LAATSTE NIEUWS

Sparta - Petegem : 0 - 0

Eindelijk nog eens een echte derby, daar kijk je dan reikhalzend naar uit want echte derby's kunnen beklijvend en heel spannend zijn. Helaas, driewerf helaas. Niets van al dat moois kregen we te zien. Er waren wel kansen voor ons maar de precisie en koelbloedigheid ontbraken in het aanvallende compartiment. De bezoekers demonstreerden nog eens waarom ze in de voorbije wedstrijden amper eenmaal wisten te scoren. De paar kansen die ze kregen, vooral dan in de eerste helft misten telkens het doelkader. Naar het einde van de tweede helft konden we de druk toch wat opvoeren maar zoals reeds gezegd, we misten scherpte voorin. En we mogen nog van geluk spreken, want in het absolute slot van de wedstrijd kreeg Petegem bij één van hun schaarse counters nog een reuze mogelijkheid, maar ook nu ging de poging voorlangs. We kwamen hier nog goed weg en zo eindigde deze ontgoochelende derby op een scoreloos gelijkspel. Dit eerste puntje voor Petegem in dit seizoen werd door hen bijna gevierd alsof het een overwinning betrof. Wij haalden eigenlijk twee punten te weinig binnen maar niets aan te doen. Op naar de volgende.

Bron: Eric Deleurere

Sparta - Breivelde : 2 - 3

Zo vroeg op het seizoen al een topper mogen spelen, daar keken we met z'n allen naar uit. Twee ploegen met het maximum van de punten, allebei veel gescoord en niet veel geïncasseerd. Dan ga je denken, dit kan fifty-fifty worden, helaas is het iets anders uitgedraaid. Het had er wel mee te maken dat wij in de eerste helft helemaal niet thuis gaven. Voor we het goed en wel beseften stonden we al met 0-2 in het krijt. Wat gebeurde er toch in die aanvangsfase? Wel, de bezoekers namen het initiatief en dat resulteerde dus in een vroege voorsprong. Goed tien minuten ver en op hoekschop kan ouderdomsdeken Wouter Moreels een corner rechtstreeks binnen trappen. Amper een paar minuten later nieuwe aanval van Breivelde. Jens De Waele begaat de overtreding in de zestien en de bal gaat op de stip. Moreels, met een voetbalverleden in de hogere regionen van het nationaal voetbal, laat Michiel geen schijn van kans. Daar sta je dan, verbouwereerd maar wel met de neus op de feiten gedrukt. We moesten en we zouden ons herpakken. Een paar verdienstelijke pogingen maar de scherpte ontbrak voorlopig. De stand wijzigde niet meer en dus gingen we rusten met een dubbele achterstand.

Ruststand : 0 - 2

We hadden nog vijfenveertig minuten om het tij te keren. We trokken vrank en vrij ten aanval en dat loonde. Via Jory Martens komt het leer bij Michael Van Tieghem, die twijfelt niet en zo kwamen we weer in de wedstrijd. Goed een uur gespeeld als Michael binnen de rechthoek wordt neergetrokken, weer twijfelt de ref niet en zo krijgen ook wij een unieke kans op de gelijkmaker. Michael zelf achter de bal, zwak getrapt maar gelukkig kan hij in de rebound toch binnen duwen. Bordjes in evenwicht en alles kon nog. De bezoekers toverden echter de mooiste aanval van de namiddag op de mat. Een raid op links van Jesse De Groote die een perfecte voorzet trapt tot bij Gilles Speltincx. Deze stond amper vijf minuten op het veld maar knalt wel genadeloos voorbij Michiel. Weer achtervolgen en het moet gezegd, het zat ons in de tweede helft niet echt mee in de afwerking. Tot tweemaal toe viseerde Michael de doelpaal en zo verdwenen ook onze kansen op wel een verdiende gelijkmaker. Die kwam er niet meer en zo werden we voor het eerst dit seizoen met de nederlaag geconfronteerd. Er is echter nog lang geen man overboord. Het seizoen is nog heel lang en er komen nog mogelijkheden zat om weer met de overwinning aan te knopen.

Sparta - Sottegem B : 6 - 0

Zouden we er net als vorige week in de eerste minuut eentje binnen prikken? Neen , helaas niet. Er waren nochtans mogelijkheden genoeg maar telkens weer ontbrak de precisie. Zowat iedereen probeerde het maar zonder succes. Michael knalde over. Jens De Waele mocht ook vrij aanleggen maar weer over de bezoekende kooi. Vic Schamp kwam er ook dichtbij en zelfs Samba probeerde het zowaar. De enige wiens poging echt binnen de palen ging was die van Guillaume Vanlerberghe maar doelman Van Der Meulen sloeg de volley van Guillaume in hoekschop. We bleven dus op onze honger zitten. En de bezoekers? Die kwamen naar het einde toe tweemaal dreigen maar ook hun vizier stond niet scherp. Zowel het schot van Milan Demeyer als de poging van Ennio Camarda ging telkens voorlangs. Zo bleef Michiel quasi werkloos toekijken. Dan maar rusten geblazen en hopen op beterschap in the second half.

Ruststand : 0 - 0

Als het niet lukt in de eerste minuut van de eerste helft, dan maar in de tweede minuut van de tweede helft. Het was Nathan Vanderbauwheede die na een drietal pogingen uiteindelijk toch de ban kon breken. Eindelijk de 1-0 op het bord, hopelijk het sein voor nog wat meer. En of. Het was amper bij te houden. Goed tien minuten ver als Nathan zijn tweede van de namiddag binnen ramt. De weg lag nu open naar een ruime score. We kregen ook veel ruimte en profiteerden maximaal. Michael kon niet onderdoen voor zijn spitsbroeder en met een ietwat gekraakt schot zorgde hij voor nummer drie. Michael op zoek naar zijn tweede maar zijn schot wordt afgeweerd in de voeten van Simon De Ruyck die ook zijn goaltje meepikt. Met nog tien minuten te gaan scoort Michael toch zijn tweede en zo zaten we aan de forfaitcijfers. Nog was het niet genoeg want er kwam er nog eentje bij. Actie op rechts van Jarno Viaene, goede voorzet tot bij Vic Schamp die met een rake kopbal de zware eindcijfers vastlegt. Met een doelsaldo van 10-1 zijn we sterk aan het seizoen begonnen, laten we vooral op de ingeslagen weg verder gaan.

We nodigen jullie allen uit op onze jaarlijkse SPARTADAG.

Het programma kan je hieronder bekijken.

Een unicum in het bestaan van de club.

Voor het eerst spelen we een wedstrijd in de Crocky Cup.

We heten jullie dan ook van harte welkom komende zondag.

Supporters op post!!!

Happy to be blue and white.

Nu het EK achter de rug is beginnen de provinciale ploegen er ook weer aan.

Dus ook onze geliefde club Sparta Wortegem.

Hierbij ons oefenprogramma voor beloften en eerste elftal.

Sparta Wortegem dankt jullie allen voor het bestellen van ons Vaderdagontbijt.

Hopelijk hebben jullie er op deze zonnige Vaderdag van genoten.

Bedankt en tot volgend jaar.

Ook een dikke merci aan alle medewerkers.