Sparta - Moerbeke/Geraardsbergen : 6 - 0

Onze misstap van vorige week is alweer weggeveegd. We speelden wel tegen een ploeg uit de kelder van de rangschikking maar het is toch altijd opletten, je weet maar nooit. De eerste echte kans van de wedstrijd was zelfs voor de bezoekers. Jelle Desterbecq kwam in een vrije schietpositie maar gelukkig voor ons kon een attente Seppe Van Driessche het leer in extremis in corner duwen. Stilaan tijd voor ons om de neus eens aan het venster te steken. We speelden goed twintig minuten als Nathan een eerste kans krijgt maar helaas, doelman Desprets stond op de goede plaats. Even uitstel maar niet voor lang. Weer wist ons spitsenduo de bezoekende defensie te ontmantelen en Nathan fungeerde als afwerker van dienst. We kregen stilaan meer grip op de wedstrijd. Op het halfuur een broederlijke actie. Nimrod vindt Nathan die er simpel 2-0 van maakt. We hadden de match nu helemaal in handen. Met nog vijf minuten te gaan bedient Jordy Martens Nathan die zijn derde binnen prikt. Het zou toch niet waar zijn zeker? En toch, inderdaad, he did it again. Op slag van rust maakt hij zowaar zijn vierde en dus net als tegen Michelbeke, vier op een rij en zijn twaalfde van het seizoen. Rusten geblazen.

Ruststand : 4 -0

Wat zou een eigenlijk overbodige tweede helft ons nog te bieden hebben? Niet zo veel eigenlijk. Een goede mogelijkheid voor Guillaume Van Lerberghe maar hij besluit jammer genoeg op de vuisten van doelman Desprets. Michael Van Tieghem was ook duidelijk op zoek naar zijn moment om toch ook een goaltje mee te pikken. Zijn schot strandde echter tegen de paal maar in de rebound kon een goed gevolgde Axel Waelkens nummer vijf binnen tikken. Michael zijn moment kwam er toch nog. Met nog twintig minuten te gaan een pegel via de onderkant van de lat en na assist van de ingevallen Vic Schamp kwamen de eindcijfers op het bord te staan. In het slot van de wedstrijd kreeg de eveneens ingevallen Olivier Vaernewyck nog een dot van een kans maar doelman Desprets vond zes genoeg en duwde met een knappe save het schot in corner. Wedstrijd gespeeld, makkelijke en logische zege. Door puntenverlies van de andere toppers komt het allemaal weer dicht bij mekaar te staan in de klassering. Zoals we eerder al schreven, er wachten ons nog spannende momenten in de resterende zeven wedstrijden.

Bron: Eric Deleurere