LAATSTE NIEUWS

Sparta - Deftinge : 1 - 4

Voor zij die nog een sprankeltje hoop hadden op het behalen van de titel, helaas, het zal een ijdele hoop geworden zijn vrezen we. We hadden wel de intentie om iets recht te zetten met de perikelen van de heenwedstrijd in ons achterhoofd. We begonnen ook niet slecht aan de wedstrijd want vrij vroeg openden we de score. Michael vond Simon De Ruyck en Simon trapte zijn achtste van het seizoen binnen. Geen slecht cijfer voor een middenvelder. Maar dan stokte de machine. Meer en meer kwamen de bezoekers dreigen. Van Damme probeerde het van ver maar zijn schot ging over. Een goede vrije trap van Ionut Sandu werd door Michiel niet zonder moeite onschadelijk gemaakt. Nog een vrije trap van Prekadini ging ook nipt over en in de slotminuten trapte , nog maar eens, Sindu nipt voorlangs. We ontsnapten telkens maar toch, hopelijk zou dit geen voorbode zijn van wat ons in de tweede helft te wachten stond. We gingen rusten met een zeer krappe voorsprong.

Ruststand : 1 - 0

We gaven het al aan en onze woorden werden bewaarheid. De tweede helft moesten we de wet van de sterkste ondergaan. Waar het in de eerste helft alleen bij dreingingen bleef werd het nu plots super efficiëntie. Deftinge heeft in zijn rangen wel een begenadigd voetballer lopen die in het verleden ook in hogere reeksen het mooie weer maakte. We hebben het over de bezoekende nummer tien, Perparim Prekadini. In een periode van amper tien minuten rolde hij tweemaal onze verdediging op en bracht zo de 1-2 op het bord. Wij moesten dringend iets gaan verzinnen maar slaagden daar niet in. Bezoekende doelman Dooms kende een rustige tweede helft en moest amper in actie komen. Toen Jorne Claes op de zeventigste minuut de 1-3 binnen ramde was het helemaal over en out. In het absolute slot van de wedstrijd tikte invaller Jordy De Pauw nummer vier tegen de touwen. Tja, wedstrijd om rap te vergeten. Opvallend, dit was onze vierde nederlaag van het seizoen en dit tegen maar twee ploegen. Zowel uit als thuis verloren we van Zingem en van Deftinge. Die ploegen zullen ons wel niet goed liggen zeker? Enfin, soit. Nu de competitie nog afwerken en dan zien waar de eindronde ons brengt.

Bron: Eric Deleuere

Sparta - Velzeke : 3 - 0

We waren getuige van een weinig hoogstaande wedstrijd, de hoogtepunten waren schaars en dus kunnen we het kort houden. Rond het kwartier kwamen we op voorsprong. Nathan kan voorbrengen en de onvermijdelijke Michael Van Tieghem opent de score. Kort daarvoor was er al een goaltje afgekeurd maar geen probleem dus. De bezoekers maakten niet veel klaar waardoor Michiel een vrij rustige namiddag kende. Nathan mocht nog eens alleen op doel afgaan maar de bezoekende portier bracht redding. Wij slaagden er niet in om een tweede te maken maar plots kregen we hulp uit onverwachte hoek. Verdediger Marco De Smet verraste zijn eigen doelman en zo kwam dan toch de dubbele voorsprong op het bord. Hiermee is alles gezegd over deze eerste helft.

Ruststand : 2 - 0

Ook de tweede helft kon ons niet echt begeesteren. Het was lang wachten op gevaar. Het kwam er na een goede vrije trap van Guillaume Van Lerberghe maar het leer zoefde nipt voorbij de verste paal. Een goed uur gepeeld als nummer drie er dan toch komt. Na een vrije trap komt de bal bij Emile De Cordier. Die brengt voor en Nathan mag simpel binnenduwen. Pierrot Deprez kreeg nog een goede mogelijkheid maar doelman De Beer duwt in corner. We speelden de partij rustig uit en haalden uiteindelijk vrij makkelijk de drie punten binnen. Door opnieuw de nul te houden blijven we ook pronken als beste verdediging en we maakten ook deel uit van een zeer productieve speeldag in onze reeks. Er werden niet minder dan 49 doelpunten gescoord op de diverse velden wat een gek gemiddelde van zes goals per match met zich meebrengt. Het blijft ook heel spannend aan de top van het klassement met vier ploegen binnen een kloof van vijf punten.

