Sparta - Sottegem B : 3 - 0

Op kousenvoeten zijn we de top-vier binnengeslopen, we haalden ook net onze vierde clean-sheet binnen en we hebben momenteel de beste verdediging van de reeks. Goe bezig mannen. Het eerste gevaar kwam nochtans van de bezoekers. Na balverlies in onze verdediging kon Jelle Vanderspinnen zijn kans wagen. Gelukkig voor ons een metertje naast. Wij hadden nog niet veel klaargemaakt maar op het halfuur krijgen we een vrije trap op de linkerflank. Simon De Ruyck trapt hem keihard op doel maar bezoekende doelman Van Der Meulen pakt uit met een prima redding en behoedt zijn ploeg voor een achterstand. Het leven van een doelman kan echter hard zijn. Zonet nog de redder van het vaderland voor Sottegem maar binnen de minuut de schlemiel van de dag want inderdaad. Zijn knappe redding leverde voor ons een corner op, getrapt door Emile De Cordier. Over alles en iedereen heen, doelman Van Der Meulen incluis die zich grandioos miskijkt op deze bal en zo de voorsprong voor Sparta. Onze spitsbroeders Vic en Nathan verzilverden nog een paar kansjes maar scoren lukte niet. We gingen rusten met een kleine voorgift.

Ruststand : 1 - 0

Aanvang tweede helft moet Michiel meteen plat bij een poging van Van Compenholle. Het was wachten op wat druk van ons. Het was lang wachten en een voorsprong van één goaltje is niet veel, remember onze vorige thuismatch tegen Boekel waar we in het slot ook nog een tegendoelpunt te verwerken kregen. Maar nu niet want goed halverwege de tweede helft gaat de bezoekende defensie zwaar aan het klungelen. Via een paar tussenstations komt het leer bij Emile De Cordier die succesvol uithaalt van op de rand van de grote backlijn, en zo een iets geruststellender voorsprong. Simon De Ruyck, sterke wedstrijd gisteren, kon zich nog eens doorzetten op rechts maar spijtig genoeg gaat zijn bal voorlangs. Toen iedereen dacht, wedstrijd gespeeld kwam er onverwacht een heel bizar einde aan deze partij. Met nog amper één minuut te spelen wordt de ingevallen Maxime De Jaeger neergehaald in de zestien en zowaar nog een penalty voor ons. Zondebok Sander Van Den Bossche komt weg met geel maar de bezoekende doelman moet verbaal iets heel onaangenaams naar het hoofd van ref geslingerd hebben. Meteen rood en zo een gelegenheidsdoelman itussen de palen om de penalty te stoppen. In vorige versagen schreven we reeds dat kapitein Axel zich dit seizoen ontpopt had tot specialist strafschopnemer maar chapeau voor onze kapitein dat hij gisteren de eer liet aan Emile om zijn hattrick te realiseren. Emile trapte rustig binnen en meteen ook einde wedstrijd, afgesloten met een ruime 3-0 zege.

Bron: Eric Deleurere

De wedstrijd van onze beloften zaterdag 25 november op VV Volkegem gaat niet door!

Sparta - Boekel : 1 - 1

De voorbije weken waren we goed bij schot en dus waren de verwachtingen voor deze thuismatch ook weer hoog gespannen. Met een zege konden we zelfs de top-vijf binnensluipen maar helaas niet dus. Het was zelfs heel wat minder en de kansen in de eerste helft waren zeer schaars. Een poging van Nimrod werd gepakt door de bezoekende portier en ook een poging van Vic Schamp was te zwak om Verstraeten in verlegenheid te brengen. Het gevaar van de bezoekers kwam er telkens na een stilstaande fase. Eerst mocht bezoekende nummer acht, Simeon Pede laten zien dat hij een verre inworp kan gooien . Hij bereikt Toon Debast maar gelukkig voor ons gaat diens kopbal nipt voorbij de rechter doelpaal. Na een hoekschop krijgt Arne Lateur een vrije kopkans, ook nu weer nipt voorbij ditmaal de linker doelpaal. Veel meer viel er niet te beleven en dus gingen we met een logische brilscore de kleedkamers opzoeken.

Ruststand : 0 - 0

De tweede helft kon niet beter beginnen voor ons. Amper vier minuten ver als Alessio Atanassov de bal tegen de onderarm krijgt. Voldoende voor de ref om de bal op de stip te leggen. Een klusje voor onze kapitein die zich ondertussen ontpopt heeft tot een perfecte penalty trapper. Ook nu keihard binnengeknald. Het gaf ons duidelijk inspiratie om op zoek te gaan naar een tweede goaltje. Kort hierop weer een fase met een reukje aan. Vic gaat neer in de zestien maar de ref durft ons duidelijk geen tweede elfmeter binnen de vijf minuten toe te kennen. Onze indruk was nochtans dat het hier meer penalty was dan bij het handspel van daarnet, maar soit. We moesten verder. Nathan probeert het van ver met een goede plaatsbal maar Verstraeten duwt in hoekschop. De pas ingevallen Guillaume Van Lerberghe ziet de bezoekende keeper ver uit zijn doel staan en probeert het in een optimistische bui door van heel ver zijn kans te wagen maar een metertje naast. Die tweede goal bleef dus uit, dan weet je dat er altijd wel iets kan gebeuren en zo geschiedde. Nog tien minuten te gaan als Samba de noodrem boven haalt. Niks aan te doen, penalty voor Boekel en Jens Lauwerijns, by the way in een ver verleden nog een Spartaan geweest, trapt de gelijkmaker genadeloos binnen. In het absolute slot mogen we nog een kaars branden voor Michiel als hij op magistrale wijze een pegel van Lucas Otte uit de winkelhaak haalt. En zo bleven we steken op een enigszins ontgoochelend gelijkspel. Union heeft gisteren de rug gerecht na een slechte mid-weekmatch. Wel het is nu aan ons om hetzelfde te doen in onze volgende wedstrijd.

Bron: Eric Deleurere

Voor het eerst in ons bestaan spelen we de kwartfinale van de hofmancup.

Noteer deze data alvast in julle agenda.

Verdere info over deze verplaatsing volgt nog.

Sparta - Michelbeke : 4 - 1

Vlotte overwinning en het moet gezegd, als we winnen dan doen we het met stijl. Onze derde zege van het seizoen en voor de derde maal vier keer gescoord. Daar komt nog bij dat het voor één speler wel een heel bijzondere dag was. Nathan was immers nog geen klein beetje "on fire". En toch. In de eerste helft moesten de bezoekers zeker niet onder doen. Michiel houdt ons overeind als Robin Duynslaegher gevaarlijk uithaalt. Meteen het eerste gevaar en goed tien minuten ver. Eerste gevaar van Sparta komt er na een vrije trap van Emile De Cordier, bezoekende keeper lost de bal maar Nathan kan niet profiteren.  Het was echter maar uitstel. We spelen twintig minuten als dezelfde Nathan nu wel de weg naar doel vindt en Sparta op voorsprong brengt.  Tussendoor moet Michiel nogmaals heel attent reageren , ditmaal na een vrije trap van Kenny Roos maar de vuisten van onze doelman brengen redding. Wij bleven nu wel gaan. De volgende die het mocht proberen was Jarno Viaene maar die stuit op doelman Hoeckman. We spelen zevenendertig minuten als Nathan zijn tweede van de namiddag binnen prikt. Al direct een meer geruststellende voorsprong die we konden behouden tot aan de rust.

Ruststand : 2 - 0

Zouden we er nog eentje bijdoen? Maar ja, natuurlijk. We vallen in herhaling maar Nathan was niet te stuiten. Alleen op doel af, rustig de doelman omspelen en nummer drie binnen schuiven. Wat kan voetbal toch heerlijk zijn. We bleven maar komen. Knappe raid op links van Emile De Cordier die besluit op Hoeckman, deze kan het leer niet klemmen. Zo krijgt Vic Schamp van op de kleine backlijn een niet te missen mogelijkheid aangeboden maar toch onbegrijpelijk over een lege kooi getrapt. Het weze hem echter vergeven, met twee assists is ook zijn namiddag meer dan geslaagd. Zouden we er nog eentje bijdoen? Natuurlijk dat en wie anders dan weer Nathan zorgt op een bijna identiek manier als bij zijn derde voor nummer vier. Zo wordt hij voorlopig ook onze topscorer.  Op een verre inworp van Kenny Roos kan kapitein Jonas Matthijs de eerredder nog binnen koppen maar dat is louter voer voor statistieken. In het slot counterden we nog naar hartelust maar het was altijd net niet. Je hoort ons echter niet klagen, het was een propagandamatch. Hopelijk kunnen we op dit elan doorgaan en onze supporters nog veel voetbalplezier bezorgen.

Bron:Eric Deleurere

Naar jaarlijkse gewoonte kan je genieten van onze Kaas & Wijn Actie.

Dit ten voordele van de jeugd.

Je kan inschrijven via mail met dit inschrijvingsformulier.

Sparta - Elene/Grotenberge : 1 - 1

Na Oudenhove is Elene/Grotenberge al de tweede ploeg die dit seizoen puntenloos naar Wortegem komt, maar hier dan doodleuk een eerste puntje binnenhaalt. Niet meteen een traditie om fier op te zijn. Het begon nochtans niet slecht. Het begon zelfs schitterend. Amper twee minuten onderweg, fout op Nimrod in de zestien en penalty voor ons. Kapitein Axel, zoals steeds plichtbewust, brengt ons meteen op voorsprong. Dan zou je denken, dit wordt een walk-over maar helaas niets daarvan. We probeerden wel maar het lukte niet echt. Nathan en Vic Schamp mochten het in een en dezelfde fase tot tweemaal toe proberen maar zonder succes. Bij de bezoekers was het vooral hun nummer zeven, Taveras die we in de gaten moesten houden. Ook hij kreeg twee goede mogelijkheden maar scoren lukte ook voor hem niet. Een poging van Nathan werd nog door doelman Trossaert in corner geduwd en dat was het zowat. We gingen de rust in met een te krappe voorsprong.

Rustand : 1 - 0

Goed vijf minuten ver in de tweede helft en daar was het al, het gevreesde tegendoelpunt. Michiel kan in eerste instantie nog afweren maar de goed gevolgde, en aan de rust pas ingevallen Matis Everaert schiet de gelijkmaker binnen. Het zou toch niet waar zijn zeker. Het moet ook een beetje meezitten bij de afwerking en dat was zeker niet het geval. Op een corner, getrapt door Guillaume krijgt Jordy Martens een goede kopkans. Zijn bal wordt echter van de lijn gekeerd. Kort daarop misschien wel de beste aanval van de namiddag. Nathan kan zich vrijmaken op rechts en verstuurt de perfecte voorzet naar de tweede paal. De kopbal van Vic Schamp spat echter uiteen tegen de kruising. Ook Islam krijgt nog een goede mogelijkheid maar Trossaert pakt. Aan de overzijde nog even gevaar via alweer Taveras maar zijn poging gaat over. In het slot haalt Guillaume nog eens verrassend uit, de doelman kan het leer niet klemmen maar niemand gevolgd om de rebound binnen te duwen. Zo moesten we tevreden zijn met een schamel puntje en de bezoekers, die vierden hun eerste punt als hadden ze een overwinning binnengehaald. Laat ons hopen op wat meer meeval bij de afwerking in de komende wedstrijden.

