Sparta - KVV Schelde Serskamp/Schellebelle : 1 - 3

Ondanks de barre weersomstandigheden waren we getuige van een best aangename wedstrijd om volgen. Alleen spijtig dat het resultaat weeral echt tegenvalt. De bezoekers begonnen gretig. Voorbereidende actie van Rickard Joos maar gelukkig voor ons kon Ben Meulenyzer net niet bij de voorzet om binnen te tikken. Meteen gevolgd door een nieuw prangend moment. Michiel kan nipt een voorzet van Brent Goedgezelschap wegtikken, de bal komt bij Jeffrey Van Wassenhove die in de rebound fors uithaalt maar weer kan Michiel redding brengen. Wij waren nog niet in het stuk voorgekomen maar na net geen kwart uur spelen snoept Michael Van Tieghem de bal af van Yanis Maesele op zo'n dertig meter van doel verwijderd. Michael gaat er als een speer vandoor en trapt, zoals het een echte spits betaamt, ijzig kalm de 1-0 tegen de netten. De bezoekers bleven echter ook voor gevaar zorgen. Jordy Martens haalt een volley van Mirando Goedgezelschap van de lijn weg en behoedt ons zo voor de gelijkmaker. Die komt er toch op het halfuur. Dezelfde M.Goedgezelschap ontdoet zich knap van zijn tegenstander en knalt onhoudbaar in de verste hoek de gelijkmaker op het bord. Zowat het laatste wapenfeit van een boeiende eerste helft.

Ruststand : 1 - 1

We begonnen furieus aan de tweede helft met meteen een mogelijkheid voor Michiel Van Troys. Scoren lukte echter niet. We bleven goed combineren en Jonas Vandevelde kwam tot tweemaal toe in scoringspositie maar telkens kon doelman Smetryns het gevaar keren. We moesten toch gaan opletten met het niet benutten van onze kansen en het kon nog erger. Nieuwe aanval van Sparta. In eerste instantie wordt de bal van de lijn gekeerd en komt bij onze kapitein Axel terecht die met een kopbal de deklat treft, wonder boven wonder krijgt hij de bal terug, mag weer naar doel koppen maar je gelooft het of niet, hij kopt opnieuw tegen de deklat. Echt niet te geloven. Hoeveel pech kan je hebben. Er moet toch heel binnenkort een dag komen dat Dame Fortuna ook eens aan onze kant komt te staan en ons beloont voor onze mateloze inzet. En dan gebeurt weer het onvermijdelijke. Wij trekken nog eens ten aanval, leiden onverwacht balverlies, iedereen wat uit positie, snelle uitbraak van de bezoekers en Ben Meulenyzer trapt nummer twee binnen. Was hier geen buitenspelgeurtje aan? Nog geen twee minuten later scoort Goedgezelschap zijn tweede van de namiddag en beseffen wij dat het weer eens niet voor vandaag zal zijn. Een te hard verdict waardoor we niet echt uit de gevarenzone weg geraken. We maken ons op voor een echte derby op het veld van Nokere/Kruishoutem.

Bron: Eric Deleurere