voorkomen. Rusten geblazen en met een enigszins gevleide voorsprong trokken we naar de kleedkamers.

Ruststand : 0 - 1

Ook de tweede helft begonnen wij heel aanvallend. Een actie van Emile De Cordier, mooi zijn mannetje uitgeschakeld en dan de perfecte voorzet naar de tweede paal waar Michael een niet te missen kans voorlangs kopt. Dit had de 0-2 moeten zijn maar nee dus, integendeel. Goed tien minuten ver als de plaatselijke nummer 20 B. De Groote met een droge knal de gelijkmaker binnen poeierde. Ook Michiel stond erbij en keek ernaar. Alles te herdoen dus. Maar niet getreurd, wij hadden alles opgespaard voor het laatste kwartier. Eerst was er een raid van Nathan op links die vond Pierrot Deprez die op zijn beurt Michael aanspeelde, ditmaal liet onze topschutter de kans niet liggen en bracht ons weer op voorsprong. Een veilige marge was dit nog niet maar we waren nu wel op toerental geraakt. Twee minuten later knikt Guillaume zijn tweede van de dag tegen de netten en nu zaten we wel safe. Het slotakkoord was tenslotte voor Michael die na een solo voor de nummer vier zorgde en hiermee net als Guillaume met twee goals op zijn conto stond. Boeken toe, eerste driepunter was een feit en vermits er na drie wedstrijden niemand meer met het maximum staat wordt het nu al duidelijk dat we allicht een spannende competitie gaan beleven.

Bron: Eric Deleurere