09:00 - V.V. Volkegem - Sparta U10   3-4

09:15 - Kluisbergen Sportief - Sparta U8   15-12

09:30 - Sparta U15 - V.V. Volkegem   4-2

09:30 - Sparta U12 - V.V. Volkegem   0-5

09:30 - Sparta U9 A - K.F.C. Kluisbergen   4-17

09:30 - Sparta U9 B - Groene Duivels Ingooigem   8-9

10:00 - Sparta U13 - K. Eendr. Machelen-A-Leie   1-6

11:00 - V.V. St-Maria-Horebeke - Sparta U7

14:30 - Sparta Beloften - K.F.C. Sparta Petegem   1-2

Zondag 6 november 2022

14:30 - Sparta Eerste Elftal - Kvv Schelde Schellebelle   1-3

Sparta - Denderleeuw : 2 - 3

Vandaag de ongeslagen leider op bezoek. Zou het met de gebeurtenissen van de afgelopen week niet het moment zijn om voor een stunt te zorgen? Niet direct want in de eerste helft moesten we gewoon de wet van de sterkste ondergaan. De snelheid waarmee hun aanvallers onze afweer bestookten deed ons meermaals naar adem happen. Vooral Kabanda zorgde voor het meeste gevaar. Na voorbereidend werk van Yannick Wagner schiet hij maar nipt over maar we komen wel goed weg als diezelfde speler met een schot van op de rand van de zestien vol de paal treft. Wij kwamen eigenlijk in het stuk niet voor en mochten opgelucht ademhalen dat we met een blanke score konden gaan rusten.

Ruststand : 0 - 0

De tweede helft kon voor ons niet beter beginnen. We krijgen meteen een vrije trap op de linkerflank. Simon De Ruyck brengt voor en wie anders dan Michael Van Tieghem stond op de goede plaats om binnen te duwen. Zat er iets moois aan te komen? Michael schiet nog eens nipt naast en aan de overkant behoedt Michiel ons tot tweemaal toe voor de gelijkmaker. Het werd nog mooier, na goed een uur spelen gaat de bal op de stip en Michael knalt genadeloos zijn tweede van de namiddag tegen de netten. Dan toch een stunt? Misschien maar de weg was nog lang, net te lang zou achteraf blijken. Wij laten nog twee goede mogelijkheden onbenut. Johannes Devos treft de paal en een kopbal van Jordy Martens gaat centimeters naast. Met nog een kwart te gaan scoort Tuur De Meerleer de aansluitingstreffer en dit gaf de bezoekers weer vleugels. Ze toverden een geweldig slotoffensief op de mat, de tijd ging alsmaar trager vooruit en wat we vreesden gebeurde ook nog. In het slot gingen we alsnog kopje onder. Eerst zorgt Quentin Vanderheyden voor de gelijkmaker en in blessuretijd knalt de ingevallen Kungambolo snoeihard in de linkerbenedenhoek. Een te zwaar verdict, met de strijdlust die we toonden hadden we zeker een punt verdiend maar laat ons dit toch moed geven om er in de volgende thuiswedstrijd opnieuw keihard voor te vechten en hopelijk eindelijk nog eens een driepunter te realiseren.

Bron:Eric Deleurere

Naar jaarlijkse gwoonte kan je genieten van onze Kaas en Wijn Actie.

Bestellen kan vanaf nu via mail of inschrijvingsformulier

Maandagavond lichtte T1 Alain Verhoie de sportieve staf van Sparta Wortegem in, dat hij per direct stopt als T1.

Sparta Wortegem, waar Alain sedert 4 ½ j aan het werk was, én naast coach op het veld ook buiten het veld een groot hart had voor onze club, betreurt deze beslissing. Vorig seizoen werd Sparta onder zijn leiding kampioen in 3de prov.

Alain, dank én respect voor alles wat je voor Sparta deed de voorbije periode.

