Een unicum in het bestaan van de club.

Voor het eerst spelen we een wedstrijd in de Crocky Cup.

We heten jullie dan ook van harte welkom komende zondag.

Supporters op post!!!

Happy to be blue and white.

Nu het EK achter de rug is beginnen de provinciale ploegen er ook weer aan.

Dus ook onze geliefde club Sparta Wortegem.

Hierbij ons oefenprogramma voor beloften en eerste elftal.

Sparta Wortegem dankt jullie allen voor het bestellen van ons Vaderdagontbijt.

Hopelijk hebben jullie er op deze zonnige Vaderdag van genoten.

Bedankt en tot volgend jaar.

Ook een dikke merci aan alle medewerkers.

Gisteravond konden we onze nieuwe trainersstaf voor het seizoen 2024-2025 definitief samenstellen.

In opvolging van Tijl Vanden Weghe wordt Pieter Van Der Sloten de nieuwe T1 van Sparta. Hij was in het verleden trainer bij de beloften van KSV Oudenaarde en T1 in 2de provinciale bij KSK Beveren-Leie én KFC Gavere-Asper.

 

Janik De Poortere die op post blijft bij Sparta zal dit jaar fungeren als T2 en keepertrainer.

 

De nieuwe beloftentrainer is Johan Geldhof. Hij was van 2017 actief in de jeugdacademie provinciaal - bovenbouw van SV Zulte-Waregem.

Wij wensen hen alle drie veel succes bij Sparta.

Happy to be blue and white.

Sparta's 5de vaderdagontbijt.

Je laten verwennen op vaderdag met een mooi, verzorgd en rijkelijk ontbijt ten huize gebracht door Sparta Wortegem.

Bestellen kan vanaf nu.

 

Door het onverwachts afhaken van onze huidige coach, Tijl Vanden Weghe, zijn wij bij Sparta op zoek naar een nieuwe T1 voor volgend seizoen.

Kandidaten kunnen kontakt opnemen met G. De Baere, sportief verantwoordelijke, via mobiel nr 0477/684643 of via mail : guy.de.baere@skynet.be

Wij bedanken Tijl voor zijn inzet, gedrevenheid én betrokkenheid bij en voor Sparta Wortegem.

Sparta speelt op donderdag 09 mei 2024 op 15u op het veld van KVK Robur-Hamme-Moerzeke zijn eerste wedstrijd van de eindronde in 3de Prov.

Steun langs de lijn is belangrijk maar de verplaatsing is niet bij de deur.

Graag doorgeven, tegen uiterlijk 04/05/2024 wie er kan/zal bij zijn via bericht naar Guy De Baere- 0477/684643 of via info@spartawortegem.be

Sparta - Horebeke : 3 - 2

Deze laatste wedstrijd van de competitie 2023-2024 had alleen nog belang voor de bezoekers. Mits wat meeval kon de titel nog altijd, maar dan moest in de eerste plaats Zingem niet winnen en dat bleek uiteindelijk de voorwaarde teveel te zijn. Gesteund door een ruime schare supporters begonnen ze gretig aan de wedstrijd. Net voor het halfuur klommen ze op voorsprong met een goal van Jelle De Keukeleire. Ondertussen sijpelde het nieuws binnen dat Zingem op 1-1 stond wat natuurlijk de euforie liet losbarsten bij al wie geel-zwart in het hart droeg. De vreugde was echter van korte duur want amper drie minuten na hun openingstreffer kwamen we weeral langszij. Corner getrapt door Emile De Cordier en Nathan kopte hem binnen, nummer 17 voor onze nummer 40. Wat een dolle periode beleefden we rond het halfuur want onze gelijkmaker was maar net genoteerd en daar waren ze al met de 1-2, Robbe Petit maakte hem. Wij dreigden nog even met een vrije trap van Simon De Ruyck maar doelman Noterman stond paraat. We gingen meteen rusten bij deze stand en op dat ogenblik was de titel dus voor Horebeke.

Ruststand : 1 - 2

Maar een voetbalwedstrijd duurt nu eenmaal negentig minuten en er kon dus nog van alles gebeuren in de tweede periode. En zo geschiedde ook. Na goed tien minuten kopte Michael de gelijkmaker tegen de touwen. Ondertussen was Zingem weer op voorsprong gekomen en zagen die van Horebeke de bui al hangen. Een goal van Bram Vandenberghe werd nog afgekeurd voor een voorafgaande duwfout en veel meer brachten ze niet meer. De schwung was er wat uit en in het slot van de partij schoot Michael met zijn twintigste van het seizoen de Horebeekse droom definitief aan diggelen. Voor ons een deugddoende zege na twee nederlagen op rij wat we ook niet gewoon waren. Met de tweede periodetitel op zak maken we ons nu op voor de eindronde. Een nacompetitie waarin het alle kanten uit kan. We zien wel hoe het loopt maar sluiten nu toch al af met een positieve noot. We beleefden een aangenaam seizoen en na affluiten brachten we ook nog een welverdiende hulde aan onze afscheid nemende kapitein Axel, die we langs deze weg ook nog eens willen bedanken voor al die jaren trouwe dienst aan Sparta. Jordy Martens werd gekroond tot Spartaan van het seizoen, ook dat verdient een dikke pluim.

Bron: Eric Deleurere

We nodigen iedereen uit op zondag 28 april voor de laatste competitiewedstrijd tegen VV Horebeke.

Deze match staat ook in het teken van het afscheid van onze 'cap' Axel Welkens.

We nodigen dan ook iedereen uit om deze topper een gepast afscheid te geven.

Sparta - Deftinge : 1 - 4

Voor zij die nog een sprankeltje hoop hadden op het behalen van de titel, helaas, het zal een ijdele hoop geworden zijn vrezen we. We hadden wel de intentie om iets recht te zetten met de perikelen van de heenwedstrijd in ons achterhoofd. We begonnen ook niet slecht aan de wedstrijd want vrij vroeg openden we de score. Michael vond Simon De Ruyck en Simon trapte zijn achtste van het seizoen binnen. Geen slecht cijfer voor een middenvelder. Maar dan stokte de machine. Meer en meer kwamen de bezoekers dreigen. Van Damme probeerde het van ver maar zijn schot ging over. Een goede vrije trap van Ionut Sandu werd door Michiel niet zonder moeite onschadelijk gemaakt. Nog een vrije trap van Prekadini ging ook nipt over en in de slotminuten trapte , nog maar eens, Sindu nipt voorlangs. We ontsnapten telkens maar toch, hopelijk zou dit geen voorbode zijn van wat ons in de tweede helft te wachten stond. We gingen rusten met een zeer krappe voorsprong.

Ruststand : 1 - 0

We gaven het al aan en onze woorden werden bewaarheid. De tweede helft moesten we de wet van de sterkste ondergaan. Waar het in de eerste helft alleen bij dreingingen bleef werd het nu plots super efficiëntie. Deftinge heeft in zijn rangen wel een begenadigd voetballer lopen die in het verleden ook in hogere reeksen het mooie weer maakte. We hebben het over de bezoekende nummer tien, Perparim Prekadini. In een periode van amper tien minuten rolde hij tweemaal onze verdediging op en bracht zo de 1-2 op het bord. Wij moesten dringend iets gaan verzinnen maar slaagden daar niet in. Bezoekende doelman Dooms kende een rustige tweede helft en moest amper in actie komen. Toen Jorne Claes op de zeventigste minuut de 1-3 binnen ramde was het helemaal over en out. In het absolute slot van de wedstrijd tikte invaller Jordy De Pauw nummer vier tegen de touwen. Tja, wedstrijd om rap te vergeten. Opvallend, dit was onze vierde nederlaag van het seizoen en dit tegen maar twee ploegen. Zowel uit als thuis verloren we van Zingem en van Deftinge. Die ploegen zullen ons wel niet goed liggen zeker? Enfin, soit. Nu de competitie nog afwerken en dan zien waar de eindronde ons brengt.

Bron: Eric Deleuere

Sparta - Velzeke : 3 - 0

We waren getuige van een weinig hoogstaande wedstrijd, de hoogtepunten waren schaars en dus kunnen we het kort houden. Rond het kwartier kwamen we op voorsprong. Nathan kan voorbrengen en de onvermijdelijke Michael Van Tieghem opent de score. Kort daarvoor was er al een goaltje afgekeurd maar geen probleem dus. De bezoekers maakten niet veel klaar waardoor Michiel een vrij rustige namiddag kende. Nathan mocht nog eens alleen op doel afgaan maar de bezoekende portier bracht redding. Wij slaagden er niet in om een tweede te maken maar plots kregen we hulp uit onverwachte hoek. Verdediger Marco De Smet verraste zijn eigen doelman en zo kwam dan toch de dubbele voorsprong op het bord. Hiermee is alles gezegd over deze eerste helft.

Ruststand : 2 - 0

Ook de tweede helft kon ons niet echt begeesteren. Het was lang wachten op gevaar. Het kwam er na een goede vrije trap van Guillaume Van Lerberghe maar het leer zoefde nipt voorbij de verste paal. Een goed uur gepeeld als nummer drie er dan toch komt. Na een vrije trap komt de bal bij Emile De Cordier. Die brengt voor en Nathan mag simpel binnenduwen. Pierrot Deprez kreeg nog een goede mogelijkheid maar doelman De Beer duwt in corner. We speelden de partij rustig uit en haalden uiteindelijk vrij makkelijk de drie punten binnen. Door opnieuw de nul te houden blijven we ook pronken als beste verdediging en we maakten ook deel uit van een zeer productieve speeldag in onze reeks. Er werden niet minder dan 49 doelpunten gescoord op de diverse velden wat een gek gemiddelde van zes goals per match met zich meebrengt. Het blijft ook heel spannend aan de top van het klassement met vier ploegen binnen een kloof van vijf punten.

Bron: Eric Deleurere

We blijven verder werken aan het schrijven van een beetje geschiedenis in de Hofman Cup 2023-2024.

We bereikten de halve finale, na een prachtige wedstrijd en ‘afterwedstrijd’ op en tegen KFC Vrasene begin januari 2024.

Samen met staf, spelers en supporters maken we op Paaszaterdag 30 maart per bus de verplaatsing naar 2de provincialer VK Knesselare.

Willen jullie erbij zijn, graag tegen uiterlijk 24 maart 2024 bevestigen.

