Sparta - Laarne/Kalken : 0 - 1

Helaas de wet van de sterkste moeten ondergaan. Uiteindelijk komen we nog goed weg me die 0-1 want de bezoekers troffen niet minder dan driemaal het doelkader. Michiel moest al meteen vol aan de bak wanneer Yannick Vermeiren van op rechts Oguzhan Cesmeli weet te bereiken maar gelukkig kon onze doelman gepast ingrijpen. Nog geen twintig minuten gespeeld als het enige doelpunt valt. Weer een voorzet van Vermeiren, ditmaal tot bij Lowiek Pauwels die niet meer kon missen en simpel de 0-1 binnenduwt. We waren nog aan het bekomen en weeral een spetterende aanval van de withemden. Pauwels, de maker van de goal, bedient Quinten Van Wayenbergh en we denken dat de dwarslat nog aan het natrillen is. Hier komen we heel goed weg. Het bleef maar duren. Weer die duivelse Vermeiren tot bij Pauwels, gelukkig verslikt deze laatste zich in de voorzet, anders dreigde er weer groot gevaar. En wij? Met de beste wil maar we kunnen geen kansen van ons melden, dan maar met een kleine achterstand gaan rusten.

Ruststand : 0 - 1

We begonnen vol goede moed aan de tweede helft. De ingevallen Nathan Vanderbauwheede zorgde met zijn snelheid voor wat gevaar. Een van de aanvallen resulteerde in een corner waarbij onze weer herstelde kapitein Axel Waelkens met een listig hakje iedereen probeerde te verrassen, maar het leverde niets meer dan een nieuwe corner op. Bij de bezoekers was het vooral hun nummer 30 Stijn Robaeys die zich als meest gevaarlijke aanbood. Een afstandsschot van hem gaat maar nipt naast en Michiel moet ook zijn kopbal onschadelijk maken. Wij dreigden nog eenmaal. Vrije trap van de eveneens ingevallen Jeffrey Eeckhout, die vindt Jordy Martens maar onze kopbalspecialist kan ditmaal niet vernietigend uithalen. In het slot treft Laarne/Kalken nog tweemaal de paal, dit om maar te illustreren hoe dominant ze wel waren. Wij konden daar niets meer tegenoverstellen en dus zullen we maar besluiten dat dit een wedstrijd was om heel snel te vergeten. Op naar de volgende.

Bron: Eric Deleurere