Bron:Eric Deleurere

Sparta - Maarkedal : 4 - 0

Het werd hoog tijd om nog eens drie punten binnen te halen, anders dreigde immers  de kelder van het klassement. De uitslag laat het niet vermoeden maar toch ging het niet als vanzelf. Integendeel. In de eerste helft waren het vooral de bezoekers die zich gevaarlijk aanstelden. Het begon met een omhaal van Jarno Aelvoet, die ging gelukkig een metertje naast. We kwamen nog beter weg als Bryan Den Haerinck de paal treft en het ergste moest nog komen. Twee minuten voor het einde van de eerste helft beging Samba een "zeer lichte overtreding" in de zestien, de ref twijfelde echter niet en tot grote ergernis van alles wat blauw-wit was ging de bal op de stip. Gelukkig voor ons koos Michiel de goede hoek om de penalty van Jarno Aelvoet onschadelijk te maken. Gerechtigheid geschied en zo bleef ook de nul op het bord. Meteen rusten geblazen.

Ruststand : 0 - 0

Het is toch bizar hoe een match soms kan kantelen, denk maar aan Antwerp vorige week Europees. Nu keerde het gelukkig in ons voordeel. Amper afgetrapt of de bezoekende defensie gaat aan het klungelen. Nathan VdB bedient Vic Schamp die zijn eerste voor Sparta binnenduwt. Amper vijf minuten verder net omgekeerd. Voorbereiding Vic Schamp en nu is Nathan de afwerker van dienst. Het begon er goed uit te zien. Het zag er nog beter uit net op het uur. Fout op Nathan binnen de zestien en ook nu twijfelt de ref geen seconde. Penalty. Onze kapitein Axel achter de bal en meesterlijk in de rechterbovenhoek geknald. De buit zou nu wel binnen zijn zeker? Maar de pret kon niet op. Amper twee minuten later hoekschop voor Sparta. Getrapt door Guillaume tot bij Jordy Martens die voor de 4-0 zorgt. Game over en de broodnodige overwinning binnengehaald. Volgende week weer een thuismatch tegen rode lantaarn Elene-Grotenberge. Als we die ook winnend kunnen afsluiten dan lonkt de top-vijf.

Bron:Eric Deleurere

!!! UPDATE !!!

De match van de beloften op zaterdag 7oktober zal verplaatst worden naar zaterdag 9 december.

Sparta - Oudenhove : 0 - 0

We drukken ons heel voorzichtig uit als we zeggen dat we tegen de rode lantaarn niet onze beste wedstrijd hebben gespeeld. Ook enkele trouwe supporters deelden na de wedstrijd deze mening. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Kenneth De Bleeker testte de vuisten van Michiel na voorbereidend werk van Matthias Van Poucke. Wij voor het eerst dreigend na een vrije trap van Michael Van Tieghem, doelman Bossart kan de bal niet klemmen maar Jordy Martens knalt in de rebound hoog over. We kwamen er nog eens dichtbij maar de poging van Islam Husseiny werd van de lijn gekeerd. Even onze adem ingehouden kort voor de rust als Michiel de bal ontzet in de voeten van Domien Van Den Meersschaut die meteen naar het lege doel trapt. Gelukkig niet hard genoeg zodat Michiel in extremis toch nog kan ingrijpen. Veel stelde het echter allemaal niet voor en dus gingen we maar rusten met een troosteloze brilscore.

Ruststand : 0 - 0

Wie gehoopt had dat de tweede helft wat beterschap zou brengen had het helaas verkeerd voor. Bij aanvang van die tweede helft een geweldige scrimmage voor het bezoekende doel maar tot scoren kwamen we niet. Oudenhove daarentegen kwam er wel tweemaal heel dicht bij. Zowel Van Poucke als Govers knalden reuzemogelijkheden nipt voorlangs. In het slot trof Jordy nog eens de bovenkant van de deklat maar veel meer maakten we niet klaar. Met dit gelijkspel komen we ergens in het midden van het klassement terecht. Er is nog geen man over boord maar het zou toch iets meer mogen swingen in de komende wedstrijden.

Bron: Eric Deleurere

Klik op de foto voor het artikel.

FC Petegem - Sparta : 1 - 4

Een hele poos geleden dat we in competitieverband nog eens tegenover elkaar stonden om de derby der derby's te betwisten. Velen keken er duidelijk naar uit want ruime publieke belangstelling, de kassier van Petegem zal zich in de handen gewreven hebben. En dan naar de wedstrijd zelf. Sparta begon met aanvallende intenties en al gauw konden we een tweetal corners versieren. Bij de tweede hoekschop wordt de bal ontzet maar die komt bij Guillaume terecht die zelf net de corner had getrapt. Hij neemt hem heerlijk op de slof en met zijn linker knalt hij onhoudbaar in de verste bovenhoek. Doelman Anraed stond erbij en keek ernaar. Jammer genoeg gingen we voorlopig niet op hetzelfde elan door. Neen, het was vooral de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Gelukkig voor ons ging een poging van De Cooman in het zijnet en ging Michiel goed plat bij een poging van Louis Wyckhuyse. Het bleef bibberen voor ons. In de slotfase van de eerste helft konden we gelukkig rekenen op een zeer attent keepende Michiel die met enkele geslaagde reddingen de gelijkmaker kon voorkomen. Rusten geblazen en met een enigszins gevleide voorsprong trokken we naar de kleedkamers.

Ruststand : 0 - 1

Ook de tweede helft begonnen wij heel aanvallend. Een actie van Emile De Cordier, mooi zijn mannetje uitgeschakeld en dan de perfecte voorzet naar de tweede paal waar Michael een niet te missen kans voorlangs kopt. Dit had de 0-2 moeten zijn maar nee dus, integendeel. Goed tien minuten ver als de plaatselijke nummer 20 B. De Groote met een droge knal de gelijkmaker binnen poeierde. Ook Michiel stond erbij en keek ernaar. Alles te herdoen dus. Maar niet getreurd, wij hadden alles opgespaard voor het laatste kwartier. Eerst was er een raid van Nathan op links die vond Pierrot Deprez die op zijn beurt Michael aanspeelde, ditmaal liet onze topschutter de kans niet liggen en bracht ons weer op voorsprong. Een veilige marge was dit nog niet maar we waren nu wel op toerental geraakt. Twee minuten later knikt Guillaume zijn tweede van de dag tegen de netten en nu zaten we wel safe. Het slotakkoord was tenslotte voor Michael die na een solo voor de nummer vier zorgde en hiermee net als Guillaume met twee goals op zijn conto stond. Boeken toe, eerste driepunter was een feit en vermits er na drie wedstrijden niemand meer met het maximum staat wordt het nu al duidelijk dat we allicht een spannende competitie gaan beleven.

Bron: Eric Deleurere

Sparta - Jong Zulte : 2 - 2

We zijn er weer aan begonnen. Helaas moesten we beginnen met iets wat we liever niet zouden moeten doen, hulde brengen aan iemand die niet meer onder ons is. Maar het moet gezegd, de hulde was sereen en mooi uitgevoerd. Chapeau voor de mensen die het georganiseerd hebben. En dan, wat zegt men, het leven gaat verder en daar kwam het eerste fluitsignaal van dit nieuwe seizoen. Scheidsrechter van dienst was Albert Glor, een voor ons oud gekende als ex-speler van Sparta. Iedereen verwachtte veel van deze wedstrijd na onze vrij succesvolle inloopperiode met heel wat overwinningen in oefenmatchen, maar dat zegt natuurlijk niet alles. Inderdaad de werkelijkheid was helemaal anders. We geven niet thuis in de eerste helft. Na twintig minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong via Siemen Dekiere en goed een kwartier verder stond het al 0-2 na een doelpunt van Owen Laurez. Wij kwamen heel eventjes dreigen na knappe voorbereiding van Emile De Cordier maar Nathan Vanderbauwheede joeg de bal hoog over, de vijftig losgelaten ballonnen achterna. Zwakke eerste helft van Sparta en met een dubbele achterstand gaan rusten.

Ruststand : 0 - 2

De tweede helft speelden we wel met meer overtuiging en duidelijk met de spirit dat de scheve situatie nog recht te zetten was. Een paar goede aanvallen maar laat ons toch duidelijk stellen, als ene Michael Van Tieghem niet rondloopt in de spits is het wel moeilijk om tot scoren te komen. Ondanks veel goede wil bleven we toch wat op onze honger zitten. Gelukkig was er ook nog onze trouwe twaalfde man die zeker meehielp om het vuur nog wat meer in de pan te gooien. Nog acht minuten te spelen en plots komen we tot een prettige vaststelling. We zijn levensgevaarlijk op corners. De eerste getrapt door Emile De Cordier, die vindt onze kapitein en Axel knikt de aansluitingstreffer binnen. De hoop laaide weer helemaal op. Nog twee minuten officiële speeltijd en weer dwingen we een hoekschop af. Ditmaal van de rechterzijde, getrapt door de ingevallen Sahloul en perfect op het hoofd van Pierrot Deprez. De twaalfde man en alle spelers bijna in extase. Ook leuk om mee te geven dat dit tweede doelpunt er kwam via twee nieuwe spelers, ze mogen wat ons betref gerust op hun elan doorgaan. Al bij al mogen we tevreden zijn met dit puntje dat we alsnog uit de brand wisten te slepen.

Bron: Eric Deleurere

Iedereen van harte welkom op de eerste competitiematch. Deze match is ook een eerbetoon ter ere van onze overleden Sparta collega en vriend Guy Meirhaeghe. Bestuur, spelers, jeugdspelers en trainers zullen een gepast eerbetoon houden. De aftrap zal gegeven worden door zijn vrouw Ann en dochter Julie, Jellert en kleindochter Gisèle. 

Janik De Poortere is de nieuwe beloftencoach van Sparta.

Hij is 40j en woonachtig te Anzegem ( voorheen te Wortegem ) en was het laatst ( 2/3 seizoenen geleden ) als coach actief bij de beloften van Kluisbergen Sportief.

Hij is houder van UEFA-A diploma jeugd.

Janik zal per 1 sept 2023 starten als beloftencoach.  

We heten hem van harte welkom en wensen hem alle succes én een goede samenwerking toe.

Zondag 13 augustus spelen we in en tegen Vinkt om 16u.

!!!Supporters op post!!!

Ook Sparta is al een tijdje met de trainingen begonnen.

Hieronder zie je het oefenprogramma van het eerste elftal.

Dit kan wel nog veranderen als Sparta verder gaat in de hoffmancup.

Sparta bedankt iedereen die ons steunde met het vaderdagontbijt.

Hopelijk heeft het jullie gesmaakt.

We danken ook iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om dit mogelijk te maken.

Dank u wel!!!

Het bestuur.

Gisterenavond kregen wij bij Sparta het heel droevige nieuws dat Guy Meirhaeghe overleden was.

Onwaarschijnlijk.

Guy was een zeer gewaardeerd medewerker die, de voorbije jaren, met kennis van (voetbal)zaken, binnen onze club verschillende taken uitvoerde.

Hij was een vriend van al onze Sparta-medewerkers én gekend bij vele van onze voetbalcollega’s.

Onze gedachten gaan ook uit naar Ann, zijn echtgenote, Julie en Jellert.