Sparta - Moerbeke/Geraardsbergen : 6 - 0

Onze misstap van vorige week is alweer weggeveegd. We speelden wel tegen een ploeg uit de kelder van de rangschikking maar het is toch altijd opletten, je weet maar nooit. De eerste echte kans van de wedstrijd was zelfs voor de bezoekers. Jelle Desterbecq kwam in een vrije schietpositie maar gelukkig voor ons kon een attente Seppe Van Driessche het leer in extremis in corner duwen. Stilaan tijd voor ons om de neus eens aan het venster te steken. We speelden goed twintig minuten als Nathan een eerste kans krijgt maar helaas, doelman Desprets stond op de goede plaats. Even uitstel maar niet voor lang. Weer wist ons spitsenduo de bezoekende defensie te ontmantelen en Nathan fungeerde als afwerker van dienst. We kregen stilaan meer grip op de wedstrijd. Op het halfuur een broederlijke actie. Nimrod vindt Nathan die er simpel 2-0 van maakt. We hadden de match nu helemaal in handen. Met nog vijf minuten te gaan bedient Jordy Martens Nathan die zijn derde binnen prikt. Het zou toch niet waar zijn zeker? En toch, inderdaad, he did it again. Op slag van rust maakt hij zowaar zijn vierde en dus net als tegen Michelbeke, vier op een rij en zijn twaalfde van het seizoen. Rusten geblazen.

Ruststand : 4 -0

Wat zou een eigenlijk overbodige tweede helft ons nog te bieden hebben? Niet zo veel eigenlijk. Een goede mogelijkheid voor Guillaume Van Lerberghe maar hij besluit jammer genoeg op de vuisten van doelman Desprets. Michael Van Tieghem was ook duidelijk op zoek naar zijn moment om toch ook een goaltje mee te pikken. Zijn schot strandde echter tegen de paal maar in de rebound kon een goed gevolgde Axel Waelkens nummer vijf binnen tikken. Michael zijn moment kwam er toch nog. Met nog twintig minuten te gaan een pegel via de onderkant van de lat en na assist van de ingevallen Vic Schamp kwamen de eindcijfers op het bord te staan. In het slot van de wedstrijd kreeg de eveneens ingevallen Olivier Vaernewyck nog een dot van een kans maar doelman Desprets vond zes genoeg en duwde met een knappe save het schot in corner. Wedstrijd gespeeld, makkelijke en logische zege. Door puntenverlies van de andere toppers komt het allemaal weer dicht bij mekaar te staan in de klassering. Zoals we eerder al schreven, er wachten ons nog spannende momenten in de resterende zeven wedstrijden.

Bron: Eric Deleurere

We verwelkomen jullie graag op ons jaarlijks eetfestijn.

Jullie kunnen kiezen uit:

Volwassenen

  • Zalmfilet - 22€
  • Steak à l'os - 22€
  • Balletjes in tomatensaus - 20€

Kinderen

  • Balletjes in tomatensaus - 15€

Kaarten te verkrijgen bij bestuur en spelers

Door de vele regenval gaan de U12 en U13 zaterdag 24 februari niet door!

De U7 - U8 - U15 en beloften gaan wel door.

Sparta - Everbeek : 3 - 0

De eerste helft had niet zoveel om het lijf, toch enkele details hierbij. In de eerste minuut al een schot van Nathan maar het vizier stond nog niet op scherp. We speelden deze wedstrijd ook weer zonder grensrechters, dan weten we dat het voor de scheids niet altijd makkelijk is om bepaalde situaties in te schatten. Dat leidt dan soms wel eens tot discussies en zo kreeg bezoeker Dylan De Cubber, na al te lang mekkeren op een scheidsrechterlijke beslissing een geel karton onder de neus geduwd. Dit zou hem later nog zuur opbreken. Everbeek maakte niet veel klaar zodat Michiel een vrij rustige namiddag kende. We gingen al snel naar het slot van de eerste periode als Nathan zich met zijn sterke lijf voorbij een paar verdedigers wrong, iedereen begon al te juichen maar doelman Beetens verpestte het feestje. We hadden de indruk dat hier toch wat meer in zat. Met nog twee minuten te gaan wou Michael Van Tieghem aan nog eens een raid beginnen maar werd onderuit gehaald door, jawel, Dylan De Cubber. Ref Delrue kende geen genade en haalde voor de tweede maal geel boven voor deze speler. Hij kon zich meteen gaan douchen en zo gingen we naar een tweede helft van tien tegen elf. Rusten geblazen zonder doelpunten.

Ruststand : 0 - 0

Tweede helft aanvatten met een numerieke meerderheid. Niet altijd een garantie op succes maar deze klus zouden we toch moeten kunnen klaren. Goed vijf minuten ver als we eindelijk mochten juichen. Nathan VDB op rechts zich knap vrij gepeeld en dan perfecte assist voor Michael VT. Onze spits draaide zich rond zijn tegenspeler en schoot hem prachtig binnen. Voor de bezoekers werd het alleen maar erger. Toen Arnaud Gerardi zich revancheerde door een slag uit te delen mocht hij richting kleedkamers. Niet tien tegen elf maar negen tegen elf, komaan mannen, afmaken die job. Michael maakte zijn tweede van de namiddag na een assist van Guillaume Vanlerberghe en nu leken de schaapjes wel op het droge. Toch ook weer chapeau voor onze invallers. Nog tien munten te gaan als twee van hen de hoofdrol opeisen. Jarno Viaene met een strakke voorzet naar de volledig vrijstaande Vic Schamp die met een heerlijke volley de eindcijfers vastlegde. We blijven dus maar winnen en als anderen het af en toe eens laten afweten kom je automatisch in de top van het klassement terecht. Er volgen nu zeker nog veel spannende wedstrijden waarin we moeten trachten op ons elan door te gaan. Is er een mooier vooruitzicht dan nu al uitkijken naar onze volgende match op Zingem? Niets minder dan een regelrechte topper tussen de nummers één en twee. Daarbij ook niet vergeten dat Zingem ons de enige thuisnederlaag van het seizoen aansmeerde. Dan maar revanche nemen zeker.

Bron: Eric Deleurere

Sparta dankt de 32 deelnemende ploegen die er samen voor zorgden dat de Sparta's Sportquiz 1ste memorial Guy Meirhaeghe een succes werd.

De winnaars "ik zal je nooit vergeten copain" onder leiding van Filp Houflijn haalden het voor "moonwood vive le velo" en "schültenbrau".

Dank aan de samenstellers van de quiz zelf : William, Jellert, Peter en Tommy én aan Jurgen die de presentatie - in opvolging van quizicoon Guy Meirhaeghe - in goede banen leidde.

Tot volgend jaar !!! 

 

Sparta - RR Breivelde Zottegem : 3 - 1

Nog maar eens ervaren dat voetbal toch zo onvoorspelbaar kan zijn en onverwachts nog totaal andere richtingen uit kan. Tot tien minuten voor affluiten waren we de mening toegedaan dat we getuige waren van een complete off-day maar niets is dus minder waar. Het begon al heel slecht want bij een eerste serieuze aanval die naam waardig kwamen de bezoekers op voorsprong. Nicolas Carrijn rondde een collectieve aanval mooi af. Kort daarop komen we goed weg als Thibau Van Ruyskensvelde na een vrije trap maar nipt naast kopt. Bij een schermutseling voor onze goal was het nog even de adem inhouden maar een tweede tegengoal kwam er niet. Wijzelf maakten niet veel klaar. Alleen een vrije trap van Emile De Cordier was het vermelden waard maar een echte bedreiging voor doelman Stoebel was dit niet. Meteen einde van een ontgoochelende eerste helft.

Ruststand : 0 - 1

De tweede helft had aanvankelijk ook niet veel om het lijf. Een schot van Nathan Vanderbauwheede vloog over de bezoekende kooi. Ook Breivelde maakte niet veel meer klaar en dus was het wachten en hopen op beterschap. Zoals bij aanvang vermeld, het had er lang alle schijn van dat het niet veel soeps was vandaag maar het moet gezegd, nooit de moed opgeven en blijven hopen. Ook toch een pluimpje gooien naar onze coach. Die greep in, bracht enkele wissels en die zouden renderen. Jarno Viaene, Guillaume Van Lerberghe en Maxime De Jaeger werden de wei ingestuurd. Vooral die laatste twee konden hun stempel drukken. Guillaume brak de ban met een knappe volley, deed een beetje terugdenken aan zijn mooie goal op Petegem. Er bleven nog tien minuten te spelen en bordjes eindelijk in evenwicht maar we wilden meer. De afweer van de bezoekers kraakte plots in alle voegen en we voelden dan het er meer in zat. Met een frommelgoal bracht Michael ons zowaar op voorsprong en in het absolute slot Knalde Maxime op prachtige wijze nummer drie tegen de touwen . Oef, wat een matcheinde en zo toch de drie punten binnen gehaald. Dank zij deze overwinning zijn we ook nog volop in de running voor de tweede periodetitel. Op naar de volgende.

Bron: Eric Deleurere

Klik op de afbeelding voor meer info.

Sparta - Petegem Schelde : 2 - 0

Het is altijd uitkijken naar een derby maar helaas waren de weergoden ons niet gunstig gezind. IJzig koud en lichte sneeuwval, dan weet je het wel dat de omstandigheden niet ideaal zijn. Niet voor de spelers en ook niet voor de toeschouwers. Beide ploegen trachtten er toch het beste van te maken. De bezoekers kwamen niet echt aan uitgespeelde kansen. Een vrije trap van Emiel Callens was zowat het gevaarlijkste. Verder dreigden ze nog bij een paar hoekschoppen maar veel leverde dat uiteindelijk niet op. Sparta speelde wel enkele mogelijkheden bij elkaar. Het was vooral Michael Van Tieghem die tot driemaal toe alleen voor doel opdook maar blijkbaar stond zijn vizier niet messcherp. Al moet ook gezegd dat doelman Anraed bij één van die pogingen wel een knappe redding in huis had. Maar wat doelpunten betrof bleven we dus op onze honger zitten. Het was dan ook vrij logisch dat we met een zogenaamde brilscore de warme kleedkamers gingen opzoeken.

Ruststand : 0 - 0

Aanvang tweede helft was het bij onze eerste serieuze prik wel meteen raak. Weer Michael VT die er vandoor ging en ditmaal met een onhoudbare pegel(!) in het dak van het doel voor een verdiende voorsprong zorgde. Kort daarop een goede combinatie tussen Nimrod VDBauwheede en Simon De Ruyck maar het schot ging voorlangs. Maxime De Jaeger knalde ook nog eens op de vuisten van de bezoekende doelman maar ons geruststellend tweede goaltje kwam er voorlopig niet. Aan de overkant één knappe aanval van de bezoekers. Voorzet van Emiel Callens, die vindt het hoofd van Quinten De Cooman. Diens keiharde kopbal wordt echter door Michiel op magistrale wijze uit doel geranseld. Hier komen we goed weg. Met nog een kleine tien minuten te spelen kwam dan toch het bevrijdende tweede doelpunt. Nimrod ging nogmaals zoals zo vaak diep op de rechterflank en zijn noeste arbeid werd nu wel bekroond met een doelpunt van Maxime De Jaeger. Opluchting voor ons en voor Maxime zijn eerste goal bij de eerste ploeg, hopelijk mogen er nog veel volgen. Het was nu zaak om de wedstrijd rustig uit te spelen. We hielden weeral de nul en zo blijven we pronken met de titel van beste verdediging van de reeks, toch ook iets om fier op te zijn.

