Sparta - Sottegem B : 3 - 0

Op kousenvoeten zijn we de top-vier binnengeslopen, we haalden ook net onze vierde clean-sheet binnen en we hebben momenteel de beste verdediging van de reeks. Goe bezig mannen. Het eerste gevaar kwam nochtans van de bezoekers. Na balverlies in onze verdediging kon Jelle Vanderspinnen zijn kans wagen. Gelukkig voor ons een metertje naast. Wij hadden nog niet veel klaargemaakt maar op het halfuur krijgen we een vrije trap op de linkerflank. Simon De Ruyck trapt hem keihard op doel maar bezoekende doelman Van Der Meulen pakt uit met een prima redding en behoedt zijn ploeg voor een achterstand. Het leven van een doelman kan echter hard zijn. Zonet nog de redder van het vaderland voor Sottegem maar binnen de minuut de schlemiel van de dag want inderdaad. Zijn knappe redding leverde voor ons een corner op, getrapt door Emile De Cordier. Over alles en iedereen heen, doelman Van Der Meulen incluis die zich grandioos miskijkt op deze bal en zo de voorsprong voor Sparta. Onze spitsbroeders Vic en Nathan verzilverden nog een paar kansjes maar scoren lukte niet. We gingen rusten met een kleine voorgift.

Ruststand : 1 - 0

Aanvang tweede helft moet Michiel meteen plat bij een poging van Van Compenholle. Het was wachten op wat druk van ons. Het was lang wachten en een voorsprong van één goaltje is niet veel, remember onze vorige thuismatch tegen Boekel waar we in het slot ook nog een tegendoelpunt te verwerken kregen. Maar nu niet want goed halverwege de tweede helft gaat de bezoekende defensie zwaar aan het klungelen. Via een paar tussenstations komt het leer bij Emile De Cordier die succesvol uithaalt van op de rand van de grote backlijn, en zo een iets geruststellender voorsprong. Simon De Ruyck, sterke wedstrijd gisteren, kon zich nog eens doorzetten op rechts maar spijtig genoeg gaat zijn bal voorlangs. Toen iedereen dacht, wedstrijd gespeeld kwam er onverwacht een heel bizar einde aan deze partij. Met nog amper één minuut te spelen wordt de ingevallen Maxime De Jaeger neergehaald in de zestien en zowaar nog een penalty voor ons. Zondebok Sander Van Den Bossche komt weg met geel maar de bezoekende doelman moet verbaal iets heel onaangenaams naar het hoofd van ref geslingerd hebben. Meteen rood en zo een gelegenheidsdoelman itussen de palen om de penalty te stoppen. In vorige versagen schreven we reeds dat kapitein Axel zich dit seizoen ontpopt had tot specialist strafschopnemer maar chapeau voor onze kapitein dat hij gisteren de eer liet aan Emile om zijn hattrick te realiseren. Emile trapte rustig binnen en meteen ook einde wedstrijd, afgesloten met een ruime 3-0 zege.

Bron: Eric Deleurere