Kandidaten T1 kunnen zich melden (enkel) via mail bij  sportief verantwoordelijke Guy De Baere guy.de.baere@skynet.be

Sparta - Laarne/Kalken : 0 - 1

Helaas de wet van de sterkste moeten ondergaan. Uiteindelijk komen we nog goed weg me die 0-1 want de bezoekers troffen niet minder dan driemaal het doelkader. Michiel moest al meteen vol aan de bak wanneer Yannick Vermeiren van op rechts Oguzhan Cesmeli weet te bereiken maar gelukkig kon onze doelman gepast ingrijpen. Nog geen twintig minuten gespeeld als het enige doelpunt valt. Weer een voorzet van Vermeiren, ditmaal tot bij Lowiek Pauwels die niet meer kon missen en simpel de 0-1 binnenduwt. We waren nog aan het bekomen en weeral een spetterende aanval van de withemden. Pauwels, de maker van de goal, bedient Quinten Van Wayenbergh en we denken dat de dwarslat nog aan het natrillen is. Hier komen we heel goed weg. Het bleef maar duren. Weer die duivelse Vermeiren tot bij Pauwels, gelukkig verslikt deze laatste zich in de voorzet, anders dreigde er weer groot gevaar. En wij? Met de beste wil maar we kunnen geen kansen van ons melden, dan maar met een kleine achterstand gaan rusten.

Ruststand : 0 - 1

We begonnen vol goede moed aan de tweede helft. De ingevallen Nathan Vanderbauwheede zorgde met zijn snelheid voor wat gevaar. Een van de aanvallen resulteerde in een corner waarbij onze weer herstelde kapitein Axel Waelkens met een listig hakje iedereen probeerde te verrassen, maar het leverde niets meer dan een nieuwe corner op. Bij de bezoekers was het vooral hun nummer 30 Stijn Robaeys die zich als meest gevaarlijke aanbood. Een afstandsschot van hem gaat maar nipt naast en Michiel moet ook zijn kopbal onschadelijk maken. Wij dreigden nog eenmaal. Vrije trap van de eveneens ingevallen Jeffrey Eeckhout, die vindt Jordy Martens maar onze kopbalspecialist kan ditmaal niet vernietigend uithalen. In het slot treft Laarne/Kalken nog tweemaal de paal, dit om maar te illustreren hoe dominant ze wel waren. Wij konden daar niets meer tegenoverstellen en dus zullen we maar besluiten dat dit een wedstrijd was om heel snel te vergeten. Op naar de volgende.

Sparta - Winnik : 2 - 2

De hekkensluiter die op bezoek komt, dan denk je aan een prima gelegenheid om nog eens een driepunter te realiseren maar oh wee. Die mannen hadden een pak snelheid meegebracht uit het verre Denderwindeke waardoor wij serieus moesten bikkelen om overeind te blijven. Het werd wel een best aangename partij om volgen met een resem aan kansen langs beide zijden. Michiel pakt een poging van Jeremy Vanderbeken en een kopbal van Seppe Deblander gaat maar net over. Wij hadden ook al een paar kleine dreigementen op de mat gelegd maar het was toch wachten tot minuut zesentwintig om op voorsprong te klimmen. Knappe actie van Johannes Devos die eerst een paar man uitschakelt en dan Michael kan bedienen. Onze goalgetter kent geen genade en doelman De Jonge was verslagen. De bezoekers lieten zich echter steeds meer gelden. Michiel pakt op spectaculaire manier een kopbal van Bjorn Ketsman na en corner en een vlam van Vanderbeken gaat gelukkig nipt voorlangs. En toch klommen ze op gelijke hoogte. Weer Vanderbeken die nu Bryan Wuyts weet te vinden en ook Michiel moest zich gewonnen geven. Nog vijf minuten tot de rust. Wij trokken nog een laatste maal ten aanval, een bezoekende verdediger gaat onder de bal door en als een echte opportunist scoort Michael zijn tweede van de namiddag. Met een goed gevoel richting kleedkamers maar toch beseffend dat we helemaal niet mogen klagen met deze gevleide voorsprong.