Bron: Eric Deleurere

Beste sportvrienden,

Sparta is bezig geschiedenis te schrijven in de hofmancup. We zitten in de kwartfinale en kunnen dus de halve finale bereiken.

Samen met staf, spelers en supporters maken we de verplaatsing per bus.

Jullie kunnen er ook nog bij zijn want er zijn nog een 8-tal plaatsen over.

Ten laatste bevestiging tegen uiterlijk donderdagmiddag 04/01/2024 via bericht aan G. De Baere 0477/684643 Info:

• We verzamelen om 16u45 of vroeger aan café Tempo.

• Vertrek STIPT om 17u vanuit café Tempo.

• Kostprijs: gratis bus !!! – inkom ter plaatse te betalen.

• Drank voorzien op de bus.

• Na de match voorziet KFC Vrasene een broodje.

Laten we samen een onvergetelijke avond van maken.

Happy to be blue and white

 

DEFINITIEVE WIJZIGING!!!

Na heel wat overleg, zijn we uiteindelijk met KFC Vrasene overeengekomen om de wedstrijd voor de Hofman Cup te spelen op zaterdag 6 januari 2024 om 19u30.

De bedoeling is om de verplaatsing gezamenlijk te maken (spelers, staf en de 12de man).

Wie interesse heeft, graag tegen uiterlijk zaterdag 24 december, via info@spartawortegem.be of via Guy De Baere 0477/684643.

Verdere info volgt later.

Sparta - Zingem : 1 - 2

Neen, het wordt geen goed-nieuwsshow dit verslag. We moesten al beginnen met een minuut stilte ter nagedachtenis van oud-speler en boegbeeld van Sparta, Marnix Vervaeck die de voorbije week overleden is. En verder, op de laatste speeldag van de heenronde slikten we onze tweede nederlaag van het seizoen. De bezoekers begonnen vlijmscherp. Michiel moest al meteen attent zijn bij een schot van Miguel Porrez. Amper acht minuten ver en daar was reeds het eerste doelpunt. Gilles D'Hondt infiltreerde van op rechts, wandelde iedereen voorbij alsof er niemand stond en haalde dan verschroeiend uit. Een pegel in de rechterbenedenhoek waartegen Michiel ditmaal geen verhaal had. Meteen op achtervolgen aangewezen dus. Met veel goede moed begonnen we eraan maar om een of andere reden wou het niet lukken. Jordy Martens kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker maar kende pech bij de afwerking. Helemaal anders aan de overzijde. Op slag van rust zoals dat dan heet legde het Zingemse trio D'hondt-Porrez-Huylebroeck een schitterende combinatie op de mat en mocht deze laatste één van de makkelijkste goals uit zijn carrière binnentikken. Meteen rusten geblazen.

Ruststand : 0 - 2

Het zou een zware taak worden om die twee doelpunten achterstand op te halen. Temeer daar de weersomstandigheden ook niet ideaal waren. De strakke wind maakte combineren aartsmoeilijk. Het begon ook steeds harder te regenen, het slot kwartier werd zelfs in bijna apocalyptische omstandigheden afgewerkt. Op het uur een driedubbele vervanging bij ons en zo kwam o.a. ook Michael Van Tieghem weer opdraven na een lange afwezigheid wegens kwetsuur opgelopen tegen Oudenhove. Met nog goed tien minuten te gaan bewees Michael dat hij nog niets van zijn tor instinct heeft ingeboet. Balletje aannemen, tegenstander uitgekapt en dan in de korte hoek binnen knallen. De hoop laaide weer op maar we slaagden er niet meer in om langszij te komen. Helaas, maar het zij zo. We zouden ons nu normaal stilaan kunnen gaan opmaken om te genieten van een welverdiende winterstop maar dat zal voor ons wel wat anders verlopen. We hebben onze inhaalmatch tegen Everbeek op 23 december en ook onze bekermatch tegen Vrasene. Daarenboven wordt deze week geoordeeld over onze partij tegen Deftinge. Als we ook die nog moeten herspelen zal er van rust niet veel in huis komen. We willen jullie hoe dan ook, nu reeds prettige eindejaarsfeesten toewensen.

Bron: Eric Deleurere

Sparta - Sottegem B : 3 - 0

Op kousenvoeten zijn we de top-vier binnengeslopen, we haalden ook net onze vierde clean-sheet binnen en we hebben momenteel de beste verdediging van de reeks. Goe bezig mannen. Het eerste gevaar kwam nochtans van de bezoekers. Na balverlies in onze verdediging kon Jelle Vanderspinnen zijn kans wagen. Gelukkig voor ons een metertje naast. Wij hadden nog niet veel klaargemaakt maar op het halfuur krijgen we een vrije trap op de linkerflank. Simon De Ruyck trapt hem keihard op doel maar bezoekende doelman Van Der Meulen pakt uit met een prima redding en behoedt zijn ploeg voor een achterstand. Het leven van een doelman kan echter hard zijn. Zonet nog de redder van het vaderland voor Sottegem maar binnen de minuut de schlemiel van de dag want inderdaad. Zijn knappe redding leverde voor ons een corner op, getrapt door Emile De Cordier. Over alles en iedereen heen, doelman Van Der Meulen incluis die zich grandioos miskijkt op deze bal en zo de voorsprong voor Sparta. Onze spitsbroeders Vic en Nathan verzilverden nog een paar kansjes maar scoren lukte niet. We gingen rusten met een kleine voorgift.

Ruststand : 1 - 0

Aanvang tweede helft moet Michiel meteen plat bij een poging van Van Compenholle. Het was wachten op wat druk van ons. Het was lang wachten en een voorsprong van één goaltje is niet veel, remember onze vorige thuismatch tegen Boekel waar we in het slot ook nog een tegendoelpunt te verwerken kregen. Maar nu niet want goed halverwege de tweede helft gaat de bezoekende defensie zwaar aan het klungelen. Via een paar tussenstations komt het leer bij Emile De Cordier die succesvol uithaalt van op de rand van de grote backlijn, en zo een iets geruststellender voorsprong. Simon De Ruyck, sterke wedstrijd gisteren, kon zich nog eens doorzetten op rechts maar spijtig genoeg gaat zijn bal voorlangs. Toen iedereen dacht, wedstrijd gespeeld kwam er onverwacht een heel bizar einde aan deze partij. Met nog amper één minuut te spelen wordt de ingevallen Maxime De Jaeger neergehaald in de zestien en zowaar nog een penalty voor ons. Zondebok Sander Van Den Bossche komt weg met geel maar de bezoekende doelman moet verbaal iets heel onaangenaams naar het hoofd van ref geslingerd hebben. Meteen rood en zo een gelegenheidsdoelman itussen de palen om de penalty te stoppen. In vorige versagen schreven we reeds dat kapitein Axel zich dit seizoen ontpopt had tot specialist strafschopnemer maar chapeau voor onze kapitein dat hij gisteren de eer liet aan Emile om zijn hattrick te realiseren. Emile trapte rustig binnen en meteen ook einde wedstrijd, afgesloten met een ruime 3-0 zege.

Bron: Eric Deleurere

De wedstrijd van onze beloften zaterdag 25 november op VV Volkegem gaat niet door!

Sparta - Boekel : 1 - 1

De voorbije weken waren we goed bij schot en dus waren de verwachtingen voor deze thuismatch ook weer hoog gespannen. Met een zege konden we zelfs de top-vijf binnensluipen maar helaas niet dus. Het was zelfs heel wat minder en de kansen in de eerste helft waren zeer schaars. Een poging van Nimrod werd gepakt door de bezoekende portier en ook een poging van Vic Schamp was te zwak om Verstraeten in verlegenheid te brengen. Het gevaar van de bezoekers kwam er telkens na een stilstaande fase. Eerst mocht bezoekende nummer acht, Simeon Pede laten zien dat hij een verre inworp kan gooien . Hij bereikt Toon Debast maar gelukkig voor ons gaat diens kopbal nipt voorbij de rechter doelpaal. Na een hoekschop krijgt Arne Lateur een vrije kopkans, ook nu weer nipt voorbij ditmaal de linker doelpaal. Veel meer viel er niet te beleven en dus gingen we met een logische brilscore de kleedkamers opzoeken.

Ruststand : 0 - 0

De tweede helft kon niet beter beginnen voor ons. Amper vier minuten ver als Alessio Atanassov de bal tegen de onderarm krijgt. Voldoende voor de ref om de bal op de stip te leggen. Een klusje voor onze kapitein die zich ondertussen ontpopt heeft tot een perfecte penalty trapper. Ook nu keihard binnengeknald. Het gaf ons duidelijk inspiratie om op zoek te gaan naar een tweede goaltje. Kort hierop weer een fase met een reukje aan. Vic gaat neer in de zestien maar de ref durft ons duidelijk geen tweede elfmeter binnen de vijf minuten toe te kennen. Onze indruk was nochtans dat het hier meer penalty was dan bij het handspel van daarnet, maar soit. We moesten verder. Nathan probeert het van ver met een goede plaatsbal maar Verstraeten duwt in hoekschop. De pas ingevallen Guillaume Van Lerberghe ziet de bezoekende keeper ver uit zijn doel staan en probeert het in een optimistische bui door van heel ver zijn kans te wagen maar een metertje naast. Die tweede goal bleef dus uit, dan weet je dat er altijd wel iets kan gebeuren en zo geschiedde. Nog tien minuten te gaan als Samba de noodrem boven haalt. Niks aan te doen, penalty voor Boekel en Jens Lauwerijns, by the way in een ver verleden nog een Spartaan geweest, trapt de gelijkmaker genadeloos binnen. In het absolute slot mogen we nog een kaars branden voor Michiel als hij op magistrale wijze een pegel van Lucas Otte uit de winkelhaak haalt. En zo bleven we steken op een enigszins ontgoochelend gelijkspel. Union heeft gisteren de rug gerecht na een slechte mid-weekmatch. Wel het is nu aan ons om hetzelfde te doen in onze volgende wedstrijd.

Bron: Eric Deleurere

Voor het eerst in ons bestaan spelen we de kwartfinale van de hofmancup.

Noteer deze data alvast in julle agenda.

Verdere info over deze verplaatsing volgt nog.

