Matchverslagen Sparta Wortegem

Matchverslag zondag 5/12/21                     SPARTA - Bevere     0 - 0

Ontgoochelende topper, zeker voor wie op doelpunten zat te wachten. Excuses? Uiteraard. Vooreerst de slechte staat van het veld, deze liet absoluut geen vlotte combinaties toe waardoor veel aanvallen met goede bedoelingen toch in de kiem gesmoord werden. Voor Sparta hing misschien ook nog de inhaalmatch op woensdag in de benen plus de afwezigheid van enkele basisspelers door schorsing. Verder mogen we ook niet vergeten dat de twee beste defensies van de reeks, respectievelijk slechts negen en elf doelpunten geïncasseerd, tegenover elkaar stonden. Los daarvan toch enkele kansjes het vermelden waard. Voor Sparta kwam de beste mogelijkheid er voor Michael Van Tieghem. Onze topschutter mocht alleen op doel af maar zijn lob ging niet hoog genoeg en zo kon doelman Helin gepast ingrijpen. De beste kans voor de bezoekers kwam er net voor het einde van de eerste helft. Actie op rechts via Roben Liveyns, die bedient de vrijstaande Benoit Doublet die een open doelkans krijgt maar gelukkig voor ons gaat de bal centimeters naast. Inpakken en wegwezen, we gingen rusten met een brilstand.

Ruststand: 0 - 0

Hoop op wat beter in de tweede helft maar helaas. In de aanvang van deze tweede helft claimde de Sparta-aanhang wel om een strafschop na een overtreding op Laurens De Cock maar de ref legde de bal net buiten de zestien. De daaropvolgende vrije trap leverde niets op. Vooral de bezoekers zorgden voor het meeste gevaar maar zoals zo dikwijls gaf Michiel geen krimp. Zowel Adriaan Hendrickx als Roben Liveyns werden door onze doelman een halt toegeroepen. Wij bakten er niet zo veel van in die tweede helft. Alhoewel, we mogen de laatste minuut van de wedstrijd niet vergeten. Nimrod Vanderbauwheede brengt voor, hij vindt het hoofd van Michael Van Tieghem en terwijl iedereen al bijna aan het juichen was kopte Michael naast de kooi van Helin. Typerend voor deze match, scoren zat er voor beide ploegen niet in vandaag maar achteraf kon iedereen zich wel verzoenen met de puntendeling. Ons wacht nu nog de inhaalmatch tegen Velzeke om daarna in een lange winterslaap te gaan. Eerstvolgende thuiswedstrijd op 16 januari tegen Horebeke. Aan iedereen alvast prettige eindejaarsfeesten gewenst.

Bron: Eric Deleurere

 

Matchverslag zondag 7/11/21                     SPARTA - Oudenhove     1 - 1

Het zou een feestelijke namiddag worden. Helaas, driewerf helaas. De periodetitel die dankzij ons sterk parcours van de voorbije weken binnen handbereik lag, glipte ons alsnog door de vingers. Het begon eigenlijk al slecht. We verloren de toss en konden dus niet zoals we het zo graag doen, in de tweede helft richting "De Kop " spelen. Vrij vroeg in de wedstrijd konden we Michael Van Tieghem in stelling brengen maar onze topschutter miste de controle en weg was de kans. Bij de bezoekers lukte het wel. Een aanval van op links en het schot van Loïc Malaise week nog even af waardoor Michiel misschien enigszins verrast werd. Hoe dan ook, het stond 0-1 en we wisten toen al, oh lala, dit wordt geen makkie. Alison mocht het ook nog even proberen maar te zwak om Bossant te verslaan. De wedstrijd kabbelde wat verder zonder veel spektakel op te leveren. Alleen het slot van de eerste helft werd nog boeiend maar de beide doelmannen eisten de hoofdrol op. De bezoekende keeper stopte Michael en Michiel moest op al zijn kunnen beroep doen om een pegel van Jonas Michel uit zijn doel te ranselen. Dat was het zowat en wij dus met die kleine achterstand de kleedkamers in.

Ruststand: 0 - 1

Zouden we het tij nog kunnen keren in de tweede helft? Het antwoord werd half ja, half nee. De ja kwam er na goed vijf minuten spelen als Michael wordt neergehaald in de zestien en de ref, na een kleine aarzeling de bal toch op de stip legt. Levi Wallez kende geen genade en de bordjes weer in evenwicht. Het geloof was er terug en we gingen op zoek naar een tweede. Met een vrije trap legt de ingevallen Jeffrey Eeckhout voor de voeten van Levi maar het schot ging naast. Met nog tien minuten te gaan waren we met z'n allen reeds te vroeg aan het juichen. Michael kon zich eindelijk vrijmaken, oprukken en met een loeier naar de rechterbovenhoek zag iedereen hem reeds binnenvliegen, maar doelman Bossant pakte uit met een supersave en tikte de bal in corner. Nee dus, het wou niet lukken. Ook niet in het absolute slot als een kopbal van Jordy Martens de bovenkant van de deklat scheert. We bleven steken op een gelijkspel en zagen de felbegeerde periodetitel naar Maarkedal gaan. Het blijft hoe dan ook een spannende competitie want we staan nu bovenaan met vier ploegen binnen een speling van amper twee punten. Alles blijft nog mogelijk.