Ruststand : 2 - 1

Het zouden nog lange vijfenveertig minuten worden om onze krappe bonus te handhaven. Michiel moet goed plat op een poging van Wuyts en weet ook nog enkele gevaarlijke voorzetten van hun snelle flanken te onderscheppen. Ondertussen gingen wij wel op zoek naar nummer drie maar helaas, zoals reeds een paar maal gebeurd de vorige wedstrijden werden ook nu goede kansen niet omgezet in goals. Michael mag alleen op doel afgaan maar de laatste controle was niet ideaal en zo kon doelman De Jonge alsnog redding brengen. Even later weer een dot van een kans. Johannes Devos naar Michiel Van Troys maar die trapt de open kans tegen de dwarsligger. En dan voel je het komen natuurlijk. Nog een kleine tien minuten te spelen. Een zoveelste voorzet van op links tot bij de hoog opverende Seppe Deblander en die kopt onhoudbaar voorbij Michiel. We kunnen niet zeggen dat het onverdiend was maar we hadden het natuurlijk liever anders gezien. In het slot van de partij nog een wanhoopspoging van Michael Van Tieghem maar de bezoekende doelman was attent. Een gemiste kans om ons met een overwinning in de veilige middenmoot te vestigen. Er is echter nog lang geen man overboord, als we verder blijven spelen met de getoonde inzet moeten de overwinningen wel volgen.

Sparta - Olsa Brakel B : 1 - 0

De eerste driepunter is binnen en dat geeft ongetwijfeld een bevrijdend gevoel. Het bleef wel spannend tot het allerlaatste maar dat kon de pret niet bederven. We moesten de wei in tegen de jonge veulens van Olsa, een nieuwe ploeg die de spelers moet klaarstomen voor het eerste elftal. De match kon voor ons niet beter beginnen. We zijn amper twee minuten ver als Michael Van Tieghem zijn eerste seizoenstreffer scoort. Met een perfecte lob over de iets te ver uit zijn doel staande Fabio Vandenbossche liet hij ons meteen juichen. De bezoekers lieten zich in de eerste helft niet onbetuigd. Veel snelheid en technisch sterke acties maakten het ons soms moeilijk maar we bleven overeind. Michiel moest o.a. redding brengen op een poging van Warre Neufkens en een kopbal van Adriano Renda ging gelukkig over ons doel. Wij moesten vooral trachten overeind te blijven en dat lukte ons nog aardig ook. Met een krappe voorsprong richting kleedkamers.

Ruststand : 1 - 0

In de tweede helft een ander spelbeeld. Hadden die jonge mannen wat op hun adem getrapt? Het was alleszins Sparta dat de wet dicteerde. Johannes Devos trapt van ver over het lege doel. Zowel Michael als Michiel Van Troys zien hun poging in extremis afgeblokt door een bezoekende verdediger. Een vrije trap van Johannes likt de buitenkant van de paal. Tussendoor moest Michiel nog eens in de voeten van Owen Lepez maar verder waren het vooral wij die keer op keer voor gevaar zorgden. Onbegrijpelijk dat het nog steeds 1-0 stond en het bleef maar duren. Jens De Waele kopt na een corner tegen de paal. Dan kwamen Johannes en Michiel Van Troys alleen voor de bezoekende doelman opdagen maar geen van beiden slaagde erin om te scoren. Ook de ingevallen Jonas Vandevelde had nog een goede mogelijkheid maar Vandenbossche bracht weer redding. Het had dus eigenlijk makkelijk 3-0 kunnen staan wat voor een rustiger matcheinde zou gezorgd hebben. Nu was het bibberen tot het laatste fluitsignaal maar eind goed, al goed. Je hoort ons niet klagen en met die overwinning nestelen we ons voorlopig in de middenmoot van het klassement. Op naar meer.

Wie gaat er mee met de SPARTABUS?

Zaterdag speelt ons eerste elftal op verplaatsing bij TK Meldert.

Deze zal doorgaan met de bus voor supporters die dit willen.

De kostprijs is 12€ per persoon en we vertrekken om 17u30 aan de kerk.

Er  zijn nog een 10-tal plaatseen vrij dus snel zijn is de boodschap!

Sparta - KSV Geraardsbergen  1 - 1

Eindelijk, na zovele jaren nog eens aan een competitie beginnen in 2de provinciale en niet tegen de eerste, de beste. Nee, Geraardsbergen maakt al jaren mee het mooie weer in deze reeks en ze hebben zowat een abonnement op een top-vijf plaats in de rangschikking. We voelden het ook meteen want slag om slinger kwam er dreiging, vooral van op de linkerflank waar hun snelle winger een paar gevaarlijke voorzetten mocht trappen waarbij we regelmatig goed wegkwamen. En toch, het was zowat de eerste keer dat wij ten aanval konden trekken en dit na een tiental minuten. Michael Van Tieghem werd foutief gestuit en dus vrije trap voor ons. Jeffrey Eeckhout brengt perfect voor en onze kopbalspecialist Jordy Martens kwam perfect ingelopen en kopte keihard de openingstreffer tegen de touwen. En zeggen dat Jordy voor aanvang nog twijfelachtig was, wat een geluk dat hij toch aan de aftrap verscheen. Op dat moment misschien een gevleide voorsprong maar ons niet gelaten. De bezoekers bleven voor dreiging zorgen. Dwongen heel wat corners af en bij één van de laatste fases in de eerste helft kwamen we wel heel goed weg, als Cyriel Stroobant keihard tegen de paal trapt. Het was dus opgelucht ademhalen toen het rustsignaal weerklonk.