Sparta - Michelbeke : 4 - 1

Vlotte overwinning en het moet gezegd, als we winnen dan doen we het met stijl. Onze derde zege van het seizoen en voor de derde maal vier keer gescoord. Daar komt nog bij dat het voor één speler wel een heel bijzondere dag was. Nathan was immers nog geen klein beetje "on fire". En toch. In de eerste helft moesten de bezoekers zeker niet onder doen. Michiel houdt ons overeind als Robin Duynslaegher gevaarlijk uithaalt. Meteen het eerste gevaar en goed tien minuten ver. Eerste gevaar van Sparta komt er na een vrije trap van Emile De Cordier, bezoekende keeper lost de bal maar Nathan kan niet profiteren.  Het was echter maar uitstel. We spelen twintig minuten als dezelfde Nathan nu wel de weg naar doel vindt en Sparta op voorsprong brengt.  Tussendoor moet Michiel nogmaals heel attent reageren , ditmaal na een vrije trap van Kenny Roos maar de vuisten van onze doelman brengen redding. Wij bleven nu wel gaan. De volgende die het mocht proberen was Jarno Viaene maar die stuit op doelman Hoeckman. We spelen zevenendertig minuten als Nathan zijn tweede van de namiddag binnen prikt. Al direct een meer geruststellende voorsprong die we konden behouden tot aan de rust.

Ruststand : 2 - 0

Zouden we er nog eentje bijdoen? Maar ja, natuurlijk. We vallen in herhaling maar Nathan was niet te stuiten. Alleen op doel af, rustig de doelman omspelen en nummer drie binnen schuiven. Wat kan voetbal toch heerlijk zijn. We bleven maar komen. Knappe raid op links van Emile De Cordier die besluit op Hoeckman, deze kan het leer niet klemmen. Zo krijgt Vic Schamp van op de kleine backlijn een niet te missen mogelijkheid aangeboden maar toch onbegrijpelijk over een lege kooi getrapt. Het weze hem echter vergeven, met twee assists is ook zijn namiddag meer dan geslaagd. Zouden we er nog eentje bijdoen? Natuurlijk dat en wie anders dan weer Nathan zorgt op een bijna identiek manier als bij zijn derde voor nummer vier. Zo wordt hij voorlopig ook onze topscorer.  Op een verre inworp van Kenny Roos kan kapitein Jonas Matthijs de eerredder nog binnen koppen maar dat is louter voer voor statistieken. In het slot counterden we nog naar hartelust maar het was altijd net niet. Je hoort ons echter niet klagen, het was een propagandamatch. Hopelijk kunnen we op dit elan doorgaan en onze supporters nog veel voetbalplezier bezorgen.

Bron:Eric Deleurere

Naar jaarlijkse gewoonte kan je genieten van onze Kaas & Wijn Actie.

Dit ten voordele van de jeugd.

Je kan inschrijven via mail met dit inschrijvingsformulier.

Sparta - Elene/Grotenberge : 1 - 1

Na Oudenhove is Elene/Grotenberge al de tweede ploeg die dit seizoen puntenloos naar Wortegem komt, maar hier dan doodleuk een eerste puntje binnenhaalt. Niet meteen een traditie om fier op te zijn. Het begon nochtans niet slecht. Het begon zelfs schitterend. Amper twee minuten onderweg, fout op Nimrod in de zestien en penalty voor ons. Kapitein Axel, zoals steeds plichtbewust, brengt ons meteen op voorsprong. Dan zou je denken, dit wordt een walk-over maar helaas niets daarvan. We probeerden wel maar het lukte niet echt. Nathan en Vic Schamp mochten het in een en dezelfde fase tot tweemaal toe proberen maar zonder succes. Bij de bezoekers was het vooral hun nummer zeven, Taveras die we in de gaten moesten houden. Ook hij kreeg twee goede mogelijkheden maar scoren lukte ook voor hem niet. Een poging van Nathan werd nog door doelman Trossaert in corner geduwd en dat was het zowat. We gingen de rust in met een te krappe voorsprong.

Rustand : 1 - 0

Goed vijf minuten ver in de tweede helft en daar was het al, het gevreesde tegendoelpunt. Michiel kan in eerste instantie nog afweren maar de goed gevolgde, en aan de rust pas ingevallen Matis Everaert schiet de gelijkmaker binnen. Het zou toch niet waar zijn zeker. Het moet ook een beetje meezitten bij de afwerking en dat was zeker niet het geval. Op een corner, getrapt door Guillaume krijgt Jordy Martens een goede kopkans. Zijn bal wordt echter van de lijn gekeerd. Kort daarop misschien wel de beste aanval van de namiddag. Nathan kan zich vrijmaken op rechts en verstuurt de perfecte voorzet naar de tweede paal. De kopbal van Vic Schamp spat echter uiteen tegen de kruising. Ook Islam krijgt nog een goede mogelijkheid maar Trossaert pakt. Aan de overzijde nog even gevaar via alweer Taveras maar zijn poging gaat over. In het slot haalt Guillaume nog eens verrassend uit, de doelman kan het leer niet klemmen maar niemand gevolgd om de rebound binnen te duwen. Zo moesten we tevreden zijn met een schamel puntje en de bezoekers, die vierden hun eerste punt als hadden ze een overwinning binnengehaald. Laat ons hopen op wat meer meeval bij de afwerking in de komende wedstrijden.

Bron:Eric Deleurere

Sparta - Maarkedal : 4 - 0

Het werd hoog tijd om nog eens drie punten binnen te halen, anders dreigde immers  de kelder van het klassement. De uitslag laat het niet vermoeden maar toch ging het niet als vanzelf. Integendeel. In de eerste helft waren het vooral de bezoekers die zich gevaarlijk aanstelden. Het begon met een omhaal van Jarno Aelvoet, die ging gelukkig een metertje naast. We kwamen nog beter weg als Bryan Den Haerinck de paal treft en het ergste moest nog komen. Twee minuten voor het einde van de eerste helft beging Samba een "zeer lichte overtreding" in de zestien, de ref twijfelde echter niet en tot grote ergernis van alles wat blauw-wit was ging de bal op de stip. Gelukkig voor ons koos Michiel de goede hoek om de penalty van Jarno Aelvoet onschadelijk te maken. Gerechtigheid geschied en zo bleef ook de nul op het bord. Meteen rusten geblazen.

Ruststand : 0 - 0

Het is toch bizar hoe een match soms kan kantelen, denk maar aan Antwerp vorige week Europees. Nu keerde het gelukkig in ons voordeel. Amper afgetrapt of de bezoekende defensie gaat aan het klungelen. Nathan VdB bedient Vic Schamp die zijn eerste voor Sparta binnenduwt. Amper vijf minuten verder net omgekeerd. Voorbereiding Vic Schamp en nu is Nathan de afwerker van dienst. Het begon er goed uit te zien. Het zag er nog beter uit net op het uur. Fout op Nathan binnen de zestien en ook nu twijfelt de ref geen seconde. Penalty. Onze kapitein Axel achter de bal en meesterlijk in de rechterbovenhoek geknald. De buit zou nu wel binnen zijn zeker? Maar de pret kon niet op. Amper twee minuten later hoekschop voor Sparta. Getrapt door Guillaume tot bij Jordy Martens die voor de 4-0 zorgt. Game over en de broodnodige overwinning binnengehaald. Volgende week weer een thuismatch tegen rode lantaarn Elene-Grotenberge. Als we die ook winnend kunnen afsluiten dan lonkt de top-vijf.

Bron:Eric Deleurere

!!! UPDATE !!!

De match van de beloften op zaterdag 7oktober zal verplaatst worden naar zaterdag 9 december.

Sparta - Oudenhove : 0 - 0

We drukken ons heel voorzichtig uit als we zeggen dat we tegen de rode lantaarn niet onze beste wedstrijd hebben gespeeld. Ook enkele trouwe supporters deelden na de wedstrijd deze mening. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Kenneth De Bleeker testte de vuisten van Michiel na voorbereidend werk van Matthias Van Poucke. Wij voor het eerst dreigend na een vrije trap van Michael Van Tieghem, doelman Bossart kan de bal niet klemmen maar Jordy Martens knalt in de rebound hoog over. We kwamen er nog eens dichtbij maar de poging van Islam Husseiny werd van de lijn gekeerd. Even onze adem ingehouden kort voor de rust als Michiel de bal ontzet in de voeten van Domien Van Den Meersschaut die meteen naar het lege doel trapt. Gelukkig niet hard genoeg zodat Michiel in extremis toch nog kan ingrijpen. Veel stelde het echter allemaal niet voor en dus gingen we maar rusten met een troosteloze brilscore.

Ruststand : 0 - 0

Wie gehoopt had dat de tweede helft wat beterschap zou brengen had het helaas verkeerd voor. Bij aanvang van die tweede helft een geweldige scrimmage voor het bezoekende doel maar tot scoren kwamen we niet. Oudenhove daarentegen kwam er wel tweemaal heel dicht bij. Zowel Van Poucke als Govers knalden reuzemogelijkheden nipt voorlangs. In het slot trof Jordy nog eens de bovenkant van de deklat maar veel meer maakten we niet klaar. Met dit gelijkspel komen we ergens in het midden van het klassement terecht. Er is nog geen man over boord maar het zou toch iets meer mogen swingen in de komende wedstrijden.

Bron: Eric Deleurere

Klik op de foto voor het artikel.

FC Petegem - Sparta : 1 - 4

Een hele poos geleden dat we in competitieverband nog eens tegenover elkaar stonden om de derby der derby's te betwisten. Velen keken er duidelijk naar uit want ruime publieke belangstelling, de kassier van Petegem zal zich in de handen gewreven hebben. En dan naar de wedstrijd zelf. Sparta begon met aanvallende intenties en al gauw konden we een tweetal corners versieren. Bij de tweede hoekschop wordt de bal ontzet maar die komt bij Guillaume terecht die zelf net de corner had getrapt. Hij neemt hem heerlijk op de slof en met zijn linker knalt hij onhoudbaar in de verste bovenhoek. Doelman Anraed stond erbij en keek ernaar. Jammer genoeg gingen we voorlopig niet op hetzelfde elan door. Neen, het was vooral de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Gelukkig voor ons ging een poging van De Cooman in het zijnet en ging Michiel goed plat bij een poging van Louis Wyckhuyse. Het bleef bibberen voor ons. In de slotfase van de eerste helft konden we gelukkig rekenen op een zeer attent keepende Michiel die met enkele geslaagde reddingen de gelijkmaker kon voorkomen. Rusten geblazen en met een enigszins gevleide voorsprong trokken we naar de kleedkamers.