Wij wensen hen veel sterkte en steun bij elkaar in deze moeilijke periode.

Je kan contact opnemen met Guy via deze link

Belangrijke match in de strijd om het behoud in 2de provinciale!

Laten we met zen allen nog een laatste keer achter onze ploeg staan!

Allen van harte welkom in de "arena" van Sparta Wortegem!

Ook in 2023 kan je op Vaderdag genieten van een heerlijk ontbijt of flesje wijn.

Levering aan huis!

Bestellen kan vanaf nu!

Exact een jaar geleden ( 01/05/22 ) speelden we, in 3de prov., tegen Sp. Bevere voor de titel ……. én met succes ……. de maand mei werd een Wortegemse feestmaand.

Dan komt 2de provinciale : het doel was én is nog steeds, een degelijke 2de provincialer zijn. Het seizoen werd leerrijk met een wat hobbelig parcours, waar we, sportief, af en toe met de neus op de 2de provinciale realiteit werden gedrukt. Op een hobbelig parcours word je dan als club ook nog eens met onverwachte, soms vervelende, situaties geconfronteerd.

Uiteindelijk eindigen we op plaats 14 ( we hoopten bij aanvang toch 1 of 2 plaatsen hoger) , een vervelende plaats…met een eindronde – bijkomende daler - tot gevolg. 

Zondag 13 mei om 15u  Kemzeke - Sparta Wortegem

Donderdag 18 mei om 15u  Sparta Wortegem - Sleidinge

We bekijken het echter positief, ….. we hebben het allemaal nog in ‘eigen hand’…… de eindronde tegen Kemzeke en Sleidinge zijn 2 finalewedstrijden, zoals deze van 1 mei van vorig jaar ( met natuurlijk wel ietsje minder toeschouwers ).

Laat ons daar naartoe leven en nog 2x alles geven om ons verblijf in 2de te bevestigen…… dan wordt ook dit jaar de maand mei een beetje een Wortegemse feestmaand.

Woord van gemeende dank aan iedereen die ook het afgelopen seizoen bij Sparta betrokken was : -alle spelers & sportieve staf -alle medewerkers ( inkom, kantine, buitenbar, terreinverzorging….) -alle medewerkers jeugdwerking ( trainers, ouders, …. ) -onze supporters -onze sponsors -…….

Ter herinnering : SPARTA’S 6de JEUGDTORNOOI OP ZATERDAG 13 MEI 2023 !!!!!

Onze doelman Michiel Moerman is Spartaan van het jaar geworden.

Hij haalde het voor Michael Vantieghem en Jordy Martens.

Van harte proficiat Michiel.

Het dagschema van ons tornooi kan je zien door op ondestaande foto te klikken.

Sparta - TK Meldert : 1 - 2

Nog eentje om af te ronden maar ook eentje om zo snel mogelijk te vergeten. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Meldert definitief gered en wij doorverwezen naar de barrages. Veel spektakel moet je dan ook niet verwachten. Wij een eerste maal met een raid op de rechterflank van Nimrod die Michael VT bereikt maar die tikt de bal tegen doelman Van Bremt. Ook Emile Docordier vindt de bezoekende doelman op zijn weg. De bezoekers waren nog niet echt in het stuk voorgekomen maar op de vijfentwintigste minuut mochten we vaststellen dat ze een begenadigd voetballer in hun rangen lopen hebben. Inderdaad, de bezoekende nummer vijf Saed Menebhi duikt plots alleen voor Michiel op en met de nodige flair en kalmte kapt hij tot tweemaal toe onze doelman uit om dan rustig binnen te leggen. Wij dus weeral aan achtervolgen toe en net voor de rust incasseerden we op een ongelukkige manier nog een tweede treffer. Een voorzet van Michael Rocquet wordt door Michiel tegen Jordy aangeduwd en zo caprioleert de bal in doel. Met een dubbele achterstand gaan rusten.

Ruststand : 0 - 2 Konden we nog iets terugdoen? We zijn in ieder geval met goede intenties aan de tweede helft begonnnen. Na amper vijf minuten trapt Jonas Vandevelde een perfecte voorzet tot bij Michael die van dichtbij naast kopt. Dit moest altijd binnen maar nee dus. Het was echter maar uitstel want iets later zorgt Jonas zelf voor de aansluitingstreffer. Blijkbaar heeft Jonas er een patent op om in de laatste competitiewedstrijd te scoren, remember slotwedstrijd van vorig seizoen toen hij de kampioenengoal binnen ramde. We wilden nog wel op zoek gaan naar de aansluitingstreffer maar die kwam er niet. Toch ook nog even melden dat we in deze laatste match kennis mochten maken met een speler van de U17, met name Maxime De Jaeger mocht zijn eerste minuten volmaken in het eerste elftal. In het slot van de partij haalde hij nog eens uit maar zijn poging was te zwak om echt gevaarlijk te zijn. Hoe dan ook, hiermee valt het doek over de competitie. Nu afwachten hoe de loting verloopt voor de barragewedstrijden waarin we het opnemen tegen Sleidinge en Kemzeke.

Bron: Eric Deleurere

Allen van harte welkom.

Inschrijven kan HIER

Sparta - Meerbeke : 2 - 2

Wat is dat toch met die laatste minuten? Hoe dikwijls kregen we dit seizoen al niet het deksel op de neus in het slot van een wedstrijd. Ook bij de heenmatch in Meerbeke was het niet anders met hun gelijkmaker in de negentigste minuut, en nu was het dus weer van dattum. We begonnen nochtans goed met al meteen een poging van Michael maar de bezoekende doelman reageerde attent. Hoewel Meerbeke niets meer te winnen of te verliezen had gaven ze toch een zeer gemotiveerde indruk. Een kopbal van Van Cauter ging maar nipt over en bij een vrije trap van Berkant Ayrim moest Michiel vol aan de bak. Ook Mathias Heymans vond Michiel op zijn weg. En dan, met nog vijf minuten te gaan gebeurde het. Michiel, zo vaak onze reddende engel, kwam iets te onoordeelkundig uit zijn doel en Kenneth Mumba kon maximaal profiteren. Met een stiftertje bracht hij de bezoekers op voorsprong. Geen minuut later komen we goed weg als Fonck tegen de kruising trapt. De hoogste tijd om te gaan rusten en wat nieuwe moed bijeen te rapen.

Ruststand : 0 - 1

Van goeie moed gesproken. We speelden naar "onze goede kant" en dwongen een hoekschop af. Kundig getrapt door Emile De Cordier, bal tegen de lat en zo voor de voeten van Jordy Martens die van heel dichtbij binnentikt. Geen minuut later mochten we weeral juichen. Nathan Vanderbauwhede ging er als een speer vandoor en trapte keihard voorbij een hopeloos grabbelende Pisane. Deze goal deed ons zowaar terugdenken aan Tom Vindevogel die in zijn gouden dagen ook zo dikwijls vanop de rechterflank verschroeiend uithaalde. Graag meer van dat, Nathan. We waren nu echt gelanceerd maar een derde kwam er helaas niet. Michael Van Tieghem mocht het tweemaal proberen maar scoren lukte vandaag niet voor onze topschutter. En dan gingen we naar dat vermaledijde slot van de wedstrijd. Na heel wat tumult mogen de bezoekers een vrije trap nemen. Bal in de zestien gedropt waar de ref een duwfout ziet en zowaar de bal op de stip legt. Marco De Troyer kent geen genade en knalt keihard de gelijkmaker tegen de touwen. Door dit gelijkspel en de overwinning van Winnik worden het nog twee spannende weken.

Bron: Eric Deleurere

Sparta Wortegem dank iedereen die aanwezig was op het jaarlijks eetfestijn.

We bedanken ook de vele helpende handen die op eender welke manier hun steentje bijdroegen.

Hopelijk tot volgend jaar.

Het bestuur.

Sparta - Melsen : 2 - 1

Wat is de smaak van de overwinning toch zoet, vooral wanneer je er zo lang hebt moeten op wachten. Het was immers van 15 januari, match tegen Eine, geleden dat we nog eens een driepunter mochten bijschrijven op ons conto. De omstandigheden waren nochtans allesbehalve. Net als voor de renners in Gent-Wevelgem was het voor de spelers knokken in moeilijke omstandigheden op een zwaar en uitermate drassig terrein. En toch, ondanks alles bleek Michael Van Tieghem het Sparta-etentje goed te hebben verteerd want na amper vijf minuten spelen kon hij Sparta reeds op voorsprong brengen. Wat een start. Even schrikken als Guillaume Vanlerberghe volgens de ref de bal op de arm zou gekregen hebben, hij wees maar de stip maar een attente grensrechter nam de rol van VAR op zich en stak de vlag in hoogte. Na gezamenlijk overleg tussen ref en grensrechter werd de elfmeter weggewuifd. De eerste echte dreiging van de bezoekers kwam er met een knal van Milan Servaes die wel hoog over schiet. Goed twintig minuten ver als Sparta een vrije trap mag nemen op links. Michiel Van Troys probeert het rechtstreeks, doelman Van Hecke kan het leer niet klemmen en de goed gevolgde Jordy Martens verdubbelt de voorsprong. Kort daarop een nieuwe vrije trap voor ons na een overtreding op MVT maar ditmaal is Van Hecke wel bij de les en duwt in hoekschop. De druk van de bezoekers begon toe te nemen. Wij beleefden enkele moeilijke momenten en op een van de vele corners die ze afdwongen kon Pieter Trossaert milderen. We hielden voorlopig echter stand en waren gretig om na een heerlijke eerste helft de warme kleedkamers op te zoeken.

Ruststand : 2 - 1

De tweede helft werd een vervolg op het einde van de eerste periode. Wij kwamen nog amper over de middenlijn en de bezoekers bleven maar verder op zoek gaan naar de gelijkmaker. Het was bij momenten zoals de Fransen zeggen, sauve qui peut maar we overleefden de stormloop. Toch was het meermaals de adem inhouden, zo dreigend was het soms voor de kooi van Michiel. Een volley van Servaes werd door MM vakkundig in corner geduwd. Een enorme schermutseling na weer een corner van Melsen gevolgd door twee, drie pogingen konden we ook overleven. Vandaag hadden we Dame Fortuna eindelijk eens aan onze kant, dat mocht ook wel na de vele pech in vorige wedstrijden waar het dikwijls in de slotfase misliep. Wij kwamen nog eenmaal dicht bij een derde maar de kopbal van kapitein Axel ging over de bezoekende kooi. We speelden een heel lange blessuretijd maar uiteindelijk kwam dan toch het verlossende fluitsignaal. Oef, en plots staan we op vier punten van Meldert. Met een in theorie niet zo moeilijke kalender voor de boeg, drie van de vier laatste matchen gaan tegen ploegen die net onder of net boven ons staan is het misschien toch nog mogelijk om in extremis naar die bevrijdende dertiende plaats te klimmen.

Bron: Eric Deleurere

TRANSFERNIEUWS!!!

Ngyah Samba een 25 jarige verdediger komt over van VL.Ardennen.

Hij speelde voorheen bij St Michelbeke (3,5 j) en daarvoor bij SK Ronse.

Welkom bij de Sparta familie.