Ruststand: 1 - 0

In de tweede helft bleef Geraardsbergen op zoek gaan naar de gelijkmaker maar voorlopig konden we overleven tot die vermaledijde tweeënzestigste minuut. Nimrod Vanderbauwheede die in de eerste helft al geel gepakt had greep foutief in en dit kostte hem een tweede geel en dus ook de uitsluiting. En alsof dit nog niet genoeg was, de vrije trap die hieruit volgde leverde de bezoekers de verdiende gelijkmaker op. Het was de mee opgerukte Jonathan Waegeman die net als Jordi, met een kopbal wist te scoren. We wisten dat het nu nog moeilijk ging worden met tien man maar we hielden moedig stand. Eenmaal kregen we zelf nog een goede mogelijkheid toen Johannes Devos Michael de diepte in stuurde maar scoren zat er niet in. Zo behaalden we ons eerste puntje, alleszins goed voor de moraal en hopelijk kunnen we binnenkort nog wat gekwetsten recuperen wat ons alleen maar sterker kan maken.

13:30 - Sparta U15 - Sk Vlaamse Ardennen     4-5

15:00 - S.V Sottegem - Sparta Beloften    UITG.

zondag 4 september 2022

09:00 - K.V.K. Avelgem U7 - Sparta U7

15:00 - Sparta First team - K.S.V. Geraardsbergen A    1-1

We nodigingen jullie allen van harte uit op onze tweede SPARTADAG.

Iedere ploeg van SPARTA komt deze dag in actie.

Er is een springkasteel - food - buitenbar - ambiance.

Supporters op post!!!

Op zaterdag 27 augustus houden we voor de 2de maal onze Spartadag.

Die dag komen alle ploegen in actie van U7 tot en met het eerste elftal.

Noteer alvast in jullie agenda!

Verdere info volgt.

Na de vele mooie momenten die we, op én na 1 mei ll., mochten meemaken nav. de promotie naar 2de provinciale, komt de realiteit stilaan opnieuw in zicht.

De voorbereiding op dat nieuwe seizoen in 2de prov. start met de spelersvoorstelling én bijhorende info op donderdag as. 30 juni om 18u45 stipt, in de Sparta kantine.

Hartelijk welkom.

Sparta Wortegem bedankt iedereen die ons steunde bij het vaderdagontbijt.

Het was alweer een groot succes!

Sparta dankt ook iedereen die zijn steentje heeft bij gedragen om dit mogelijk te maken.

Vandaag tekende onze nieuwe aanwinst Michiel Van Troys bij Sparta.

Hij komt over van KVC Deerlijk.

We heten deze 28 jarige aanvallende middenvelder van harte welkom en wensen hem veel succes.

Beste Spartanen

Bij deze wordt ieder van jullie uitgenodigd naar SPARTA's PASDAG

Hierop krijgen jullie de gelegenheid om de kledij te passen die volgend seizoen aan elke speler ter beschikking zal gesteld worden (en dus door Sparta individueel moet besteld worden).

Het standaardpakket bestaat uit: trainingsvest, trainingsbroek, t-shirt, kousen, drinkbus, bal en wedstrijdtenue (regenvest kan bijbesteld worden tegen betaling).

Het lidgeld, te betalen voor 01-08-2022, bedraagt 180€ voor U7 tem U9 en 200€ voor U10 tem U17.

Dit zal doorgaan in onze legendarische kantine op woensdag 15 juni van 18:00 tot 19:30 of op zaterdag 18 juni van 13:00 tot 15:00

Let wel: dit zijn de enige pasdagen, want onze bestelling dient te gebeuren voor 20-06-2022.

Voor de nieuwkomers is er ook gelegenheid om de aansluiting bij Voetbal Vlaanderen in orde te brengen.