Ruststand : 0 - 1

Ook de tweede helft begonnen wij heel aanvallend. Een actie van Emile De Cordier, mooi zijn mannetje uitgeschakeld en dan de perfecte voorzet naar de tweede paal waar Michael een niet te missen kans voorlangs kopt. Dit had de 0-2 moeten zijn maar nee dus, integendeel. Goed tien minuten ver als de plaatselijke nummer 20 B. De Groote met een droge knal de gelijkmaker binnen poeierde. Ook Michiel stond erbij en keek ernaar. Alles te herdoen dus. Maar niet getreurd, wij hadden alles opgespaard voor het laatste kwartier. Eerst was er een raid van Nathan op links die vond Pierrot Deprez die op zijn beurt Michael aanspeelde, ditmaal liet onze topschutter de kans niet liggen en bracht ons weer op voorsprong. Een veilige marge was dit nog niet maar we waren nu wel op toerental geraakt. Twee minuten later knikt Guillaume zijn tweede van de dag tegen de netten en nu zaten we wel safe. Het slotakkoord was tenslotte voor Michael die na een solo voor de nummer vier zorgde en hiermee net als Guillaume met twee goals op zijn conto stond. Boeken toe, eerste driepunter was een feit en vermits er na drie wedstrijden niemand meer met het maximum staat wordt het nu al duidelijk dat we allicht een spannende competitie gaan beleven.

Bron: Eric Deleurere

Sparta - Jong Zulte : 2 - 2

We zijn er weer aan begonnen. Helaas moesten we beginnen met iets wat we liever niet zouden moeten doen, hulde brengen aan iemand die niet meer onder ons is. Maar het moet gezegd, de hulde was sereen en mooi uitgevoerd. Chapeau voor de mensen die het georganiseerd hebben. En dan, wat zegt men, het leven gaat verder en daar kwam het eerste fluitsignaal van dit nieuwe seizoen. Scheidsrechter van dienst was Albert Glor, een voor ons oud gekende als ex-speler van Sparta. Iedereen verwachtte veel van deze wedstrijd na onze vrij succesvolle inloopperiode met heel wat overwinningen in oefenmatchen, maar dat zegt natuurlijk niet alles. Inderdaad de werkelijkheid was helemaal anders. We geven niet thuis in de eerste helft. Na twintig minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong via Siemen Dekiere en goed een kwartier verder stond het al 0-2 na een doelpunt van Owen Laurez. Wij kwamen heel eventjes dreigen na knappe voorbereiding van Emile De Cordier maar Nathan Vanderbauwheede joeg de bal hoog over, de vijftig losgelaten ballonnen achterna. Zwakke eerste helft van Sparta en met een dubbele achterstand gaan rusten.

Ruststand : 0 - 2

De tweede helft speelden we wel met meer overtuiging en duidelijk met de spirit dat de scheve situatie nog recht te zetten was. Een paar goede aanvallen maar laat ons toch duidelijk stellen, als ene Michael Van Tieghem niet rondloopt in de spits is het wel moeilijk om tot scoren te komen. Ondanks veel goede wil bleven we toch wat op onze honger zitten. Gelukkig was er ook nog onze trouwe twaalfde man die zeker meehielp om het vuur nog wat meer in de pan te gooien. Nog acht minuten te spelen en plots komen we tot een prettige vaststelling. We zijn levensgevaarlijk op corners. De eerste getrapt door Emile De Cordier, die vindt onze kapitein en Axel knikt de aansluitingstreffer binnen. De hoop laaide weer helemaal op. Nog twee minuten officiële speeltijd en weer dwingen we een hoekschop af. Ditmaal van de rechterzijde, getrapt door de ingevallen Sahloul en perfect op het hoofd van Pierrot Deprez. De twaalfde man en alle spelers bijna in extase. Ook leuk om mee te geven dat dit tweede doelpunt er kwam via twee nieuwe spelers, ze mogen wat ons betref gerust op hun elan doorgaan. Al bij al mogen we tevreden zijn met dit puntje dat we alsnog uit de brand wisten te slepen.

Bron: Eric Deleurere

Iedereen van harte welkom op de eerste competitiematch. Deze match is ook een eerbetoon ter ere van onze overleden Sparta collega en vriend Guy Meirhaeghe. Bestuur, spelers, jeugdspelers en trainers zullen een gepast eerbetoon houden. De aftrap zal gegeven worden door zijn vrouw Ann en dochter Julie, Jellert en kleindochter Gisèle. 

Janik De Poortere is de nieuwe beloftencoach van Sparta.

Hij is 40j en woonachtig te Anzegem ( voorheen te Wortegem ) en was het laatst ( 2/3 seizoenen geleden ) als coach actief bij de beloften van Kluisbergen Sportief.

Hij is houder van UEFA-A diploma jeugd.

Janik zal per 1 sept 2023 starten als beloftencoach.  

We heten hem van harte welkom en wensen hem alle succes én een goede samenwerking toe.

Zondag 13 augustus spelen we in en tegen Vinkt om 16u.

!!!Supporters op post!!!

Ook Sparta is al een tijdje met de trainingen begonnen.

Hieronder zie je het oefenprogramma van het eerste elftal.

Dit kan wel nog veranderen als Sparta verder gaat in de hoffmancup.

Sparta bedankt iedereen die ons steunde met het vaderdagontbijt.

Hopelijk heeft het jullie gesmaakt.

We danken ook iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om dit mogelijk te maken.

Dank u wel!!!

Het bestuur.

Gisterenavond kregen wij bij Sparta het heel droevige nieuws dat Guy Meirhaeghe overleden was.

Onwaarschijnlijk.

Guy was een zeer gewaardeerd medewerker die, de voorbije jaren, met kennis van (voetbal)zaken, binnen onze club verschillende taken uitvoerde.

Hij was een vriend van al onze Sparta-medewerkers én gekend bij vele van onze voetbalcollega’s.

Onze gedachten gaan ook uit naar Ann, zijn echtgenote, Julie en Jellert.

Wij wensen hen veel sterkte en steun bij elkaar in deze moeilijke periode.

Je kan contact opnemen met Guy via deze link

Belangrijke match in de strijd om het behoud in 2de provinciale!

Laten we met zen allen nog een laatste keer achter onze ploeg staan!

Allen van harte welkom in de "arena" van Sparta Wortegem!

Ook in 2023 kan je op Vaderdag genieten van een heerlijk ontbijt of flesje wijn.

Levering aan huis!

Bestellen kan vanaf nu!

Exact een jaar geleden ( 01/05/22 ) speelden we, in 3de prov., tegen Sp. Bevere voor de titel ……. én met succes ……. de maand mei werd een Wortegemse feestmaand.

Dan komt 2de provinciale : het doel was én is nog steeds, een degelijke 2de provincialer zijn. Het seizoen werd leerrijk met een wat hobbelig parcours, waar we, sportief, af en toe met de neus op de 2de provinciale realiteit werden gedrukt. Op een hobbelig parcours word je dan als club ook nog eens met onverwachte, soms vervelende, situaties geconfronteerd.

Uiteindelijk eindigen we op plaats 14 ( we hoopten bij aanvang toch 1 of 2 plaatsen hoger) , een vervelende plaats…met een eindronde – bijkomende daler - tot gevolg. 

Zondag 13 mei om 15u  Kemzeke - Sparta Wortegem

Donderdag 18 mei om 15u  Sparta Wortegem - Sleidinge

We bekijken het echter positief, ….. we hebben het allemaal nog in ‘eigen hand’…… de eindronde tegen Kemzeke en Sleidinge zijn 2 finalewedstrijden, zoals deze van 1 mei van vorig jaar ( met natuurlijk wel ietsje minder toeschouwers ).

Laat ons daar naartoe leven en nog 2x alles geven om ons verblijf in 2de te bevestigen…… dan wordt ook dit jaar de maand mei een beetje een Wortegemse feestmaand.

Woord van gemeende dank aan iedereen die ook het afgelopen seizoen bij Sparta betrokken was : -alle spelers & sportieve staf -alle medewerkers ( inkom, kantine, buitenbar, terreinverzorging….) -alle medewerkers jeugdwerking ( trainers, ouders, …. ) -onze supporters -onze sponsors -…….

Ter herinnering : SPARTA’S 6de JEUGDTORNOOI OP ZATERDAG 13 MEI 2023 !!!!!

Onze doelman Michiel Moerman is Spartaan van het jaar geworden.

Hij haalde het voor Michael Vantieghem en Jordy Martens.

Van harte proficiat Michiel.

Het dagschema van ons tornooi kan je zien door op ondestaande foto te klikken.

Sparta - TK Meldert : 1 - 2

Nog eentje om af te ronden maar ook eentje om zo snel mogelijk te vergeten. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Meldert definitief gered en wij doorverwezen naar de barrages. Veel spektakel moet je dan ook niet verwachten. Wij een eerste maal met een raid op de rechterflank van Nimrod die Michael VT bereikt maar die tikt de bal tegen doelman Van Bremt. Ook Emile Docordier vindt de bezoekende doelman op zijn weg. De bezoekers waren nog niet echt in het stuk voorgekomen maar op de vijfentwintigste minuut mochten we vaststellen dat ze een begenadigd voetballer in hun rangen lopen hebben. Inderdaad, de bezoekende nummer vijf Saed Menebhi duikt plots alleen voor Michiel op en met de nodige flair en kalmte kapt hij tot tweemaal toe onze doelman uit om dan rustig binnen te leggen. Wij dus weeral aan achtervolgen toe en net voor de rust incasseerden we op een ongelukkige manier nog een tweede treffer. Een voorzet van Michael Rocquet wordt door Michiel tegen Jordy aangeduwd en zo caprioleert de bal in doel. Met een dubbele achterstand gaan rusten.

Ruststand : 0 - 2 Konden we nog iets terugdoen? We zijn in ieder geval met goede intenties aan de tweede helft begonnnen. Na amper vijf minuten trapt Jonas Vandevelde een perfecte voorzet tot bij Michael die van dichtbij naast kopt. Dit moest altijd binnen maar nee dus. Het was echter maar uitstel want iets later zorgt Jonas zelf voor de aansluitingstreffer. Blijkbaar heeft Jonas er een patent op om in de laatste competitiewedstrijd te scoren, remember slotwedstrijd van vorig seizoen toen hij de kampioenengoal binnen ramde. We wilden nog wel op zoek gaan naar de aansluitingstreffer maar die kwam er niet. Toch ook nog even melden dat we in deze laatste match kennis mochten maken met een speler van de U17, met name Maxime De Jaeger mocht zijn eerste minuten volmaken in het eerste elftal. In het slot van de partij haalde hij nog eens uit maar zijn poging was te zwak om echt gevaarlijk te zijn. Hoe dan ook, hiermee valt het doek over de competitie. Nu afwachten hoe de loting verloopt voor de barragewedstrijden waarin we het opnemen tegen Sleidinge en Kemzeke.

Bron: Eric Deleurere

Allen van harte welkom.

