LAATSTE NIEUWS

Een unicum in het bestaan van de club.

Voor het eerst spelen we een wedstrijd in de Crocky Cup.

We heten jullie dan ook van harte welkom komende zondag.

Supporters op post!!!

Happy to be blue and white.

Nu het EK achter de rug is beginnen de provinciale ploegen er ook weer aan.

Dus ook onze geliefde club Sparta Wortegem.

Hierbij ons oefenprogramma voor beloften en eerste elftal.

Sparta Wortegem dankt jullie allen voor het bestellen van ons Vaderdagontbijt.

Hopelijk hebben jullie er op deze zonnige Vaderdag van genoten.

Bedankt en tot volgend jaar.

Ook een dikke merci aan alle medewerkers.

Gisteravond konden we onze nieuwe trainersstaf voor het seizoen 2024-2025 definitief samenstellen.

In opvolging van Tijl Vanden Weghe wordt Pieter Van Der Sloten de nieuwe T1 van Sparta. Hij was in het verleden trainer bij de beloften van KSV Oudenaarde en T1 in 2de provinciale bij KSK Beveren-Leie én KFC Gavere-Asper.

 

Janik De Poortere die op post blijft bij Sparta zal dit jaar fungeren als T2 en keepertrainer.

 

De nieuwe beloftentrainer is Johan Geldhof. Hij was van 2017 actief in de jeugdacademie provinciaal - bovenbouw van SV Zulte-Waregem.

Wij wensen hen alle drie veel succes bij Sparta.

Happy to be blue and white.

Sparta's 5de vaderdagontbijt.

Je laten verwennen op vaderdag met een mooi, verzorgd en rijkelijk ontbijt ten huize gebracht door Sparta Wortegem.

Bestellen kan vanaf nu.

 

Door het onverwachts afhaken van onze huidige coach, Tijl Vanden Weghe, zijn wij bij Sparta op zoek naar een nieuwe T1 voor volgend seizoen.

Kandidaten kunnen kontakt opnemen met G. De Baere, sportief verantwoordelijke, via mobiel nr 0477/684643 of via mail : guy.de.baere@skynet.be

Wij bedanken Tijl voor zijn inzet, gedrevenheid én betrokkenheid bij en voor Sparta Wortegem.

Sparta speelt op donderdag 09 mei 2024 op 15u op het veld van KVK Robur-Hamme-Moerzeke zijn eerste wedstrijd van de eindronde in 3de Prov.

Steun langs de lijn is belangrijk maar de verplaatsing is niet bij de deur.

Graag doorgeven, tegen uiterlijk 04/05/2024 wie er kan/zal bij zijn via bericht naar Guy De Baere- 0477/684643 of via info@spartawortegem.be

Sparta - Horebeke : 3 - 2

Deze laatste wedstrijd van de competitie 2023-2024 had alleen nog belang voor de bezoekers. Mits wat meeval kon de titel nog altijd, maar dan moest in de eerste plaats Zingem niet winnen en dat bleek uiteindelijk de voorwaarde teveel te zijn. Gesteund door een ruime schare supporters begonnen ze gretig aan de wedstrijd. Net voor het halfuur klommen ze op voorsprong met een goal van Jelle De Keukeleire. Ondertussen sijpelde het nieuws binnen dat Zingem op 1-1 stond wat natuurlijk de euforie liet losbarsten bij al wie geel-zwart in het hart droeg. De vreugde was echter van korte duur want amper drie minuten na hun openingstreffer kwamen we weeral langszij. Corner getrapt door Emile De Cordier en Nathan kopte hem binnen, nummer 17 voor onze nummer 40. Wat een dolle periode beleefden we rond het halfuur want onze gelijkmaker was maar net genoteerd en daar waren ze al met de 1-2, Robbe Petit maakte hem. Wij dreigden nog even met een vrije trap van Simon De Ruyck maar doelman Noterman stond paraat. We gingen meteen rusten bij deze stand en op dat ogenblik was de titel dus voor Horebeke.

Ruststand : 1 - 2

Maar een voetbalwedstrijd duurt nu eenmaal negentig minuten en er kon dus nog van alles gebeuren in de tweede periode. En zo geschiedde ook. Na goed tien minuten kopte Michael de gelijkmaker tegen de touwen. Ondertussen was Zingem weer op voorsprong gekomen en zagen die van Horebeke de bui al hangen. Een goal van Bram Vandenberghe werd nog afgekeurd voor een voorafgaande duwfout en veel meer brachten ze niet meer. De schwung was er wat uit en in het slot van de partij schoot Michael met zijn twintigste van het seizoen de Horebeekse droom definitief aan diggelen. Voor ons een deugddoende zege na twee nederlagen op rij wat we ook niet gewoon waren. Met de tweede periodetitel op zak maken we ons nu op voor de eindronde. Een nacompetitie waarin het alle kanten uit kan. We zien wel hoe het loopt maar sluiten nu toch al af met een positieve noot. We beleefden een aangenaam seizoen en na affluiten brachten we ook nog een welverdiende hulde aan onze afscheid nemende kapitein Axel, die we langs deze weg ook nog eens willen bedanken voor al die jaren trouwe dienst aan Sparta. Jordy Martens werd gekroond tot Spartaan van het seizoen, ook dat verdient een dikke pluim.

Bron: Eric Deleurere

Verjaardag
30/07
Gilbert Moerman
01/08
Leon Lacroix
01/08
Jonas Vandevelde
Kalender
  July 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

 

De missie van Sparta is te voorzien in een kwalitatieve sportieve werking waarin iedere speler, van de allerjongsten tot de A ploeg, zich ten volle kan ontplooien.

De verhuis naar het nieuwe sportcomplex is daarom voor ons een absolute prioriteit.

Wij zullen er alles aan doen om onze gezonde ambities op sportief - en extra sportief vlak te realiseren zodat Sparta Wortegem verder kan uitgroeien tot een ploeg waar een maximum aan spelers ‘uit eigen kweek’ of spelers die hun jeugdopleiding in Wortegem genoten hebben, op het veld kunnen aantreden.

Een club waar mensen zich verbonden voelen, waar het fijn vertoeven is, waar men elkaar ontmoet en graag terugkomt!

Een club waar onze jeugd kan voetballen en waar gezonde discipline, fair-play, speelvreugde en plezier primeren!

Kortom een warme club waar jong en oud zich thuis voelt! 

Sparta Wortegem speelde dit jaar kampioen en komt in het seizoen 2022-2023 uit in 2de provinciale.

Dit was alweer 15 jaar geleden!

Ons doel is proberen een vaste waarde te worden in deze reeks.

Jammer genoeg konden we dit niet bewerkstelligen en zakken we terug naar 3de provinciale.

Met enkele nieuwe jonge spelers en eigen jeugd hopen we in het seizoen 2023-2024 terug een gooi te doen naar 2de provinciale.

 

© website powered by Twizzit.com and Jurgen De Meulemeester