Sparta - Jong Zulte : 2 - 2

We zijn er weer aan begonnen. Helaas moesten we beginnen met iets wat we liever niet zouden moeten doen, hulde brengen aan iemand die niet meer onder ons is. Maar het moet gezegd, de hulde was sereen en mooi uitgevoerd. Chapeau voor de mensen die het georganiseerd hebben. En dan, wat zegt men, het leven gaat verder en daar kwam het eerste fluitsignaal van dit nieuwe seizoen. Scheidsrechter van dienst was Albert Glor, een voor ons oud gekende als ex-speler van Sparta. Iedereen verwachtte veel van deze wedstrijd na onze vrij succesvolle inloopperiode met heel wat overwinningen in oefenmatchen, maar dat zegt natuurlijk niet alles. Inderdaad de werkelijkheid was helemaal anders. We geven niet thuis in de eerste helft. Na twintig minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong via Siemen Dekiere en goed een kwartier verder stond het al 0-2 na een doelpunt van Owen Laurez. Wij kwamen heel eventjes dreigen na knappe voorbereiding van Emile De Cordier maar Nathan Vanderbauwheede joeg de bal hoog over, de vijftig losgelaten ballonnen achterna. Zwakke eerste helft van Sparta en met een dubbele achterstand gaan rusten.

Ruststand : 0 - 2

De tweede helft speelden we wel met meer overtuiging en duidelijk met de spirit dat de scheve situatie nog recht te zetten was. Een paar goede aanvallen maar laat ons toch duidelijk stellen, als ene Michael Van Tieghem niet rondloopt in de spits is het wel moeilijk om tot scoren te komen. Ondanks veel goede wil bleven we toch wat op onze honger zitten. Gelukkig was er ook nog onze trouwe twaalfde man die zeker meehielp om het vuur nog wat meer in de pan te gooien. Nog acht minuten te spelen en plots komen we tot een prettige vaststelling. We zijn levensgevaarlijk op corners. De eerste getrapt door Emile De Cordier, die vindt onze kapitein en Axel knikt de aansluitingstreffer binnen. De hoop laaide weer helemaal op. Nog twee minuten officiële speeltijd en weer dwingen we een hoekschop af. Ditmaal van de rechterzijde, getrapt door de ingevallen Sahloul en perfect op het hoofd van Pierrot Deprez. De twaalfde man en alle spelers bijna in extase. Ook leuk om mee te geven dat dit tweede doelpunt er kwam via twee nieuwe spelers, ze mogen wat ons betref gerust op hun elan doorgaan. Al bij al mogen we tevreden zijn met dit puntje dat we alsnog uit de brand wisten te slepen.

Bron: Eric Deleurere