Inschrijven kan HIER

Sparta - Meerbeke : 2 - 2

Wat is dat toch met die laatste minuten? Hoe dikwijls kregen we dit seizoen al niet het deksel op de neus in het slot van een wedstrijd. Ook bij de heenmatch in Meerbeke was het niet anders met hun gelijkmaker in de negentigste minuut, en nu was het dus weer van dattum. We begonnen nochtans goed met al meteen een poging van Michael maar de bezoekende doelman reageerde attent. Hoewel Meerbeke niets meer te winnen of te verliezen had gaven ze toch een zeer gemotiveerde indruk. Een kopbal van Van Cauter ging maar nipt over en bij een vrije trap van Berkant Ayrim moest Michiel vol aan de bak. Ook Mathias Heymans vond Michiel op zijn weg. En dan, met nog vijf minuten te gaan gebeurde het. Michiel, zo vaak onze reddende engel, kwam iets te onoordeelkundig uit zijn doel en Kenneth Mumba kon maximaal profiteren. Met een stiftertje bracht hij de bezoekers op voorsprong. Geen minuut later komen we goed weg als Fonck tegen de kruising trapt. De hoogste tijd om te gaan rusten en wat nieuwe moed bijeen te rapen.

Ruststand : 0 - 1

Van goeie moed gesproken. We speelden naar "onze goede kant" en dwongen een hoekschop af. Kundig getrapt door Emile De Cordier, bal tegen de lat en zo voor de voeten van Jordy Martens die van heel dichtbij binnentikt. Geen minuut later mochten we weeral juichen. Nathan Vanderbauwhede ging er als een speer vandoor en trapte keihard voorbij een hopeloos grabbelende Pisane. Deze goal deed ons zowaar terugdenken aan Tom Vindevogel die in zijn gouden dagen ook zo dikwijls vanop de rechterflank verschroeiend uithaalde. Graag meer van dat, Nathan. We waren nu echt gelanceerd maar een derde kwam er helaas niet. Michael Van Tieghem mocht het tweemaal proberen maar scoren lukte vandaag niet voor onze topschutter. En dan gingen we naar dat vermaledijde slot van de wedstrijd. Na heel wat tumult mogen de bezoekers een vrije trap nemen. Bal in de zestien gedropt waar de ref een duwfout ziet en zowaar de bal op de stip legt. Marco De Troyer kent geen genade en knalt keihard de gelijkmaker tegen de touwen. Door dit gelijkspel en de overwinning van Winnik worden het nog twee spannende weken.

Bron: Eric Deleurere

Sparta Wortegem dank iedereen die aanwezig was op het jaarlijks eetfestijn.

We bedanken ook de vele helpende handen die op eender welke manier hun steentje bijdroegen.

Hopelijk tot volgend jaar.

Het bestuur.

Sparta - Melsen : 2 - 1

Wat is de smaak van de overwinning toch zoet, vooral wanneer je er zo lang hebt moeten op wachten. Het was immers van 15 januari, match tegen Eine, geleden dat we nog eens een driepunter mochten bijschrijven op ons conto. De omstandigheden waren nochtans allesbehalve. Net als voor de renners in Gent-Wevelgem was het voor de spelers knokken in moeilijke omstandigheden op een zwaar en uitermate drassig terrein. En toch, ondanks alles bleek Michael Van Tieghem het Sparta-etentje goed te hebben verteerd want na amper vijf minuten spelen kon hij Sparta reeds op voorsprong brengen. Wat een start. Even schrikken als Guillaume Vanlerberghe volgens de ref de bal op de arm zou gekregen hebben, hij wees maar de stip maar een attente grensrechter nam de rol van VAR op zich en stak de vlag in hoogte. Na gezamenlijk overleg tussen ref en grensrechter werd de elfmeter weggewuifd. De eerste echte dreiging van de bezoekers kwam er met een knal van Milan Servaes die wel hoog over schiet. Goed twintig minuten ver als Sparta een vrije trap mag nemen op links. Michiel Van Troys probeert het rechtstreeks, doelman Van Hecke kan het leer niet klemmen en de goed gevolgde Jordy Martens verdubbelt de voorsprong. Kort daarop een nieuwe vrije trap voor ons na een overtreding op MVT maar ditmaal is Van Hecke wel bij de les en duwt in hoekschop. De druk van de bezoekers begon toe te nemen. Wij beleefden enkele moeilijke momenten en op een van de vele corners die ze afdwongen kon Pieter Trossaert milderen. We hielden voorlopig echter stand en waren gretig om na een heerlijke eerste helft de warme kleedkamers op te zoeken.

Ruststand : 2 - 1

De tweede helft werd een vervolg op het einde van de eerste periode. Wij kwamen nog amper over de middenlijn en de bezoekers bleven maar verder op zoek gaan naar de gelijkmaker. Het was bij momenten zoals de Fransen zeggen, sauve qui peut maar we overleefden de stormloop. Toch was het meermaals de adem inhouden, zo dreigend was het soms voor de kooi van Michiel. Een volley van Servaes werd door MM vakkundig in corner geduwd. Een enorme schermutseling na weer een corner van Melsen gevolgd door twee, drie pogingen konden we ook overleven. Vandaag hadden we Dame Fortuna eindelijk eens aan onze kant, dat mocht ook wel na de vele pech in vorige wedstrijden waar het dikwijls in de slotfase misliep. Wij kwamen nog eenmaal dicht bij een derde maar de kopbal van kapitein Axel ging over de bezoekende kooi. We speelden een heel lange blessuretijd maar uiteindelijk kwam dan toch het verlossende fluitsignaal. Oef, en plots staan we op vier punten van Meldert. Met een in theorie niet zo moeilijke kalender voor de boeg, drie van de vier laatste matchen gaan tegen ploegen die net onder of net boven ons staan is het misschien toch nog mogelijk om in extremis naar die bevrijdende dertiende plaats te klimmen.

Bron: Eric Deleurere

TRANSFERNIEUWS!!!

Ngyah Samba een 25 jarige verdediger komt over van VL.Ardennen.

Hij speelde voorheen bij St Michelbeke (3,5 j) en daarvoor bij SK Ronse.

Welkom bij de Sparta familie.

Happy to be blue and white

Sparta - VCE Houtem : 1 - 2

Het had een droomstart kunnen zijn. Na vier minuten gaat de bal op de stip als Michael Van Tieghem wordt neergehaald in de zestien. Zegt een ongeschreven voetbalwet niet dat het niet opportuun is om zelf de elfmeter te nemen als de fout op jou is gebeurd? Soit, Michael toch achter de bal maar niet al te best getrapt en binnen bereik van doelman De Cubber die het schot afweert, ook in de rebound kan Michael niet scoren en weg dus deze vroege mogelijkheid. Weer net niet dus zoals reeds zo dikwijls dit seizoen. De beste mogelijkheid voor de bezoekers kwam er via Joeri De Cocker maar Michiel had een prima redding in huis op diens poging. We dachten reeds dat we met een brilscore gingen rusten maar jammer genoeg zat het venijn in de staart van de eerste helft. Een laatste Houtemse aanval over rechts, bal wordt voor doel gebracht en aan de tweede paal kan Arno Van Der Schueren vrij inkoppen. Van een koude douche gesproken op slag van rust, zoals dat dan heet.

Ruststand: 0 - 1

Dramatisch einde dus van de eerste helft maar al even dramatisch begin van de tweede periode. Amper vijf minuten bezig als Stef Temmerman wordt aangespeeld, door niemand wordt aangevallen en dus alle tijd krijgt om hem droog in de benedenhoek te poeieren. Kopjes naar beneden want een bijna uitzichtloze situatie. De bezoekers domineerden en speelden geregeld goede kansen bij mekaar. Alleen dankzij een zeer sterk keepende Michiel konden ze niet verder uitlopen. Wij kregen maar weinig klaar gespeeld al kwam er op het einde toch weer wat meer schwung in ons spel. De ingevallen Laurens Decock kon een paar maal doordrukken op rechts maar voorlopig leverde ook dat niet al te veel op. En dan met nog tien minuten te gaan vindt Jordy Martens na hoekschop toch een gaatje om de aansluitingstreffer aan te tekenen. Verder kwamen we echter niet en zo gingen we weer met het kleinste verschil de boot in. De eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat het moeilijk wordt om van die veertiende plaats weg te geraken, temeer doordat de ploegen net boven ons af en toe wel punten pakken. Toch moeten we blijven knokken om een eventueel verlengd verblijf in tweede te verwezenlijken.

Bron: Eric Deleurere

Lukas De Clerck 19 jaar is de volgende aanwinst van Sparta. Deze aanvallende flankspeler komt van SC Dikkelvenne en speelde vroeger ook nog voor KSV Oudenaarde.

Welkom in de spartafamilie Lukas.

Happy to be blue and white.

Door de hevige regenval is ons terrein herschapen in een zwem-en modderbad. De thuiswedstrijden voor de jeugd op zaterdag 11 maart gaan dus niet door.

Kaarten te verkrijgen bij bestuur, spelers of via info@spartawortegem.be

Mathieu Roumans een 23 jarige centrale verdediger komt over van Anzegem B. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Sparta. Daarna speelde hij 1 jaar voor Oudenaarde, terug Sparta en 5 jaar Anzegem. Het is dus zijn derde passage bij onze club.

Welcome back Mathieu.

Happy to be blue and white

Pierreot Deprez is de nieuwste aanwinst van Sparta.

Deze 25-jarige aanvaller heeft een verleden bij RC Waregem en Tielt VV.

Welkom bij de spartafamilie Pierreot.

Happy to be blue and White

 

 

Jarno Viaene en Olivier Vaernewyck komen terug naar het vertrouwde nest van Sparta Wortegem.

Welkom back boys en veel succes.

Happy to be blue and white

Sparta gaat met de bus naar KSV Denderleeuw.

Wie wil meegaan kan zich inschrijven vanaf nu.

TRANSFERNIEUWS!!!

Vic Schamp is een volgende aanwinst voor Sparta Wortegem.

Deze 21- jarige aanvaller komt over van SC Dikkelvenne.

Hij heeft ook een verleden bij Huise en Oudenaarde.

Welkom bij de Sparta familie Vic.

Happy to be blue and white.

Na een spannende laatste ronde konden de mannen van Schultenbrau de quiz naar hun hand zetten.

Ze behaalden 193 punten op een totaal van 200.

Sparta behaalde de 2de plaats met 191 punten en The Die Hards werden 3de.

Een speciale dank aan Guy en Willliam voor de puike organisatie.

 

De top 3 op de foto met de organisatoren.

TRANSFERNIEUWS!!!

Victor Tieberghien is onze nieuwe aanwinst voor volgend seizoen.

Deze centrale middenvelder komt over van Sparta Bevere.

Welkom bij de Sparta familie Victor.

Happy to be blue and White.