Happy to be blue and white

Sparta - VCE Houtem : 1 - 2

Het had een droomstart kunnen zijn. Na vier minuten gaat de bal op de stip als Michael Van Tieghem wordt neergehaald in de zestien. Zegt een ongeschreven voetbalwet niet dat het niet opportuun is om zelf de elfmeter te nemen als de fout op jou is gebeurd? Soit, Michael toch achter de bal maar niet al te best getrapt en binnen bereik van doelman De Cubber die het schot afweert, ook in de rebound kan Michael niet scoren en weg dus deze vroege mogelijkheid. Weer net niet dus zoals reeds zo dikwijls dit seizoen. De beste mogelijkheid voor de bezoekers kwam er via Joeri De Cocker maar Michiel had een prima redding in huis op diens poging. We dachten reeds dat we met een brilscore gingen rusten maar jammer genoeg zat het venijn in de staart van de eerste helft. Een laatste Houtemse aanval over rechts, bal wordt voor doel gebracht en aan de tweede paal kan Arno Van Der Schueren vrij inkoppen. Van een koude douche gesproken op slag van rust, zoals dat dan heet.

Ruststand: 0 - 1

Dramatisch einde dus van de eerste helft maar al even dramatisch begin van de tweede periode. Amper vijf minuten bezig als Stef Temmerman wordt aangespeeld, door niemand wordt aangevallen en dus alle tijd krijgt om hem droog in de benedenhoek te poeieren. Kopjes naar beneden want een bijna uitzichtloze situatie. De bezoekers domineerden en speelden geregeld goede kansen bij mekaar. Alleen dankzij een zeer sterk keepende Michiel konden ze niet verder uitlopen. Wij kregen maar weinig klaar gespeeld al kwam er op het einde toch weer wat meer schwung in ons spel. De ingevallen Laurens Decock kon een paar maal doordrukken op rechts maar voorlopig leverde ook dat niet al te veel op. En dan met nog tien minuten te gaan vindt Jordy Martens na hoekschop toch een gaatje om de aansluitingstreffer aan te tekenen. Verder kwamen we echter niet en zo gingen we weer met het kleinste verschil de boot in. De eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat het moeilijk wordt om van die veertiende plaats weg te geraken, temeer doordat de ploegen net boven ons af en toe wel punten pakken. Toch moeten we blijven knokken om een eventueel verlengd verblijf in tweede te verwezenlijken.

Bron: Eric Deleurere

Lukas De Clerck 19 jaar is de volgende aanwinst van Sparta. Deze aanvallende flankspeler komt van SC Dikkelvenne en speelde vroeger ook nog voor KSV Oudenaarde.

Welkom in de spartafamilie Lukas.

Happy to be blue and white.

Door de hevige regenval is ons terrein herschapen in een zwem-en modderbad. De thuiswedstrijden voor de jeugd op zaterdag 11 maart gaan dus niet door.

Kaarten te verkrijgen bij bestuur, spelers of via info@spartawortegem.be

Mathieu Roumans een 23 jarige centrale verdediger komt over van Anzegem B. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Sparta. Daarna speelde hij 1 jaar voor Oudenaarde, terug Sparta en 5 jaar Anzegem. Het is dus zijn derde passage bij onze club.

Welcome back Mathieu.

Happy to be blue and white

Pierreot Deprez is de nieuwste aanwinst van Sparta.

Deze 25-jarige aanvaller heeft een verleden bij RC Waregem en Tielt VV.

Welkom bij de spartafamilie Pierreot.

Happy to be blue and White

 

 

Jarno Viaene en Olivier Vaernewyck komen terug naar het vertrouwde nest van Sparta Wortegem.

Welkom back boys en veel succes.

Happy to be blue and white

Sparta gaat met de bus naar KSV Denderleeuw.

Wie wil meegaan kan zich inschrijven vanaf nu.

TRANSFERNIEUWS!!!

Vic Schamp is een volgende aanwinst voor Sparta Wortegem.

Deze 21- jarige aanvaller komt over van SC Dikkelvenne.

Hij heeft ook een verleden bij Huise en Oudenaarde.

Welkom bij de Sparta familie Vic.

Happy to be blue and white.

Na een spannende laatste ronde konden de mannen van Schultenbrau de quiz naar hun hand zetten.

Ze behaalden 193 punten op een totaal van 200.

Sparta behaalde de 2de plaats met 191 punten en The Die Hards werden 3de.

Een speciale dank aan Guy en Willliam voor de puike organisatie.

 

De top 3 op de foto met de organisatoren.

TRANSFERNIEUWS!!!

Victor Tieberghien is onze nieuwe aanwinst voor volgend seizoen.

Deze centrale middenvelder komt over van Sparta Bevere.

Welkom bij de Sparta familie Victor.

Happy to be blue and White.

Sparta - Edeboys : 0 - 4

Ai, ai, ai, een wedstrijd om heel snel te vergeten. We moeten eerlijk zijn, we kwamen in alle linies minstens één stap tekort om gelijke tred te houden met onze tegenstander. Wat een blitz-start van de bezoekers die met veel snelheid en vlotte combinaties slag om slinger voor ons doel opdoken. De enige vraag die je je kon stellen was, hoelang houden we dit vol vooraleer er een goal valt. Het antwoord kwam snel. Eerst ging een knal van Den Dooven nog over maar op het kwartier was het wel raak. Dezelfde Den Dooven met een perfecte lob over Michiel en zo de voorsprong voor Edeboys. Tien minuten later verdubbelden ze al de voorsprong. Ze kregen twee corners op rij, bij de tweede komt de bal bij Jonas Schouppe, die brengt voor en aan de tweede paal mag Yenthe Janssens binnenduwen. En wij, konden wij even uit die druk wegkomen? Wel ja, eenmaal lukte ons dat. Michael Van Tieghem stuitte echter op doelman Van Nieuland die de bal in de voeten van Johannes Devos duwde, maar ook de rebound van Johannes werd door de bezoekende doelman afgeweerd. Meer maakten we niet klaar en ook de bezoekers besloten om rustig de eerste helft uit te spelen.

Ruststand : 0 - 2

Je voelde zo dat wij er niet echt meer in geloofden. Als Ridgy De Smedt heel simpel een derde mag binnenlopen weet je dat het helemaal over is. Wij speelden wel nog een goede mogelijkheid bij mekaar maar scoren lukte niet. De voorbereiding was van Jonas Vandevelde die Jeffrey Eechout wist te vinden maar ook Jeffrey besloot op het bezoekende sluitstuk. Wel knap gedaan van beide spelers die net na de rust kwamen invallen. Met nog vijf minuten te gaan maakte Arne Blanckaert er nog 0-4 van maar dat was eigenlijk alleen maar voer voor de statistieken. Wij speelden ondertussen met tien man omdat Michael Van Tieghem tegen een tweede geel moest aankijken na een al te drieste tackle. Zoals bij aanvang reeds gezegd, een wedstrijd om heel snel te vergeten.

Bron: Eric Deleurere

Vrijdag 10 februari 2023

20:00 - K.S.V. Melsen - Sparta Beloften 4-4

Zaterdag 11 februari 2023

09:00 - RC Waregem - KFC Petegem/schelde U10 5-7

09:30 - Sparta U15 A - K.W.S. Desselgem 

09:30 - F.C.E. Kuurne - Sparta U11 0-4

09:30 - Sparta U13 B - Sparta U13 A 3-4

09:30 - Sparta U9 A - K.F.C. Kluisbergen 10-12

09:30 - Sparta U9 B - K.V.C. Deerlijk Sport 12-7

10:30 - S.V. Anzegem - Sparta U17 3-4

10:45 - Hulste Sportief - Sparta U8 11-26

10:45 - K.S.K. Beveren-Leie - Sparta U7

15:00 - S.V. Anzegem - KFC Petegem/schelde U15

Zondag 12 februari 2023

15:00 - Sparta Eerste Elftal - K.F.C. Edeboys 0-4

Zaterdag 4 februari 2023

09:15 - K.S.C. Oostrozebeke - Sparta U8  6-6

09:15 - Kluisbergen Sp - Sparta U13 B  3-2

09:30 - Sparta U17 - GD Ingooigem  3-0

09:30 - Sparta U9 A - K.V.K. Avelgem C  5-9

09:30 - Sparta U9 B - K.V.K. Avelgem D  7-6

09:30 - Sparta U7 - Jong Vijve

10:00 - Sparta U11 - K. Rekkem Sport  6-6

10:00 - KFC Petegem/Schelde U10 - VV Volkegem  11-5

10:45 - Vc Nokere-Kruishoutem - Sparta U13 A  0-3

14:00 - Jong Vijve - Sparta U15 A  2-0

14:00 - KFC Petegem/schelde U15 B- SK Vlaamse Ardennen 

15:00 - Sparta Beloften - K.F.C. Merelbeke  0-5 FF

18:00 - Kluisbergen Sportief - Sparta Eerste Elftal  2-2

Sparta - Nokere/Kruishoutem: 1-2

Altijd fijn om nog eens een echte derby te kunnen spelen. Ruime belangstelling maar helaas niet positief afgesloten voor ons. We misten vandaag Michael Van Tieghem door schorsing wat natuurlijke een serieuze aderlating was. In zijn plaats mocht Michiel Van Troys de rol van diepe spits waarnemen. Michiel kreeg al meteen tot tweemaal toe de kans om aan te leggen maar telkens zat er wel een verdedigend been tussen. De rol als spits was voor Michiel spijtig genoeg van korte duur want na amper tien minuten moest hij al gekwetst naar de kant. Ondertussen ook een eerste gevaar van Nok/Kruishoutem. Woelwater Guillaume Clinckemaille met een omhaal die door Jordy Martens wordt weggewerkt. Het gevaar bleef maar komen van die duivelse nummer 10 . Ditmaal Clinckemaille met de voorbereiding, hij vindt Jeroen Bonte die via de borst de bal tegen de netten werkt. Meteen op achtervolgen aangewezen. Veel goede wil van onze kant maar echt gevaar kwam er niet tot op het halfuur. Guillaume Vanlerberghe vindt de ingevallen Nathan Vanderbauwheede, die Michiel was komen vervangen, en met een sublieme baltoets bracht hij de bordjes weer in evenwicht. Meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Ruststand : 1 - 1

Ook in de tweede helft bleven wij vol goede moed op zoek gaan naar een tweede goaltje maar we kwamen o, zo moeilijk tot een deftige schietkans. En toch kregen wij misschien wel de beste kans uit de ganse wedstrijd. Na een inworp van Jens De Waele, kopt Nathan door tot bij een volledig vrijstaande Jonas Vandevelde. Die neemt in één tijd over maar zijn volley belandt pal op de bezoekende doelman Sam Meisman. Het zou voor ons jammer genoeg bij die enige grote mogelijkheid blijven. Waar we er ons stilaan begonnen mee te verzoenen dat 1-1 toch wel een logische en traditionele derby-uitslag zou zijn moesten we helaas nog een tweede slikken. We speelden eenentachtig minuten als de bezoekers nog een corner krijgen. Bal perfect op het hoofd van de net ingevallen Xander Bracke, hij stond amper vijf minuten op het veld, en zonder pardon binnengekopt. Zo moesten we weer een nederlaag incasseren en verliezen we een klein beetje voeling met het groepje ploegen net boven ons in de rangschikking. Het zij zo.