Bron: Eric Deleurere

We blijven verder werken aan het schrijven van een beetje geschiedenis in de Hofman Cup 2023-2024.

We bereikten de halve finale, na een prachtige wedstrijd en ‘afterwedstrijd’ op en tegen KFC Vrasene begin januari 2024.

Samen met staf, spelers en supporters maken we op Paaszaterdag 30 maart per bus de verplaatsing naar 2de provincialer VK Knesselare.

Willen jullie erbij zijn, graag tegen uiterlijk 24 maart 2024 bevestigen.

Sparta - Moerbeke/Geraardsbergen : 6 - 0

Onze misstap van vorige week is alweer weggeveegd. We speelden wel tegen een ploeg uit de kelder van de rangschikking maar het is toch altijd opletten, je weet maar nooit. De eerste echte kans van de wedstrijd was zelfs voor de bezoekers. Jelle Desterbecq kwam in een vrije schietpositie maar gelukkig voor ons kon een attente Seppe Van Driessche het leer in extremis in corner duwen. Stilaan tijd voor ons om de neus eens aan het venster te steken. We speelden goed twintig minuten als Nathan een eerste kans krijgt maar helaas, doelman Desprets stond op de goede plaats. Even uitstel maar niet voor lang. Weer wist ons spitsenduo de bezoekende defensie te ontmantelen en Nathan fungeerde als afwerker van dienst. We kregen stilaan meer grip op de wedstrijd. Op het halfuur een broederlijke actie. Nimrod vindt Nathan die er simpel 2-0 van maakt. We hadden de match nu helemaal in handen. Met nog vijf minuten te gaan bedient Jordy Martens Nathan die zijn derde binnen prikt. Het zou toch niet waar zijn zeker? En toch, inderdaad, he did it again. Op slag van rust maakt hij zowaar zijn vierde en dus net als tegen Michelbeke, vier op een rij en zijn twaalfde van het seizoen. Rusten geblazen.

Ruststand : 4 -0

Wat zou een eigenlijk overbodige tweede helft ons nog te bieden hebben? Niet zo veel eigenlijk. Een goede mogelijkheid voor Guillaume Van Lerberghe maar hij besluit jammer genoeg op de vuisten van doelman Desprets. Michael Van Tieghem was ook duidelijk op zoek naar zijn moment om toch ook een goaltje mee te pikken. Zijn schot strandde echter tegen de paal maar in de rebound kon een goed gevolgde Axel Waelkens nummer vijf binnen tikken. Michael zijn moment kwam er toch nog. Met nog twintig minuten te gaan een pegel via de onderkant van de lat en na assist van de ingevallen Vic Schamp kwamen de eindcijfers op het bord te staan. In het slot van de wedstrijd kreeg de eveneens ingevallen Olivier Vaernewyck nog een dot van een kans maar doelman Desprets vond zes genoeg en duwde met een knappe save het schot in corner. Wedstrijd gespeeld, makkelijke en logische zege. Door puntenverlies van de andere toppers komt het allemaal weer dicht bij mekaar te staan in de klassering. Zoals we eerder al schreven, er wachten ons nog spannende momenten in de resterende zeven wedstrijden.

Bron: Eric Deleurere

We verwelkomen jullie graag op ons jaarlijks eetfestijn.

Jullie kunnen kiezen uit:

Volwassenen

  • Zalmfilet - 22€
  • Steak à l'os - 22€
  • Balletjes in tomatensaus - 20€

Kinderen

  • Balletjes in tomatensaus - 15€

Kaarten te verkrijgen bij bestuur en spelers

Door de vele regenval gaan de U12 en U13 zaterdag 24 februari niet door!

De U7 - U8 - U15 en beloften gaan wel door.