Sparta - Edeboys : 0 - 4

Ai, ai, ai, een wedstrijd om heel snel te vergeten. We moeten eerlijk zijn, we kwamen in alle linies minstens één stap tekort om gelijke tred te houden met onze tegenstander. Wat een blitz-start van de bezoekers die met veel snelheid en vlotte combinaties slag om slinger voor ons doel opdoken. De enige vraag die je je kon stellen was, hoelang houden we dit vol vooraleer er een goal valt. Het antwoord kwam snel. Eerst ging een knal van Den Dooven nog over maar op het kwartier was het wel raak. Dezelfde Den Dooven met een perfecte lob over Michiel en zo de voorsprong voor Edeboys. Tien minuten later verdubbelden ze al de voorsprong. Ze kregen twee corners op rij, bij de tweede komt de bal bij Jonas Schouppe, die brengt voor en aan de tweede paal mag Yenthe Janssens binnenduwen. En wij, konden wij even uit die druk wegkomen? Wel ja, eenmaal lukte ons dat. Michael Van Tieghem stuitte echter op doelman Van Nieuland die de bal in de voeten van Johannes Devos duwde, maar ook de rebound van Johannes werd door de bezoekende doelman afgeweerd. Meer maakten we niet klaar en ook de bezoekers besloten om rustig de eerste helft uit te spelen.

Ruststand : 0 - 2

Je voelde zo dat wij er niet echt meer in geloofden. Als Ridgy De Smedt heel simpel een derde mag binnenlopen weet je dat het helemaal over is. Wij speelden wel nog een goede mogelijkheid bij mekaar maar scoren lukte niet. De voorbereiding was van Jonas Vandevelde die Jeffrey Eechout wist te vinden maar ook Jeffrey besloot op het bezoekende sluitstuk. Wel knap gedaan van beide spelers die net na de rust kwamen invallen. Met nog vijf minuten te gaan maakte Arne Blanckaert er nog 0-4 van maar dat was eigenlijk alleen maar voer voor de statistieken. Wij speelden ondertussen met tien man omdat Michael Van Tieghem tegen een tweede geel moest aankijken na een al te drieste tackle. Zoals bij aanvang reeds gezegd, een wedstrijd om heel snel te vergeten.

Bron: Eric Deleurere

Vrijdag 10 februari 2023

20:00 - K.S.V. Melsen - Sparta Beloften 4-4

Zaterdag 11 februari 2023

09:00 - RC Waregem - KFC Petegem/schelde U10 5-7

09:30 - Sparta U15 A - K.W.S. Desselgem 

09:30 - F.C.E. Kuurne - Sparta U11 0-4

09:30 - Sparta U13 B - Sparta U13 A 3-4

09:30 - Sparta U9 A - K.F.C. Kluisbergen 10-12

09:30 - Sparta U9 B - K.V.C. Deerlijk Sport 12-7

10:30 - S.V. Anzegem - Sparta U17 3-4

10:45 - Hulste Sportief - Sparta U8 11-26

10:45 - K.S.K. Beveren-Leie - Sparta U7

15:00 - S.V. Anzegem - KFC Petegem/schelde U15

Zondag 12 februari 2023

15:00 - Sparta Eerste Elftal - K.F.C. Edeboys 0-4

Zaterdag 4 februari 2023

09:15 - K.S.C. Oostrozebeke - Sparta U8  6-6

09:15 - Kluisbergen Sp - Sparta U13 B  3-2

09:30 - Sparta U17 - GD Ingooigem  3-0

09:30 - Sparta U9 A - K.V.K. Avelgem C  5-9

09:30 - Sparta U9 B - K.V.K. Avelgem D  7-6

09:30 - Sparta U7 - Jong Vijve

10:00 - Sparta U11 - K. Rekkem Sport  6-6

10:00 - KFC Petegem/Schelde U10 - VV Volkegem  11-5

10:45 - Vc Nokere-Kruishoutem - Sparta U13 A  0-3

14:00 - Jong Vijve - Sparta U15 A  2-0

14:00 - KFC Petegem/schelde U15 B- SK Vlaamse Ardennen 

15:00 - Sparta Beloften - K.F.C. Merelbeke  0-5 FF

18:00 - Kluisbergen Sportief - Sparta Eerste Elftal  2-2

Sparta - Nokere/Kruishoutem: 1-2

Altijd fijn om nog eens een echte derby te kunnen spelen. Ruime belangstelling maar helaas niet positief afgesloten voor ons. We misten vandaag Michael Van Tieghem door schorsing wat natuurlijke een serieuze aderlating was. In zijn plaats mocht Michiel Van Troys de rol van diepe spits waarnemen. Michiel kreeg al meteen tot tweemaal toe de kans om aan te leggen maar telkens zat er wel een verdedigend been tussen. De rol als spits was voor Michiel spijtig genoeg van korte duur want na amper tien minuten moest hij al gekwetst naar de kant. Ondertussen ook een eerste gevaar van Nok/Kruishoutem. Woelwater Guillaume Clinckemaille met een omhaal die door Jordy Martens wordt weggewerkt. Het gevaar bleef maar komen van die duivelse nummer 10 . Ditmaal Clinckemaille met de voorbereiding, hij vindt Jeroen Bonte die via de borst de bal tegen de netten werkt. Meteen op achtervolgen aangewezen. Veel goede wil van onze kant maar echt gevaar kwam er niet tot op het halfuur. Guillaume Vanlerberghe vindt de ingevallen Nathan Vanderbauwheede, die Michiel was komen vervangen, en met een sublieme baltoets bracht hij de bordjes weer in evenwicht. Meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Ruststand : 1 - 1

Ook in de tweede helft bleven wij vol goede moed op zoek gaan naar een tweede goaltje maar we kwamen o, zo moeilijk tot een deftige schietkans. En toch kregen wij misschien wel de beste kans uit de ganse wedstrijd. Na een inworp van Jens De Waele, kopt Nathan door tot bij een volledig vrijstaande Jonas Vandevelde. Die neemt in één tijd over maar zijn volley belandt pal op de bezoekende doelman Sam Meisman. Het zou voor ons jammer genoeg bij die enige grote mogelijkheid blijven. Waar we er ons stilaan begonnen mee te verzoenen dat 1-1 toch wel een logische en traditionele derby-uitslag zou zijn moesten we helaas nog een tweede slikken. We speelden eenentachtig minuten als de bezoekers nog een corner krijgen. Bal perfect op het hoofd van de net ingevallen Xander Bracke, hij stond amper vijf minuten op het veld, en zonder pardon binnengekopt. Zo moesten we weer een nederlaag incasseren en verliezen we een klein beetje voeling met het groepje ploegen net boven ons in de rangschikking. Het zij zo.

Bron: Eric Deleurere

Onze "cap" Axel Waelkens verlengde ook zijn verblijf bij Sparta Wortegem.

Hij zal zo zijn 11de seizoen bij Sparta aanvatten.

Van clubliefde gesproken!

Bedankt voor het vertrouwen en heel veel succes.

Happy to be blue and white.

Vrijdag 27 januari 2023

19:30 - Sk Vlaamse Ardennen - Sparta Beloften  4-1

Zaterdag 28 januari 2023

09:00 - S.V. Anzegem - Sparta U9 B  9-4

09:00 - KVK Avelgem- KFC Ptegem/schelde U10  5-4

09:30 - K.F.C. Petegem/Schelde - Sparta U17  1-4

09:30 - Sparta U15 - GD Ingooigem  1-1

09:30 - Sparta U13 B - Vc Nokere-Kruishoutem  0-1

10:00 - Sparta U13 A - Jong Zulte   3-1

10:00 - Sparta U8 - K. Racing Waregem  22-3

14:45 - V.C. Nazareth-Eke- Sparta U11  9-5

Zondag 29 januari 2023

10:00 - V.C.O.G. Stasegem - Sparta U7 

14:30 - Sparta Eerste Elftal - Vc Nokere-Kruishoutem

Nog meer goed nieuws!

Ook deze 4 spartanen blijven de club trouw.

Proficiat boys.

Happy to be bleu and white.

Deze spartanen blijven ook volgend jaar Sparta trouw.

Van harte proficiat boys.

Happy to be blue and white.

Sparta - Eine : 1 - 0

Punten hadden we nodig en wel dringend met de zaterdaguitslagen in het achterhoofd. We slaagden er ook in, nu, als je de nul kan houden ben je al een eind onderweg. Het was wel van 18 september tegen Olsa B geleden dat we er nog eens in slaagden om thuis de nul te behouden. Waar we vorige week een kritische noot over de verdediging moesten uiten was daar ditmaal absoluut geen sprake van. Het eerste gevaar van Sparta kwam er via Emile Decordier die de vuisten van bezoekende doelman Van Zeebroeck op de proef stelde. Kort daarop heel even de adem inhouden als Vankeymeulen wat graag neergaat in de zestien, maar ref Luc Schamp zag er geen overtreding in en liet verder spelen. Veel meer gevaar van de kant van Eine kwam er niet. Wij konden nog een paar goede acties op de niet ideale grasmat neerleggen. Michael zijn schot ging echter voorlangs en naar het slot van de eerste helft ging de Einse defensie wat aan het klungelen, spijtig genoeg kon Emile niet optimaal profiteren en zo bleven we toch wat op onze honger zitten. Doelpunten loos gingen we de kleedkamers opzoeken.

Ruststand : 0 - 0

De tweede helft begon met een goede mogelijkheid voor de bezoekers maar Ismil Ouchen zijn schot ging voorlangs waardoor Michiel niet eens moest ingrijpen. Zoals reeds gezegd had onze afweer het redelijk goed onder controle waardoor er maar weinig echt gevaar voor onze kooi te noteren viel. Wij gingen wel gretig op zoek naar dat ene goaltje. Michael stuit op Van Zeebroeck. Ook een vrij trap van Michiel Van Troys wordt door de bezoekende keeper onschadelijk gemaakt. Een goede actie op rechts van Nimrod Vanderbauwheede vindt spijtig genoeg niemand om binnen te tikken. Ook nog een prima kans voor Simon De Ruyck maar weer nipt voorlangs. De tijd begon te dringen en terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, konden we in het absolute slot van de wedstrijd onze topschutter nog eens in stelling brengen. Als een koele kikker, niet moeilijk bij zo'n weersomstandigheden, bleef Michael ijzig kalm en prikte de verlossende treffer tegen de netten. Opdracht volbracht en wat een opluchting voor de ganse ploeg en zeker ook voor onze nieuwe trainer die zijn werkkracht beloond zag met deze deugddoende overwinning. Dit smaakt uiteraard naar meer, waarom al niet volgende zondag op verplaatsing bij Winnik.