Bron: Eric Deleurere

Onze "cap" Axel Waelkens verlengde ook zijn verblijf bij Sparta Wortegem.

Hij zal zo zijn 11de seizoen bij Sparta aanvatten.

Van clubliefde gesproken!

Bedankt voor het vertrouwen en heel veel succes.

Happy to be blue and white.

Vrijdag 27 januari 2023

19:30 - Sk Vlaamse Ardennen - Sparta Beloften  4-1

Zaterdag 28 januari 2023

09:00 - S.V. Anzegem - Sparta U9 B  9-4

09:00 - KVK Avelgem- KFC Ptegem/schelde U10  5-4

09:30 - K.F.C. Petegem/Schelde - Sparta U17  1-4

09:30 - Sparta U15 - GD Ingooigem  1-1

09:30 - Sparta U13 B - Vc Nokere-Kruishoutem  0-1

10:00 - Sparta U13 A - Jong Zulte   3-1

10:00 - Sparta U8 - K. Racing Waregem  22-3

14:45 - V.C. Nazareth-Eke- Sparta U11  9-5

Zondag 29 januari 2023

10:00 - V.C.O.G. Stasegem - Sparta U7 

14:30 - Sparta Eerste Elftal - Vc Nokere-Kruishoutem

Nog meer goed nieuws!

Ook deze 4 spartanen blijven de club trouw.

Proficiat boys.

Happy to be bleu and white.

Deze spartanen blijven ook volgend jaar Sparta trouw.

Van harte proficiat boys.

Happy to be blue and white.

Sparta - Eine : 1 - 0

Punten hadden we nodig en wel dringend met de zaterdaguitslagen in het achterhoofd. We slaagden er ook in, nu, als je de nul kan houden ben je al een eind onderweg. Het was wel van 18 september tegen Olsa B geleden dat we er nog eens in slaagden om thuis de nul te behouden. Waar we vorige week een kritische noot over de verdediging moesten uiten was daar ditmaal absoluut geen sprake van. Het eerste gevaar van Sparta kwam er via Emile Decordier die de vuisten van bezoekende doelman Van Zeebroeck op de proef stelde. Kort daarop heel even de adem inhouden als Vankeymeulen wat graag neergaat in de zestien, maar ref Luc Schamp zag er geen overtreding in en liet verder spelen. Veel meer gevaar van de kant van Eine kwam er niet. Wij konden nog een paar goede acties op de niet ideale grasmat neerleggen. Michael zijn schot ging echter voorlangs en naar het slot van de eerste helft ging de Einse defensie wat aan het klungelen, spijtig genoeg kon Emile niet optimaal profiteren en zo bleven we toch wat op onze honger zitten. Doelpunten loos gingen we de kleedkamers opzoeken.

Ruststand : 0 - 0

De tweede helft begon met een goede mogelijkheid voor de bezoekers maar Ismil Ouchen zijn schot ging voorlangs waardoor Michiel niet eens moest ingrijpen. Zoals reeds gezegd had onze afweer het redelijk goed onder controle waardoor er maar weinig echt gevaar voor onze kooi te noteren viel. Wij gingen wel gretig op zoek naar dat ene goaltje. Michael stuit op Van Zeebroeck. Ook een vrij trap van Michiel Van Troys wordt door de bezoekende keeper onschadelijk gemaakt. Een goede actie op rechts van Nimrod Vanderbauwheede vindt spijtig genoeg niemand om binnen te tikken. Ook nog een prima kans voor Simon De Ruyck maar weer nipt voorlangs. De tijd begon te dringen en terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, konden we in het absolute slot van de wedstrijd onze topschutter nog eens in stelling brengen. Als een koele kikker, niet moeilijk bij zo'n weersomstandigheden, bleef Michael ijzig kalm en prikte de verlossende treffer tegen de netten. Opdracht volbracht en wat een opluchting voor de ganse ploeg en zeker ook voor onze nieuwe trainer die zijn werkkracht beloond zag met deze deugddoende overwinning. Dit smaakt uiteraard naar meer, waarom al niet volgende zondag op verplaatsing bij Winnik.

Bron: Eric Deleurere

Zaterdag 21 januari 2023

09:00 - Fc Izegem-Ingelmunster - Sparta U8   3-16

09:15 - SP Heestert - KFC Petegem/schelde U10   9-3

09:30 - Sparta U17 - K. Racing Waregem AFG

09:30 - Sparta U9 A - Racing Waregem D   9-5

09:30 - Sparta U9 B - Racing Waregem C   9-5

10:00 - K.F.C. Petegem/Schelde - Sparta U13 B 3-1

10:00 - Sparta U11 - K.V.K. Avelgem B   AFG

14:30 - Sparta Beloften - K.S.V. Maarkedal 0-2

14:45 - K.S.K. Beveren-Leie - Sparta U15 1-3

Zondag 22 januari 2023

10:30 - K.V.K. Avelgem - Sparta U13 A 2-2

10:00 - F.C. Sparta Heestert - Sparta U7

15:00 - K.V. E. Winnik - Sparta Eerste elftal 0-0

Inschrijven kan via link onderaan de foto.

Inschrijven via Sparta Wortegem of bij voorkeur Guy Meirhaeghe

Sparta - Kluisbergen Sportief : 0 - 3

Vooreerst willen we aan alle trouwe lezers van dit forum het beste wensen voor een gezond en gelukkig 2023, met hopelijk af en toe ook nog enkele sportieve hoogtepunten. Nadat we 2022 succesvol hadden afgesloten met een overwinning op Geraardsbergen was de wil zeker aanwezig om in het nieuwe jaar op hetzelfde elan door te gaan. Het werd echter jammer genoeg een afknapper van formaat. Toen we na 18 minuten een eerste dreiging van de bezoekers mochten noteren was het meteen raak. De poging van Victor Van Rompu (ex-Sparta) werd door Michiel in corner geduwd. Deze corner leverde een nieuwe corner op. Bij deze wordt de bal ontzet, pardoes tegen het lichaam van Gilles Casieris en tot zijn eigen grote verbazing dwarrelt de bal tegen de netten. Een lucky goal maar hij stond wel op het bord. Wij even van slag maar toch vol goede moed gaan achtervolgen. Voorzet Michiel Van Troys, die vindt het hoofd van Michael VT maar spijtig genoeg gaat de kopbal van onze topschutter via de paal buiten. Pech dus. We spelen goed een halfuur als de bezoekers opnieuw een hoekschop mogen trappen. Weer wordt de bal voorgebracht door Bryan Den Haerinck, die vindt aan de tweede paal een volledig vrijstaande Michiel Covent die probleemloos binnenkopt. Van een dekkingsfout gesproken. Een paar minuten voor het einde van de eerste helft opnieuw een mistasten in onze verdediging, Axel Van Overberghe profiteert maximaal en Kluisbergen geeft ons een les in zuivere efficiëntie. Driemaal serieus dreigen en driemaal raak. Il faut le faire. Het moet ons toch van het hart dat er bij de drie doelpunten telkens wel iets misging in ons verdedigend compartiment. Maar goed, rusten geblazen en match gespeeld zeker?

Ruststand : 0 - 3

Wat de tweede helft betreft kunnen we vrij kort zijn. Het was duidelijk dat de fut er wat uit was. We komen nog eenmaal dicht bij een eerredder. Een schot Van Michael wordt afgeweerd door de bezoekende keeper, de rebound is voor de ingevallen Jens De Waele maar ook zijn poging wordt afgeblokt. Michiel moet ook nog eens in actie komen als Xander Vindevogel mag aanleggen maar veel meer gevaar kwam er niet. Voor de bezoekers volstond het consolideren van de voorsprong en voor ons was het gelaten wachten op het bevrijdende laatste fluitsignaal. Niet getreurd echter. Er wachten ons in januari nog spannende tijden met twee derby's thuis en een verplaatsing naar Winnik. Ergens moeten we toch punten gaan halen. Hopelijk nu zondag al met onze volgende thuismatch.

Bron: Eric Deleurere 

Vrijdag 13 januari 2023

20:00 - V.S.V. Gent - Sparta Beloften  AFG

Zaterdag 14 januari 2023

09:00 - K.W.S. Desselgem – Sparta U9 B   2-27

09:00 - Racing Club Harelbeke - Sparta U11 AFG

09:15 - Kluisbergen Sp. - Sparta U9 A   4-7

09:30 - Sparta U15 - S.V. Anzegem  AFG

09:30 - Sparta U13 B - Jong Zulte  AFG

09:30 - Sparta U7 - K.V.K. Avelgem  AFG

10:00 - Vc Nokere-Kruishoutem - Sparta U17   2-2

10:00 - Sparta U13 A - Kluisbergen Sp.   AFG

10:00 - Sparta U8 - Jong Vijve   AFG

10:00 - KFC Petegem U10 – Huise Ouwegem   3-8

Zondag 15 januari 2023

14:30 - Sparta Eerste Elftal - KWIK Eine

Inschrijven kan vanaf nu.

Sparta wortegem wenst iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2023.

Op de laatste dag van het jaar maakte Sparta zijn nieuwe sportieve staf bekend.

Tijl Vanden Weghe is de nieuwe T1 en Renzy Tielens onze nieuwe keepertrainer. Zij worden bijgestaan door Geert Vanalderwiereld die op post blijft.

Tijl verdedigde als speler de kleuren van Herzele, Aaigem en Ressegem. Als trainer was hij aan de slag bij Elene-Grotenberge, Eine en Houtem waar hij tot vorige week actief was. Tijl zal deze groep klaar stomen voor het tweede deel van het seizoen en Sparta proberen in tweede te houden.

Renzy is geen onbekende in het voetbal. Hij speelde in zijn jeugdjaren bij Anzegem en Harelbeke waar hij 2 jaar in het eerste speelde in 1ste nationale. Daarna speelde hij nog bij Nederename, Wielsbeke, Diksmuide, Ieper, Anzegem,Otegem en Avelgem.

Als trainer was hij actief bij KV Kortrijk waar hij de jeugd van U8 tem de U21 onder zijn hoede nam. Daarna volgden nog Anzegem en Deerlijk waar hij nu nog actief is. Hij zal dit combineren met Sparta Wortegem.

We wensen onze nieuwe staf, samen met de ganse groep, veel succes.

 

Sparta Wortegem wenst iedereen een goed eindejaar.

Tik op de foto voor het artikel.

Sparta - Maarkedal : 2 - 1

Het is nog vroeg op het seizoen om de term al te gebruiken maar toch waren we getuige van een degradatieduel, een zespuntenmatch zeg maar. En of de zenuwen gespannen stonden. Het was wel even wachten op wat doelgevaar. Een vrije trap van Michiel Van Troys was een makkie voor bezoekende doelman Van Nieuwenhuyze. Een persoonlijke actie van Emile De Cordier werd afgerond met een goed schot dat nipt over ging. Kort daarop een mogelijkheid voor Nathan Vanderbauwheede maar de bal rolde iets te traag naar doel zodat Emile Lingier nog net voor de doellijn kon weghalen. Maarkedal stelde daar enkele prikjes tegenover zonder echter heel gevaarlijk te zijn. Michiel moest wel eens plat bij een verdienstelijke poging van Maxime Van Weehaeghe, veel meer dreiging kwam er echter niet. Toen we dachten dat we misschien wel doelpuntenloos zouden gaan rusten boksten we toch nog een aanval in mekaar. Michiel Van Troys alleen op doel af maar de bezoekende doelman duwt in corner en deze corner zorgde voor de verlossing. Seppe Van Driessche kon keihard binnen koppen, scoorde zo z'n eerste voor Sparta en bezorgde ons een krappe voorsprong. Meteen rusten geblazen.