Sparta - Everbeek : 3 - 0

De eerste helft had niet zoveel om het lijf, toch enkele details hierbij. In de eerste minuut al een schot van Nathan maar het vizier stond nog niet op scherp. We speelden deze wedstrijd ook weer zonder grensrechters, dan weten we dat het voor de scheids niet altijd makkelijk is om bepaalde situaties in te schatten. Dat leidt dan soms wel eens tot discussies en zo kreeg bezoeker Dylan De Cubber, na al te lang mekkeren op een scheidsrechterlijke beslissing een geel karton onder de neus geduwd. Dit zou hem later nog zuur opbreken. Everbeek maakte niet veel klaar zodat Michiel een vrij rustige namiddag kende. We gingen al snel naar het slot van de eerste periode als Nathan zich met zijn sterke lijf voorbij een paar verdedigers wrong, iedereen begon al te juichen maar doelman Beetens verpestte het feestje. We hadden de indruk dat hier toch wat meer in zat. Met nog twee minuten te gaan wou Michael Van Tieghem aan nog eens een raid beginnen maar werd onderuit gehaald door, jawel, Dylan De Cubber. Ref Delrue kende geen genade en haalde voor de tweede maal geel boven voor deze speler. Hij kon zich meteen gaan douchen en zo gingen we naar een tweede helft van tien tegen elf. Rusten geblazen zonder doelpunten.

Ruststand : 0 - 0

Tweede helft aanvatten met een numerieke meerderheid. Niet altijd een garantie op succes maar deze klus zouden we toch moeten kunnen klaren. Goed vijf minuten ver als we eindelijk mochten juichen. Nathan VDB op rechts zich knap vrij gepeeld en dan perfecte assist voor Michael VT. Onze spits draaide zich rond zijn tegenspeler en schoot hem prachtig binnen. Voor de bezoekers werd het alleen maar erger. Toen Arnaud Gerardi zich revancheerde door een slag uit te delen mocht hij richting kleedkamers. Niet tien tegen elf maar negen tegen elf, komaan mannen, afmaken die job. Michael maakte zijn tweede van de namiddag na een assist van Guillaume Vanlerberghe en nu leken de schaapjes wel op het droge. Toch ook weer chapeau voor onze invallers. Nog tien munten te gaan als twee van hen de hoofdrol opeisen. Jarno Viaene met een strakke voorzet naar de volledig vrijstaande Vic Schamp die met een heerlijke volley de eindcijfers vastlegde. We blijven dus maar winnen en als anderen het af en toe eens laten afweten kom je automatisch in de top van het klassement terecht. Er volgen nu zeker nog veel spannende wedstrijden waarin we moeten trachten op ons elan door te gaan. Is er een mooier vooruitzicht dan nu al uitkijken naar onze volgende match op Zingem? Niets minder dan een regelrechte topper tussen de nummers één en twee. Daarbij ook niet vergeten dat Zingem ons de enige thuisnederlaag van het seizoen aansmeerde. Dan maar revanche nemen zeker.

Bron: Eric Deleurere

Verjaardag
20/04
Saskia Aalderink
23/04
Koen Doutreloigne
26/04
Emiel Talpe
26/04
Jens Dewaele
Kalender
  April 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

 

De missie van Sparta is te voorzien in een kwalitatieve sportieve werking waarin iedere speler, van de allerjongsten tot de A ploeg, zich ten volle kan ontplooien.

De verhuis naar het nieuwe sportcomplex is daarom voor ons een absolute prioriteit.

Wij zullen er alles aan doen om onze gezonde ambities op sportief - en extra sportief vlak te realiseren zodat Sparta Wortegem verder kan uitgroeien tot een ploeg waar een maximum aan spelers ‘uit eigen kweek’ of spelers die hun jeugdopleiding in Wortegem genoten hebben, op het veld kunnen aantreden.

Een club waar mensen zich verbonden voelen, waar het fijn vertoeven is, waar men elkaar ontmoet en graag terugkomt!

Een club waar onze jeugd kan voetballen en waar gezonde discipline, fair-play, speelvreugde en plezier primeren!

Kortom een warme club waar jong en oud zich thuis voelt! 

Sparta Wortegem speelde dit jaar kampioen en komt in het seizoen 2022-2023 uit in 2de provinciale.

Dit was alweer 15 jaar geleden!

Ons doel is proberen een vaste waarde te worden in deze reeks.

Jammer genoeg konden we dit niet bewerkstelligen en zakken we terug naar 3de provinciale.

Met enkele nieuwe jonge spelers en eigen jeugd hopen we in het seizoen 2023-2024 terug een gooi te doen naar 2de provinciale.

 

© website powered by Twizzit.com and Jurgen De Meulemeester