Bron: Eric Deleurere

Zaterdag 21 januari 2023

09:00 - Fc Izegem-Ingelmunster - Sparta U8   3-16

09:15 - SP Heestert - KFC Petegem/schelde U10   9-3

09:30 - Sparta U17 - K. Racing Waregem AFG

09:30 - Sparta U9 A - Racing Waregem D   9-5

09:30 - Sparta U9 B - Racing Waregem C   9-5

10:00 - K.F.C. Petegem/Schelde - Sparta U13 B 3-1

10:00 - Sparta U11 - K.V.K. Avelgem B   AFG

14:30 - Sparta Beloften - K.S.V. Maarkedal 0-2

14:45 - K.S.K. Beveren-Leie - Sparta U15 1-3

Zondag 22 januari 2023

10:30 - K.V.K. Avelgem - Sparta U13 A 2-2

10:00 - F.C. Sparta Heestert - Sparta U7

15:00 - K.V. E. Winnik - Sparta Eerste elftal 0-0

Inschrijven kan via link onderaan de foto.

Inschrijven via Sparta Wortegem of bij voorkeur Guy Meirhaeghe

Sparta - Kluisbergen Sportief : 0 - 3

Vooreerst willen we aan alle trouwe lezers van dit forum het beste wensen voor een gezond en gelukkig 2023, met hopelijk af en toe ook nog enkele sportieve hoogtepunten. Nadat we 2022 succesvol hadden afgesloten met een overwinning op Geraardsbergen was de wil zeker aanwezig om in het nieuwe jaar op hetzelfde elan door te gaan. Het werd echter jammer genoeg een afknapper van formaat. Toen we na 18 minuten een eerste dreiging van de bezoekers mochten noteren was het meteen raak. De poging van Victor Van Rompu (ex-Sparta) werd door Michiel in corner geduwd. Deze corner leverde een nieuwe corner op. Bij deze wordt de bal ontzet, pardoes tegen het lichaam van Gilles Casieris en tot zijn eigen grote verbazing dwarrelt de bal tegen de netten. Een lucky goal maar hij stond wel op het bord. Wij even van slag maar toch vol goede moed gaan achtervolgen. Voorzet Michiel Van Troys, die vindt het hoofd van Michael VT maar spijtig genoeg gaat de kopbal van onze topschutter via de paal buiten. Pech dus. We spelen goed een halfuur als de bezoekers opnieuw een hoekschop mogen trappen. Weer wordt de bal voorgebracht door Bryan Den Haerinck, die vindt aan de tweede paal een volledig vrijstaande Michiel Covent die probleemloos binnenkopt. Van een dekkingsfout gesproken. Een paar minuten voor het einde van de eerste helft opnieuw een mistasten in onze verdediging, Axel Van Overberghe profiteert maximaal en Kluisbergen geeft ons een les in zuivere efficiëntie. Driemaal serieus dreigen en driemaal raak. Il faut le faire. Het moet ons toch van het hart dat er bij de drie doelpunten telkens wel iets misging in ons verdedigend compartiment. Maar goed, rusten geblazen en match gespeeld zeker?

Ruststand : 0 - 3

Wat de tweede helft betreft kunnen we vrij kort zijn. Het was duidelijk dat de fut er wat uit was. We komen nog eenmaal dicht bij een eerredder. Een schot Van Michael wordt afgeweerd door de bezoekende keeper, de rebound is voor de ingevallen Jens De Waele maar ook zijn poging wordt afgeblokt. Michiel moet ook nog eens in actie komen als Xander Vindevogel mag aanleggen maar veel meer gevaar kwam er niet. Voor de bezoekers volstond het consolideren van de voorsprong en voor ons was het gelaten wachten op het bevrijdende laatste fluitsignaal. Niet getreurd echter. Er wachten ons in januari nog spannende tijden met twee derby's thuis en een verplaatsing naar Winnik. Ergens moeten we toch punten gaan halen. Hopelijk nu zondag al met onze volgende thuismatch.

Bron: Eric Deleurere 

Vrijdag 13 januari 2023

20:00 - V.S.V. Gent - Sparta Beloften  AFG

Zaterdag 14 januari 2023

09:00 - K.W.S. Desselgem – Sparta U9 B   2-27

09:00 - Racing Club Harelbeke - Sparta U11 AFG

09:15 - Kluisbergen Sp. - Sparta U9 A   4-7

09:30 - Sparta U15 - S.V. Anzegem  AFG

09:30 - Sparta U13 B - Jong Zulte  AFG

09:30 - Sparta U7 - K.V.K. Avelgem  AFG

10:00 - Vc Nokere-Kruishoutem - Sparta U17   2-2

10:00 - Sparta U13 A - Kluisbergen Sp.   AFG

10:00 - Sparta U8 - Jong Vijve   AFG

10:00 - KFC Petegem U10 – Huise Ouwegem   3-8

Zondag 15 januari 2023

14:30 - Sparta Eerste Elftal - KWIK Eine

Inschrijven kan vanaf nu.

Sparta wortegem wenst iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2023.

Op de laatste dag van het jaar maakte Sparta zijn nieuwe sportieve staf bekend.

Tijl Vanden Weghe is de nieuwe T1 en Renzy Tielens onze nieuwe keepertrainer. Zij worden bijgestaan door Geert Vanalderwiereld die op post blijft.

Tijl verdedigde als speler de kleuren van Herzele, Aaigem en Ressegem. Als trainer was hij aan de slag bij Elene-Grotenberge, Eine en Houtem waar hij tot vorige week actief was. Tijl zal deze groep klaar stomen voor het tweede deel van het seizoen en Sparta proberen in tweede te houden.

Renzy is geen onbekende in het voetbal. Hij speelde in zijn jeugdjaren bij Anzegem en Harelbeke waar hij 2 jaar in het eerste speelde in 1ste nationale. Daarna speelde hij nog bij Nederename, Wielsbeke, Diksmuide, Ieper, Anzegem,Otegem en Avelgem.

Als trainer was hij actief bij KV Kortrijk waar hij de jeugd van U8 tem de U21 onder zijn hoede nam. Daarna volgden nog Anzegem en Deerlijk waar hij nu nog actief is. Hij zal dit combineren met Sparta Wortegem.

We wensen onze nieuwe staf, samen met de ganse groep, veel succes.

 

Sparta Wortegem wenst iedereen een goed eindejaar.

Tik op de foto voor het artikel.

Sparta - Maarkedal : 2 - 1

Het is nog vroeg op het seizoen om de term al te gebruiken maar toch waren we getuige van een degradatieduel, een zespuntenmatch zeg maar. En of de zenuwen gespannen stonden. Het was wel even wachten op wat doelgevaar. Een vrije trap van Michiel Van Troys was een makkie voor bezoekende doelman Van Nieuwenhuyze. Een persoonlijke actie van Emile De Cordier werd afgerond met een goed schot dat nipt over ging. Kort daarop een mogelijkheid voor Nathan Vanderbauwheede maar de bal rolde iets te traag naar doel zodat Emile Lingier nog net voor de doellijn kon weghalen. Maarkedal stelde daar enkele prikjes tegenover zonder echter heel gevaarlijk te zijn. Michiel moest wel eens plat bij een verdienstelijke poging van Maxime Van Weehaeghe, veel meer dreiging kwam er echter niet. Toen we dachten dat we misschien wel doelpuntenloos zouden gaan rusten boksten we toch nog een aanval in mekaar. Michiel Van Troys alleen op doel af maar de bezoekende doelman duwt in corner en deze corner zorgde voor de verlossing. Seppe Van Driessche kon keihard binnen koppen, scoorde zo z'n eerste voor Sparta en bezorgde ons een krappe voorsprong. Meteen rusten geblazen.

Ruststand : 1 - 0

Het werd snel duidelijk dat Maarkedal op zoek was naar die laatste strohalm om zich aan vast te klampen in de degradatiestrijd. Gelukkig is Jordy Martens attent uit de kleedkamer gekomen en kan hij in extremis een schot van de lijn keren. Toch was het opletten geblazen en na goed tien minuten spelen een bezoekende aanval over de linkerflank, verre voorzet naar rechts waar Thibo Vandermeys moederziel alleen en gans vrij aan de tweede paal ongehinderd kan binnen knallen. Alles dus te herdoen. Michiel moet nog eens op al zijn kunnen beroep doen bij een poging van Xander Marzouki en dus een zoveelste verwittiging van een wilskrachtig Maarkedal. En dan met nog een kleine tien minuten te spelen kan Michiel Van Troys aanleggen van net buiten de zestien. Een gekruiste pegel in de verste benedenhoek en op die manier zijn rol als diepe spits waarmakend. Nu trachten te overleven en niet weer ten onder gaan in de slotfase zoals het helaas al een paar keer is gebeurd, was het devies. Maar nee, gelukkig hielden we dit keer stand en konden we eindelijk nog eens een driepunter binnenhalen. We komen nu op gelijke hoogte met Winnik. Het belooft nog een spannende tweede ronde te worden maar deze overwinning moet er ons weer ten volle doen in geloven.

Bron: Eric Deleurere

Zaterdag 17 december 2022

15:00 - Sparta Beloften - S.V. Sottegem AFG

Zondag 18 december 2022

13:30 - K.S.V. Geraardsbergen - Sparta Eerste Elftal 0-1

Zaterdag 10 december 2022

14:30 - Sparta Beloften - K.S.C. Dikkelvenne 2-4

Zondag 11 december 2022

14:30 - Sparta Eerste Elftal - K.S.V. Maarkedal

Sparta Wortegem dankt u allen voor de steun bij onze Kaas en Wijn Actie.

We hopen dat jullie ervan genoten hebben.

Het bestuur van Sparta Wortegem

Sparta Wortegem organiseert net zoals vorig jaar een zomerstage.

Deze is in samenwerking met de gekende voetbalschool Atletico.

De stage gaat door van 21 tem 25 augustus 2023. Deze is voor jongeren van 7 tem 12 jaar.

Via onderstaande link kan je nu al inschrijven.

Zomerstage Sparta Wortegem

 

 

 

Zaterdag 3 december 2022

09:15 - GD Ingooigem - Sparta U17 0-0

09:15 - Sparta Heestert - Sparta U8  6-12

09:15 - Kluisbergen Sp - Sparta U11 2-10

09:30 - Sparta U15 - KWIK Eine AFG

09:30 - Sparta U9 A - K.F.C. Moen 5-7

09:30 - Spart U9 B - V.C.O.G. Stasegem 17-4

10:00 - Sparta U13 - K.F.C. Sparta Petegem 3-4

10:15 - V.V.Horebeke - Sparta U12   ff 0-5

10:45 - Kluisbergen Sp - Sparta U7

13:30 - KWIK Eine - Sparta Beloften 1-1

Zondag 4 december 2022

10:00 - K.F.C. Sparta Petegem - Sparta U10  6-1

14:30 - K.S.V. Melsen - Sparta Eerste Elftal  3-2

Verjaardag
30/07
Gilbert Moerman
01/08
Leon Lacroix
01/08
Jonas Vandevelde
Kalender
  July 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Sponsors

© website powered by Twizzit.com en Jurgen De Meulemeester