Ruststand : 1 - 0

Het werd snel duidelijk dat Maarkedal op zoek was naar die laatste strohalm om zich aan vast te klampen in de degradatiestrijd. Gelukkig is Jordy Martens attent uit de kleedkamer gekomen en kan hij in extremis een schot van de lijn keren. Toch was het opletten geblazen en na goed tien minuten spelen een bezoekende aanval over de linkerflank, verre voorzet naar rechts waar Thibo Vandermeys moederziel alleen en gans vrij aan de tweede paal ongehinderd kan binnen knallen. Alles dus te herdoen. Michiel moet nog eens op al zijn kunnen beroep doen bij een poging van Xander Marzouki en dus een zoveelste verwittiging van een wilskrachtig Maarkedal. En dan met nog een kleine tien minuten te spelen kan Michiel Van Troys aanleggen van net buiten de zestien. Een gekruiste pegel in de verste benedenhoek en op die manier zijn rol als diepe spits waarmakend. Nu trachten te overleven en niet weer ten onder gaan in de slotfase zoals het helaas al een paar keer is gebeurd, was het devies. Maar nee, gelukkig hielden we dit keer stand en konden we eindelijk nog eens een driepunter binnenhalen. We komen nu op gelijke hoogte met Winnik. Het belooft nog een spannende tweede ronde te worden maar deze overwinning moet er ons weer ten volle doen in geloven.

Bron: Eric Deleurere

Zaterdag 17 december 2022

15:00 - Sparta Beloften - S.V. Sottegem AFG

Zondag 18 december 2022

13:30 - K.S.V. Geraardsbergen - Sparta Eerste Elftal 0-1

Zaterdag 10 december 2022

14:30 - Sparta Beloften - K.S.C. Dikkelvenne 2-4

Zondag 11 december 2022

14:30 - Sparta Eerste Elftal - K.S.V. Maarkedal

Sparta Wortegem dankt u allen voor de steun bij onze Kaas en Wijn Actie.

We hopen dat jullie ervan genoten hebben.

Het bestuur van Sparta Wortegem

Sparta Wortegem organiseert net zoals vorig jaar een zomerstage.

Deze is in samenwerking met de gekende voetbalschool Atletico.

De stage gaat door van 21 tem 25 augustus 2023. Deze is voor jongeren van 7 tem 12 jaar.

Via onderstaande link kan je nu al inschrijven.

Zomerstage Sparta Wortegem

 

 

 

Zaterdag 3 december 2022

09:15 - GD Ingooigem - Sparta U17 0-0

09:15 - Sparta Heestert - Sparta U8  6-12

09:15 - Kluisbergen Sp - Sparta U11 2-10

09:30 - Sparta U15 - KWIK Eine AFG

09:30 - Sparta U9 A - K.F.C. Moen 5-7

09:30 - Spart U9 B - V.C.O.G. Stasegem 17-4

10:00 - Sparta U13 - K.F.C. Sparta Petegem 3-4

10:15 - V.V.Horebeke - Sparta U12   ff 0-5

10:45 - Kluisbergen Sp - Sparta U7

13:30 - KWIK Eine - Sparta Beloften 1-1

Zondag 4 december 2022

10:00 - K.F.C. Sparta Petegem - Sparta U10  6-1

14:30 - K.S.V. Melsen - Sparta Eerste Elftal  3-2

Zaterdag 26 november 2022

09:00 -V.V. Horebeke - Sparta U15   6-4

09:00 - K. Racing Waregem - Sparta U9 B   6-5

09:00 - K. Racing Waregem - Sparta U9 A   8-12

09:30 - Sparta U17 - F.C. Sparta Heestert   4-0

09:30 - Sparta U10 - Vc Nokere-Kruishoutem 5-0 ff

09:30 - Sparta U12 - Sk Vlaamse Ardennen   4-2

09:30 - Sparta U7 - V.V. Horebeke

10:00 - Sparta U11 - K. Racing Waregem  9-3

10:00 - Sparta U8 - V.V. Volkegem   26-2

12:30 - K. Racing Waregem - Sparta U13   5-2

14:30 - Sparta Beloften - K.F.C. Edeboys   3-2

18:00 - S.V. Anzegem B - Sparta Eerste Elftal  AFG

Onze U17 speelden ook deze keer kampioen. De ploeg van trainer Joost Foret waren de beste na 11 matchen spelen. Ze wonnen 9 keer en speelden 2 keer gelijk. Dit weekend waren ze al kampioen zonder te spelen en leden jammer genoeg hun eerste nederlaag. Dat kon de pret niet bederven en ze bouwden in de kantine en op het plein een verdiend feestje.

Van harte proficiat mannen.

Vrijdag 18 november 2022

20:00 - S.V. Anzegem U21 - Sparta Beloften AFG

Zaterdag 19 november 2022

09:00 - K.F.C. Kluisbergen - Sparta U17  2-1

09:00 - K.V.K. Avelgem - Sparta U10  9-4

09:00 - K.V.K. Avelgem - Sparta U11  6-5

09:30 - Sparta U15 - K.S.V. Oudenaarde  3-1

09:30 - Sparta U12 - Nokere-Kruishoutem  1-3

09:30 - Sparta U9 A - R. Dottignies Sp.   7-7

09:30 - Sparta U9 B - K.S.C. Wielsbeke   23-3

10:00 - Sparta U13 - Nokere-Kruishoutem   1-4

10:00 - Nokere-Kruishoutem - Sparta U8    4-22

12:00 - Elene-Grotenberge - Sparta U7

14:30 - Sparta Beloften - F.C. Destelbergen   3-1

Zondag 20 november 2022

14:30 - Eendracht Houtem - Sparta Eerste Elftal  5-1

 

Actie "Generatie rookvrij".

 

Doen jullie ook mee?

 

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

 

Sparta - KVV Schelde Serskamp/Schellebelle : 1 - 3

Ondanks de barre weersomstandigheden waren we getuige van een best aangename wedstrijd om volgen. Alleen spijtig dat het resultaat weeral echt tegenvalt. De bezoekers begonnen gretig. Voorbereidende actie van Rickard Joos maar gelukkig voor ons kon Ben Meulenyzer net niet bij de voorzet om binnen te tikken. Meteen gevolgd door een nieuw prangend moment. Michiel kan nipt een voorzet van Brent Goedgezelschap wegtikken, de bal komt bij Jeffrey Van Wassenhove die in de rebound fors uithaalt maar weer kan Michiel redding brengen. Wij waren nog niet in het stuk voorgekomen maar na net geen kwart uur spelen snoept Michael Van Tieghem de bal af van Yanis Maesele op zo'n dertig meter van doel verwijderd. Michael gaat er als een speer vandoor en trapt, zoals het een echte spits betaamt, ijzig kalm de 1-0 tegen de netten. De bezoekers bleven echter ook voor gevaar zorgen. Jordy Martens haalt een volley van Mirando Goedgezelschap van de lijn weg en behoedt ons zo voor de gelijkmaker. Die komt er toch op het halfuur. Dezelfde M.Goedgezelschap ontdoet zich knap van zijn tegenstander en knalt onhoudbaar in de verste hoek de gelijkmaker op het bord. Zowat het laatste wapenfeit van een boeiende eerste helft.

Ruststand : 1 - 1

We begonnen furieus aan de tweede helft met meteen een mogelijkheid voor Michiel Van Troys. Scoren lukte echter niet. We bleven goed combineren en Jonas Vandevelde kwam tot tweemaal toe in scoringspositie maar telkens kon doelman Smetryns het gevaar keren. We moesten toch gaan opletten met het niet benutten van onze kansen en het kon nog erger. Nieuwe aanval van Sparta. In eerste instantie wordt de bal van de lijn gekeerd en komt bij onze kapitein Axel terecht die met een kopbal de deklat treft, wonder boven wonder krijgt hij de bal terug, mag weer naar doel koppen maar je gelooft het of niet, hij kopt opnieuw tegen de deklat. Echt niet te geloven. Hoeveel pech kan je hebben. Er moet toch heel binnenkort een dag komen dat Dame Fortuna ook eens aan onze kant komt te staan en ons beloont voor onze mateloze inzet. En dan gebeurt weer het onvermijdelijke. Wij trekken nog eens ten aanval, leiden onverwacht balverlies, iedereen wat uit positie, snelle uitbraak van de bezoekers en Ben Meulenyzer trapt nummer twee binnen. Was hier geen buitenspelgeurtje aan? Nog geen twee minuten later scoort Goedgezelschap zijn tweede van de namiddag en beseffen wij dat het weer eens niet voor vandaag zal zijn. Een te hard verdict waardoor we niet echt uit de gevarenzone weg geraken. We maken ons op voor een echte derby op het veld van Nokere/Kruishoutem.

Bron: Eric Deleurere

Vrijdag 11 november 2022

10:00 - Sparta U13 - K.F.C. Petegem/Schelde   6-3

19:30 - F.C. St-Martens-Latem - Sparta Beloften  2-2

Zaterdag 12 november 2022

09:15 - F.C. Sparta Heestert - Sparta U9 A   8-4

09:30 - Sparta U17 - K.V.K. Avelgem   3-3

09:30 - KWIK Eine - Sparta U13   0-3

09:30 - Sparta U10 - F.C. Sparta Heestert   4-7

09:30 - Sparta U7 - V.V. Volkegem

10:00 - K.F.C. Petegem/Schelde - Sparta U12   1-7

10:00 - Sparta U11 - K.W.S. Desselgem   10-2

10:00 - Sparta U8 - S.V. Anzegem   11-10

10:45 - Kluisbergen Sportief - Sparta U9 B   6-1

14:30 - Kluisbergen Sportief - Sparta U15

19:30 - Vc Nokere-Kruishoutem - Sparta Eerste Elftal   1-1

Zaterdag 5 november 2022

09:00 - GD Ingooigem - Sparta U11   3-3

09:00 - V.V. Volkegem - Sparta U10   3-4

09:15 - Kluisbergen Sportief - Sparta U8   15-12

09:30 - Sparta U15 - V.V. Volkegem   4-2

09:30 - Sparta U12 - V.V. Volkegem   0-5

09:30 - Sparta U9 A - K.F.C. Kluisbergen   4-17

09:30 - Sparta U9 B - Groene Duivels Ingooigem   8-9

10:00 - Sparta U13 - K. Eendr. Machelen-A-Leie   1-6

11:00 - V.V. St-Maria-Horebeke - Sparta U7 

14:30 - Sparta Beloften - K.F.C. Sparta Petegem   1-2

Zondag 6 november 2022

14:30 - Sparta Eerste Elftal - Kvv Schelde Schellebelle   1-3

Sparta - Denderleeuw : 2 - 3

Vandaag de ongeslagen leider op bezoek. Zou het met de gebeurtenissen van de afgelopen week niet het moment zijn om voor een stunt te zorgen? Niet direct want in de eerste helft moesten we gewoon de wet van de sterkste ondergaan. De snelheid waarmee hun aanvallers onze afweer bestookten deed ons meermaals naar adem happen. Vooral Kabanda zorgde voor het meeste gevaar. Na voorbereidend werk van Yannick Wagner schiet hij maar nipt over maar we komen wel goed weg als diezelfde speler met een schot van op de rand van de zestien vol de paal treft. Wij kwamen eigenlijk in het stuk niet voor en mochten opgelucht ademhalen dat we met een blanke score konden gaan rusten.