Iedereen van harte welkom.

Tot dan!

Het eerste elftal mocht op het podium van de Wortegemsen feesten.

Samen met Willy Sommers zongen ze "you'll never walk alone".

Een onvergetelijke ervaring en moment voor onze kampioenen.

Sparta zoekt jeugdtrainers om zijn  jeugdwerking verder te kunnen uitbreiden.

Je kan je kandidatuur stellen via jeugd@spartawortegem.be

Wil je in deze warme, familiale club je ervaring delen of je eerste stappen zetten als coach?

Aarzel dan niet!!!

Kom ook gerust een kijkje nemen naar onze demodag op 21 mei om 10u.

Eerste elftal speelt kampioen na 2-1 zege tegen KSK Zingem

Ook in 2022 zorgen wij op Vaderdag voor een heerlijk ontbijt of lekker flesje wijn!

Levering aan huis!

Bestellen kan vanaf nu!

info@spartawortegem.be

Demotraining voor nieuwe spelertjes.

Iedereen van harte welkom bij onze warme, familiale club!

Ouders kunnen genieten van een drankje en kennis maken met bestuur en trainers.

Tot dan.

Het bestuur

Zondag 1 mei 2022      SPARTA - Zingem 2-1

Kampioen zijn is plezant, waar hebben we dat nog gehoord? We kregen het nochtans niet zomaar cadeau want Zingem bood meer dan behoorlijk weerwerk. En toch kenden we bijna een droomstart. Handspel in de bezoekende verdediging en bal op de stip. We speelden amper tien minuten. Helaas, Jeffrey Eeckhout wou het misschien te precies doen en trapte de elfmeter tegen de paal. Jammer maar nog geen man overboord. Maar dan, tien minuten later. Eerste serieuze tegenprik van Zingem en meteen raak. Adriano Renda scoorde en deed ons even in paniek slaan. Toch geen doemscenario zeker? Gelukkig niet. Kort na deze domper op de feestvreugde kunnen we het evenwicht herstellen. Jeffrey Eeckhout trapt een corner rechtstreeks tegen de verste paal, de bezoekers krijgen het leer niet ontzet en Jordy Martens weet met een rake kopbal de titelkoorts weer aan te wakkeren. We namen het heft weer in handen en Jeffrey Lakiere kreeg de kans om ons op voorsprong te brengen, maar voor de derde maal in een halfuur spelen troffen we de paal. Dame Fortuna stond nog niet echt aan onze zijde. Jeffrey EeEckhout kreeg nog een goede kopkans maar deze ging voorlangs. Er werd niet meer gescoord in deze eerste periode. We vernamen ook de gelijke stand van Bevere en dus konden we met een enigszins gerust gemoed naar de kleedkamers.

Ruststand : 1 - 1

Het was lang wachten in de tweede helft op een bevrijdend goaltje. Uit Zottegem sijpelde ondertussen het bericht binnen dat Bevere op achterstand was gekomen. Het zag er dus niet zo slecht uit maar toch liever zelf winnen was de boodschap. Even de adem inhouden als de bezoekende nummer zeven, Yentl Van Caeneghem er van door gaat op links en alleen voor Michiel verschijnt, gelukkig gaat zijn poging nipt voorlangs. Op het uur gebeurde het dan toch. Michael Van Tieghem wrong zich dribbelend voorbij een paar tegenstrevers en bediende Jonas Vandevelde. Net ervoor had Jonas een dikke kans de nek omgewrongen maar hij bewaarde nu wel de kalmte en werkte perfect af. Het delirium was nabij en de zeer talrijk aanwezige supporters zetten zowaar het feestgedruis al in. Toch nog twee fases het vermelden waard. Jasper De Groote haalde Mchael neer net voor de zestien en mocht zich meteen gaan douchen. En net voor affluiten haalde Jordy Martens met een ultieme sliding de gelijkmaker van de lijn weg, toen vond ook ref Verheecke dat het genoeg was geweest en konden we beginnen aan een lange feestavond. Proficiat aan iedereen die op eender welke manier zijn steentje heeft bijgedragen tot het behalen van dit succes. Het zijn momenten om te koesteren. Laat iedereen nu maar genieten van een welverdiende rust om ons binnen enkele maanden op te maken voor die nieuwe uitdaging , genaamd 2de provinciale.