Sparta - Edeboys : 0 - 4

Ai, ai, ai, een wedstrijd om heel snel te vergeten. We moeten eerlijk zijn, we kwamen in alle linies minstens één stap tekort om gelijke tred te houden met onze tegenstander. Wat een blitz-start van de bezoekers die met veel snelheid en vlotte combinaties slag om slinger voor ons doel opdoken. De enige vraag die je je kon stellen was, hoelang houden we dit vol vooraleer er een goal valt. Het antwoord kwam snel. Eerst ging een knal van Den Dooven nog over maar op het kwartier was het wel raak. Dezelfde Den Dooven met een perfecte lob over Michiel en zo de voorsprong voor Edeboys. Tien minuten later verdubbelden ze al de voorsprong. Ze kregen twee corners op rij, bij de tweede komt de bal bij Jonas Schouppe, die brengt voor en aan de tweede paal mag Yenthe Janssens binnenduwen. En wij, konden wij even uit die druk wegkomen? Wel ja, eenmaal lukte ons dat. Michael Van Tieghem stuitte echter op doelman Van Nieuland die de bal in de voeten van Johannes Devos duwde, maar ook de rebound van Johannes werd door de bezoekende doelman afgeweerd. Meer maakten we niet klaar en ook de bezoekers besloten om rustig de eerste helft uit te spelen.

Ruststand : 0 - 2

Je voelde zo dat wij er niet echt meer in geloofden. Als Ridgy De Smedt heel simpel een derde mag binnenlopen weet je dat het helemaal over is. Wij speelden wel nog een goede mogelijkheid bij mekaar maar scoren lukte niet. De voorbereiding was van Jonas Vandevelde die Jeffrey Eechout wist te vinden maar ook Jeffrey besloot op het bezoekende sluitstuk. Wel knap gedaan van beide spelers die net na de rust kwamen invallen. Met nog vijf minuten te gaan maakte Arne Blanckaert er nog 0-4 van maar dat was eigenlijk alleen maar voer voor de statistieken. Wij speelden ondertussen met tien man omdat Michael Van Tieghem tegen een tweede geel moest aankijken na een al te drieste tackle. Zoals bij aanvang reeds gezegd, een wedstrijd om heel snel te vergeten.

Bron: Eric Deleurere