Ruststand : 0 - 0

De tweede helft kon voor ons niet beter beginnen. We krijgen meteen een vrije trap op de linkerflank. Simon De Ruyck brengt voor en wie anders dan Michael Van Tieghem stond op de goede plaats om binnen te duwen. Zat er iets moois aan te komen? Michael schiet nog eens nipt naast en aan de overkant behoedt Michiel ons tot tweemaal toe voor de gelijkmaker. Het werd nog mooier, na goed een uur spelen gaat de bal op de stip en Michael knalt genadeloos zijn tweede van de namiddag tegen de netten. Dan toch een stunt? Misschien maar de weg was nog lang, net te lang zou achteraf blijken. Wij laten nog twee goede mogelijkheden onbenut. Johannes Devos treft de paal en een kopbal van Jordy Martens gaat centimeters naast. Met nog een kwart te gaan scoort Tuur De Meerleer de aansluitingstreffer en dit gaf de bezoekers weer vleugels. Ze toverden een geweldig slotoffensief op de mat, de tijd ging alsmaar trager vooruit en wat we vreesden gebeurde ook nog. In het slot gingen we alsnog kopje onder. Eerst zorgt Quentin Vanderheyden voor de gelijkmaker en in blessuretijd knalt de ingevallen Kungambolo snoeihard in de linkerbenedenhoek. Een te zwaar verdict, met de strijdlust die we toonden hadden we zeker een punt verdiend maar laat ons dit toch moed geven om er in de volgende thuiswedstrijd opnieuw keihard voor te vechten en hopelijk eindelijk nog eens een driepunter te realiseren.

Bron:Eric Deleurere

Naar jaarlijkse gwoonte kan je genieten van onze Kaas en Wijn Actie.

Bestellen kan vanaf nu via mail of inschrijvingsformulier

 

Maandagavond lichtte T1 Alain Verhoie de sportieve staf van Sparta Wortegem in, dat hij per direct stopt als T1.

Sparta Wortegem, waar Alain sedert 4 ½ j aan het werk was, én naast coach op het veld ook buiten het veld een groot hart had voor onze club, betreurt deze beslissing. Vorig seizoen werd Sparta onder zijn leiding kampioen in 3de prov.

Alain, dank én respect voor alles wat je voor Sparta deed de voorbije periode.

Kandidaten T1 kunnen zich melden (enkel) via mail bij  sportief verantwoordelijke Guy De Baere guy.de.baere@skynet.be

Het bestuur.

Zaterdag 29 oktober 2022

09:30 - Sparta U17 - Kluisbergen Sportief 4-0  

09:30 - Sparta U9 A - K.V.K. Avelgem   6-20

09:30 - Sparta U9 B - K.V.K. Avelgem   6-23

09:30 - Vc Nokere-Kruishoutem - Sparta U11   4-4

10:00 - Sparta U13 - K.F.C. Petegem Aan Schelde uitg. 11/11

10:00 - Sparta U8 - K. Sint-Eloois-Winkel Sport    16-0

10:30 - Sk Vlaamse Ardennen - Sparta U7

11:30 - WK Eine - Sparta U12   2-4

13:00 - Kluisbergen Sportief - Sparta U10   6-5

14:30 - Sparta U15 - K.F.C. Kluisbergen   2-4

Zondag 30 oktober 2022

14:30 - Sparta Eerste Elftal - K. St. Sv Denderleeuw  2-3

Zaterdag 22 oktober 2022

09:15 - Kluisbergen Sportief - Sparta U9 A  7-6

09:30 - Sparta U10 - S.V. Anzegem  17-6

09:30 - Sparta U12 - K. Racing Waregem  5-3

09:30 - Sparta U7 - K.V.K. Avelgem  

10:00 - Sparta U11 - Jong Vijve  2-2

11:00 - K.V.C. Deerlijk Sport - Sparta U9 B   3-9

13:00 - Sk Vlaamse Ardennen - Sparta U15  Woe 9/11 om 18u15

14:00 - K.F.C. Petegem/Schelde - Sparta U8   8-8

14:30 - K.F.C. Moen - Sparta U17   1-2

15:00 - Sparta Beloften - K.V.V. St-Denijs  2-1

Zondag 23 oktober 2022

10:00 - Jong Zulte - Sparta U13   0-4

15:00 - K.F.C. Edeboys - Sparta Eerste Elftal   5-1

Sparta - Laarne/Kalken : 0 - 1

Helaas de wet van de sterkste moeten ondergaan. Uiteindelijk komen we nog goed weg me die 0-1 want de bezoekers troffen niet minder dan driemaal het doelkader. Michiel moest al meteen vol aan de bak wanneer Yannick Vermeiren van op rechts Oguzhan Cesmeli weet te bereiken maar gelukkig kon onze doelman gepast ingrijpen. Nog geen twintig minuten gespeeld als het enige doelpunt valt. Weer een voorzet van Vermeiren, ditmaal tot bij Lowiek Pauwels die niet meer kon missen en simpel de 0-1 binnenduwt. We waren nog aan het bekomen en weeral een spetterende aanval van de withemden. Pauwels, de maker van de goal, bedient Quinten Van Wayenbergh en we denken dat de dwarslat nog aan het natrillen is. Hier komen we heel goed weg. Het bleef maar duren. Weer die duivelse Vermeiren tot bij Pauwels, gelukkig verslikt deze laatste zich in de voorzet, anders dreigde er weer groot gevaar. En wij? Met de beste wil maar we kunnen geen kansen van ons melden, dan maar met een kleine achterstand gaan rusten.

Ruststand : 0 - 1

We begonnen vol goede moed aan de tweede helft. De ingevallen Nathan Vanderbauwheede zorgde met zijn snelheid voor wat gevaar. Een van de aanvallen resulteerde in een corner waarbij onze weer herstelde kapitein Axel Waelkens met een listig hakje iedereen probeerde te verrassen, maar het leverde niets meer dan een nieuwe corner op. Bij de bezoekers was het vooral hun nummer 30 Stijn Robaeys die zich als meest gevaarlijke aanbood. Een afstandsschot van hem gaat maar nipt naast en Michiel moet ook zijn kopbal onschadelijk maken. Wij dreigden nog eenmaal. Vrije trap van de eveneens ingevallen Jeffrey Eeckhout, die vindt Jordy Martens maar onze kopbalspecialist kan ditmaal niet vernietigend uithalen. In het slot treft Laarne/Kalken nog tweemaal de paal, dit om maar te illustreren hoe dominant ze wel waren. Wij konden daar niets meer tegenoverstellen en dus zullen we maar besluiten dat dit een wedstrijd was om heel snel te vergeten. Op naar de volgende.

Bron: Eric Deleurere

Vrijdag 14 oktober 2022

20:00 - Fc Dynamo Beervelde - Sparta Beloften   5-1

Zaterdag 15 oktober 2022

09:15 - K. Willen Is Kunnen Eine - Sparta U15   0-8

09:15 - K.F.C. Moen - Sparta U9 A   8-7

09:30 - Sparta U17 - Groene Duivels Ingooigem   5-0 ff

09:30 - Sparta U10 - K.F.C. Sparta Petegem   5-5

09:30 - Sparta U7 - Kluisbergen Sportief

10:00 - Sparta U11 - Kluisbergen Sportief   5-6

10:00 - Sparta U8 - F.C. Sparta Heestert   14-11

11:00 - Sparta U12 - V.V. St-Maria-Horebeke   4-4

11:00 - V.C.O.G. Stasegem - Sparta U9 B   6-7

14:30 - K.F.C. Sparta Petegem - Sparta U13   5-6

Zondag 16 oktober 2022

15:00 - Sparta eerste elftal - Kvv Laarne-Kalken   0-1

Sparta - Winnik : 2 - 2

De hekkensluiter die op bezoek komt, dan denk je aan een prima gelegenheid om nog eens een driepunter te realiseren maar oh wee. Die mannen hadden een pak snelheid meegebracht uit het verre Denderwindeke waardoor wij serieus moesten bikkelen om overeind te blijven. Het werd wel een best aangename partij om volgen met een resem aan kansen langs beide zijden. Michiel pakt een poging van Jeremy Vanderbeken en een kopbal van Seppe Deblander gaat maar net over. Wij hadden ook al een paar kleine dreigementen op de mat gelegd maar het was toch wachten tot minuut zesentwintig om op voorsprong te klimmen. Knappe actie van Johannes Devos die eerst een paar man uitschakelt en dan Michael kan bedienen. Onze goalgetter kent geen genade en doelman De Jonge was verslagen. De bezoekers lieten zich echter steeds meer gelden. Michiel pakt op spectaculaire manier een kopbal van Bjorn Ketsman na en corner en een vlam van Vanderbeken gaat gelukkig nipt voorlangs. En toch klommen ze op gelijke hoogte. Weer Vanderbeken die nu Bryan Wuyts weet te vinden en ook Michiel moest zich gewonnen geven. Nog vijf minuten tot de rust. Wij trokken nog een laatste maal ten aanval, een bezoekende verdediger gaat onder de bal door en als een echte opportunist scoort Michael zijn tweede van de namiddag. Met een goed gevoel richting kleedkamers maar toch beseffend dat we helemaal niet mogen klagen met deze gevleide voorsprong.

Ruststand : 2 - 1

Het zouden nog lange vijfenveertig minuten worden om onze krappe bonus te handhaven. Michiel moet goed plat op een poging van Wuyts en weet ook nog enkele gevaarlijke voorzetten van hun snelle flanken te onderscheppen. Ondertussen gingen wij wel op zoek naar nummer drie maar helaas, zoals reeds een paar maal gebeurd de vorige wedstrijden werden ook nu goede kansen niet omgezet in goals. Michael mag alleen op doel afgaan maar de laatste controle was niet ideaal en zo kon doelman De Jonge alsnog redding brengen. Even later weer een dot van een kans. Johannes Devos naar Michiel Van Troys maar die trapt de open kans tegen de dwarsligger. En dan voel je het komen natuurlijk. Nog een kleine tien minuten te spelen. Een zoveelste voorzet van op links tot bij de hoog opverende Seppe Deblander en die kopt onhoudbaar voorbij Michiel. We kunnen niet zeggen dat het onverdiend was maar we hadden het natuurlijk liever anders gezien. In het slot van de partij nog een wanhoopspoging van Michael Van Tieghem maar de bezoekende doelman was attent. Een gemiste kans om ons met een overwinning in de veilige middenmoot te vestigen. Er is echter nog lang geen man overboord, als we verder blijven spelen met de getoonde inzet moeten de overwinningen wel volgen.

Bron Eric Deleurere

Zaterdag 8 oktober 2022

09:30 - Sparta U15 - V.V. St-Maria-Horebeke   8-2

09:30 - Sparta U9 A - K. Racing Waregem   

09:30 - Sparta U9 B - K. Racing Waregem   9-11

09:30 - V.V. St-Maria-Horebeke - Sparta U7   

10:00 - Sparta U13 - K. Racing Waregem   4-3

10:45 - K. Racing Waregem - Sparta U11   3-15

10:45 - Vc Nokere-Kruishoutem - Sparta U10   0-5ff

11:00 - F.C. Sparta Heestert - Sparta U17   1-3

11:00 - Sk Vlaamse Ardennen - Sparta U12   2-6

15:00 - Sparta Beloften - K.S.V. Melsen   7-0

Zondag 9 oktober 2022

09:30 - V.V. Volkegem - Sparta U8   1-24

15:00 - V.C. Osta Meerbeke - Sparta eerste elftal   3-3

2-3 december 2022  Kaas en Wijn Actie

29 januari 2023  Sparta's Footlunch

17 februari 2023  Sparta's sportquiz   

25-26 maart 2023  Sparta's eetfestijn

11 juni 2023  Sparta's 4de vaderdagontbijt  

Zaterdag 1 oktober 2022

09:30 - Sparta U17 - K.F.C. Kluisbergen  3-0

09:30 - Sparta U10 - K.V.K. Avelgem  3-0

09:30 - Vc Nokere-Kruishoutem – Sparta U12  3-4

09:30 - Sparta U7 - Eendr. Elene-Grotenberge 

10:00 - K.S.C. Wielsbeke – Sparta U9 B  9-7

10:00 - Sparta U11 - K.V.K. Avelgem  3-2

10:00 - Sparta U8 - Vc Nokere-Kruishoutem  

10:45 - Vc Nokere-Kruishoutem – Sparta U13  1-1

11:00 - R. Dottignies Sp. – Sparta U9 A  5-10

14:30 - K.S.V. Oudenaarde - Sparta U15  7-2

15:00 - K.F.C. Merelbeke - Sparta Beloften  1-5

Zondag 2 oktober 2022

15:00 - Sparta eerste elftal - K.V. Eendracht Winnik  2-2

Zaterdag 24 september 2022

09:00 - S.V. Anzegem - Sparta U8    10-16

09:30 - F.C. Sparta Heestert - Sparta U10    3-1

09:30 - Sparta U12 - K.F.C. Petegem Aan Schelde   2-2

09:30 - Sparta U9 A - F.C. Sparta Heestert   10-3

09:30 - Sparta U9 B - Kluisbergen Sportief    7-8

10:00 - Sparta U13 - K. Willen Is Kunnen Eine   6-1

10:30 - K.W.S. Desselgem - Sparta U11    9-6

14:30 - Sparta U15 - Kluisbergen Sportief

15:00 - Beloften - Sk Vlaamse Ardennen   0-1

17:00 - K. Willen Is Kunnen Eine - Eerste elftal   2-0

Zondag 25 september 2022

09:30 - V.V. Volkegem - Sparta Wortegem U7

10:00 - K.V.K. Avelgem - Sparta Wortegem U17   2-3

Sparta - Olsa Brakel B : 1 - 0

De eerste driepunter is binnen en dat geeft ongetwijfeld een bevrijdend gevoel. Het bleef wel spannend tot het allerlaatste maar dat kon de pret niet bederven. We moesten de wei in tegen de jonge veulens van Olsa, een nieuwe ploeg die de spelers moet klaarstomen voor het eerste elftal. De match kon voor ons niet beter beginnen. We zijn amper twee minuten ver als Michael Van Tieghem zijn eerste seizoenstreffer scoort. Met een perfecte lob over de iets te ver uit zijn doel staande Fabio Vandenbossche liet hij ons meteen juichen. De bezoekers lieten zich in de eerste helft niet onbetuigd. Veel snelheid en technisch sterke acties maakten het ons soms moeilijk maar we bleven overeind. Michiel moest o.a. redding brengen op een poging van Warre Neufkens en een kopbal van Adriano Renda ging gelukkig over ons doel. Wij moesten vooral trachten overeind te blijven en dat lukte ons nog aardig ook. Met een krappe voorsprong richting kleedkamers.

Ruststand : 1 - 0

In de tweede helft een ander spelbeeld. Hadden die jonge mannen wat op hun adem getrapt? Het was alleszins Sparta dat de wet dicteerde. Johannes Devos trapt van ver over het lege doel. Zowel Michael als Michiel Van Troys zien hun poging in extremis afgeblokt door een bezoekende verdediger. Een vrije trap van Johannes likt de buitenkant van de paal. Tussendoor moest Michiel nog eens in de voeten van Owen Lepez maar verder waren het vooral wij die keer op keer voor gevaar zorgden. Onbegrijpelijk dat het nog steeds 1-0 stond en het bleef maar duren. Jens De Waele kopt na een corner tegen de paal. Dan kwamen Johannes en Michiel Van Troys alleen voor de bezoekende doelman opdagen maar geen van beiden slaagde erin om te scoren. Ook de ingevallen Jonas Vandevelde had nog een goede mogelijkheid maar Vandenbossche bracht weer redding. Het had dus eigenlijk makkelijk 3-0 kunnen staan wat voor een rustiger matcheinde zou gezorgd hebben. Nu was het bibberen tot het laatste fluitsignaal maar eind goed, al goed. Je hoort ons niet klagen en met die overwinning nestelen we ons voorlopig in de middenmoot van het klassement. Op naar meer.

Bron: Eric Deleurere

Zaterdag 17 september 2022

09:00 - Groene Duivels Ingooigem - Sparta U9 B   6-7

09:15 - K. Eendr. Machelen-A-Leie - Sparta U13    6-3

09:30 - Sparta U17 - K. Blauwvoet Otegem   5-0

09:30 - K.F.C. Kluisbergen - Sparta U9 A    4-13

09:30 - Sparta U10 - V.V. Volkegem    6-4

09:30 - Sparta U7 - V.V. St-Maria-Horebeke

10:00 - Sparta U11 - Groene Duivels Ingooigem    3-2

10:00 - Sparta U8 - Kluisbergen Sportief     6-5

11:00 - V.V. Volkegem - Sparta U12    2-7

15:00 - K.S.V. Maarkedal - Sparta Beloften    3-1

15:30 - V.V. Volkegem - Sparta U15      3-1

 

Zondag 18 september 2022

15:00 - Sparta Eerste elftal - Olsa Brakel B     1-0

Wie gaat er mee met de SPARTABUS?

 

Zaterdag speelt ons eerste elftal op verplaatsing bij TK Meldert.

Deze zal doorgaan met de bus voor supporters die dit willen. 

De kostprijs is 12€ per persoon en we vertrekken om 17u30 aan de kerk.

Er  zijn nog een 10-tal plaatseen vrij dus snel zijn is de boodschap!

Groeten, Het Spartabestuur

Zaterdag 10 september 2022

09:15 - K. Sint-Eloois-Winkel Sport - Sparta U8    3-16

09:30 - Sparta U10 - Kluisbergen Sportief    4-3

09:30 - Sparta U12 - K. Willen Is Kunnen Eine   7-0

09:30 - Sparta U7 - Sk Vlaamse Ardennen    

10:00 - K.F.C. Kluisbergen - Sparta U15    4-0

10:00 - K.F.C. Petegem/Schelde – Sparta U13    1-5

10:00 - Sparta U11 - Vc Nokere-Kruishoutem    7-7

14:30 - Kluisbergen Sportief - Sparta U17    1-7

15:00 - Sparta Beloften - V.S.V. Gent    0-11

20:00 - Thor Kokerij-Meldert - Sparta eerste elftal    4-1

 

Zondag 11 september 2022

09:00 - K.V.K. Avelgem - Sparta U9 B    10-11

09:00 - K.V.K. Avelgem - Sparta U9 A     6-22

Sparta - KSV Geraardsbergen  1 - 1

Eindelijk, na zovele jaren nog eens aan een competitie beginnen in 2de provinciale en niet tegen de eerste, de beste. Nee, Geraardsbergen maakt al jaren mee het mooie weer in deze reeks en ze hebben zowat een abonnement op een top-vijf plaats in de rangschikking. We voelden het ook meteen want slag om slinger kwam er dreiging, vooral van op de linkerflank waar hun snelle winger een paar gevaarlijke voorzetten mocht trappen waarbij we regelmatig goed wegkwamen. En toch, het was zowat de eerste keer dat wij ten aanval konden trekken en dit na een tiental minuten. Michael Van Tieghem werd foutief gestuit en dus vrije trap voor ons. Jeffrey Eeckhout brengt perfect voor en onze kopbalspecialist Jordy Martens kwam perfect ingelopen en kopte keihard de openingstreffer tegen de touwen. En zeggen dat Jordy voor aanvang nog twijfelachtig was, wat een geluk dat hij toch aan de aftrap verscheen. Op dat moment misschien een gevleide voorsprong maar ons niet gelaten. De bezoekers bleven voor dreiging zorgen. Dwongen heel wat corners af en bij één van de laatste fases in de eerste helft kwamen we wel heel goed weg, als Cyriel Stroobant keihard tegen de paal trapt. Het was dus opgelucht ademhalen toen het rustsignaal weerklonk.

Ruststand: 1 - 0

In de tweede helft bleef Geraardsbergen op zoek gaan naar de gelijkmaker maar voorlopig konden we overleven tot die vermaledijde tweeënzestigste minuut. Nimrod Vanderbauwheede die in de eerste helft al geel gepakt had greep foutief in en dit kostte hem een tweede geel en dus ook de uitsluiting. En alsof dit nog niet genoeg was, de vrije trap die hieruit volgde leverde de bezoekers de verdiende gelijkmaker op. Het was de mee opgerukte Jonathan Waegeman die net als Jordi, met een kopbal wist te scoren. We wisten dat het nu nog moeilijk ging worden met tien man maar we hielden moedig stand. Eenmaal kregen we zelf nog een goede mogelijkheid toen Johannes Devos Michael de diepte in stuurde maar scoren zat er niet in. Zo behaalden we ons eerste puntje, alleszins goed voor de moraal en hopelijk kunnen we binnenkort nog wat gekwetsten recuperen wat ons alleen maar sterker kan maken.

Bron:Eric Deleurere

zaterdag 3 september 2022

09:30 - Sparta U17 - K.F.C. Moen   5-1

09:30 - Jong Vijve - Sparta U11    3-5

09:30 - Sparta U9 A - Kluisbergen Sportief   18-1

09:30 - Sparta U9 B - K.V.C. Deerlijk Sport   9-6

10:00 - Sparta U13 - Jong Zulte   6-0

10:00 - Sparta U8 - K.F.C. Petegem/Schelde   8-7

10:30 - S.V. Anzegem - Sparta U10    1-7

10:45 - K. Racing Waregem - Sparta U12    9-0

13:30 - Sparta U15 - Sk Vlaamse Ardennen     4-5

15:00 - S.V Sottegem - Sparta Beloften    UITG.

zondag 4 september 2022

09:00 - K.V.K. Avelgem U7 - Sparta U7

15:00 - Sparta First team - K.S.V. Geraardsbergen A    1-1

Verjaardag
03/12
Lenn Vandewoestyne
03/12
Vince Withoeck
04/12
Jules Vandenbroucke
07/12
Arnaud Delahaye
Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sponsors

© website powered by Twizzit.com en Jurgen De Meulemeester