Bron: Eric Deleurere

 

Matchverslag zondag 24/10/2021               SPARTA - Boekel            3 - 0

Blitzstart van de bezoekers. Reeds in de eerste minuut ontsnappen we aan een vroege achterstand. Na mistasten in onze defensie mag Arne Lateur zijn kans gaan maar gelukkig voor ons, meer dan een hoekschop levert het niet op. Ook Yannick Van Haetsdaele kreeg nog een goede mogelijkheid maar diens schot ging over. De hoogste tijd voor ons om er onder een stralend herfstzonnetje ook eens aan te beginnen. Raid op rechts van Nimrod Vdbauwheede maar niemand om in te lopen op de nochtans goede voorzet. Meteen gevolgd door knappe voorbereiding van Jeffrey Lakiere tot bij Michael Van Tieghem maar nog geen succes. Ook onze dribbelaar Jansen Da Silva mocht het proberen maar ook hij wist niet te scoren. En plots zagen we de 1-0 reeds op het bord. Michael stormt alleen op doel af maar besluit toch iets te onbesuisd en schiet de prima kans een metertje naast. Dit mocht niet blijven duren en na vierendertig minuten op de klok kan Michael toch de ban breken. Misschien zelfs iets moeilijker dan daarnet maar nu wel perfect afgewerkt en Sparta op voorsprong. Verder had de eerste helft niet veel meer om het lijf en dus gingen we rusten met deze kleine voorsprong.

Ruststand : 1 - 0

In de tweede helft was het lang wachten op wat spektakel en weer zorgden de bezoekers voor het eerste gevaar. Zowel Arne Lateur als Iben Antoin mochten binnen de minuut tot tweemaal toe hun kans gaan maar dan konden we vaststellen, dat wij op een zeer betrouwbaar sluitstuk kunnen rekenen. Immers, met twee knappe parades kon Michiel ervoor zorgen dat Boekel niet terug in de wedstrijd kwam. We speelden ruim een uur als we eindelijk kunnen verdubbelen. Sterke prestatie van Nathan Vanderbauwheede die als een raket de rechterflank afging en beheerst tussen de benen van bezoekende portier Thuibault Vandeputte binnenschoof. Met nog een kwartuur te spelen bezorgde Nimrod Vanderbauwheede aan Michael de kans om zijn doelsaldo nog wat aan te dikken. Hij nam deze gretig aan en besloot knap in de rechterbenedenhoek. Het gezang van onze ruime supportersschare aan het adres van Michael was een terecht eerbetoon. Wedstrijd gespeeld natuurlijk en zo zijn we ondertussen opgerukt naar plaats drie in de rangschikking. We doen ook nog volop mee voor de eerste periodetitel. Het wordt dus nog spannend, de laatste twee weken van deze eerste periode

Bron: Eric Deleurere

 

Matchverslag zondag 10/10/2021               SPARTA - SV Sottegem B       4 - 2

Met een rotvaart begonnen de bezoekers de wedstrijd, resultaat was dat wij na amper een kwartier spelen al met 0-2 in het krijt stonden. Nochtans was de eerste kans voor ons. De poging van Michael Vantieghem werd door bezoekende doelman Van Der Meulen uit zijn doel geranseld. En dan kwam de dolle periode van de geel/blauwen. Na een overtreding op Bjorn Doeraene ging de bal op de stip. Arne Regaert kende geen genade, hoewel Michiel wel de goede hoek koos ging de elfmeter toch binnen. De druk van de bezoekers hield aan. We spelen dertien minuten als Gilles D'Hondt een afvallende bal in één tijd op de slof neemt en hem keurig in de verste benedenhoek deponeert. Toch even slikken, zo vroeg tegen een dubbele achterstand aankijken. Maar we kromden onze rug en begonnen aan de achtervolging. Jonas Vandevelde zou de hoofdrol opeisen. Een eerste poging werd nog makkelijk gestopt door Van Der Meulen maar na goed een halfuur spelen was Jonas zijn moment gekomen. Op snelheid de linkerflank afgaan en besluiten met een onhoudbare pegel in de verste kruising. Een beauty. Sottegem kwam nog even dreigen maar de lob van D'Hondt vloog over ons doel. Meteen laatste wapenfeit en met dit hoopgevend resultaat trokken we naar binnen.

Ruststand: 1-2

We begonnen gretig. Nathan Vanderbauwheede kan een voorzet van op links net niet voldoende beroeren en glijdt de bal nipt naast. Kort daarop weer een aanval van op rechts, bal komt voor en verdediger Pennewaerde werkt in eigen doel. De hoop en het enthousiasme laaiden op. Ruim een kwartuur ver als Jonas, weer hij, Michael Vantieghem kan bereiken. Die bewaart de kalmte en het overzicht en brengt ons op 3-2. We waren niet meer te stoppen. Ook Michael Vantieghem eiste een hoofdrol op. We spelen bijna zeventig minuten als hij zowat de ganse verdediging oprolt en meteen zijn tweede van de namiddag binnen prikt. De jonge bezoekende ploeg was nergens meer, allicht fysiek kopje ten onder gegaan in die denderende tweede helft. Na knap voorbereidend werk van Jonas krijgt MVT een hattrick aan de voet maar helaas, het schot gaat over. Het was echter genoeg geweest. Een deugddoende overwinning die zeker ook door het talrijk aanwezige Waregems publiek geapprecieerd werd als eerbetoon aan Patrick Dhondt.

Bron: Eric Deleurere

 

Matchverslag zondag 19/09/2021            SPARTA - Elene Grotenberge    5 - 0

Zowat een jaar geleden dat we nog eens een competitiewedstrijd thuis konden/mochten spelen. 

We ontvingen de jonge ploeg van Elene/Grotenberge die wel pronkte met een mooie zes op zes na twee wedstrijden. De eerste helft had niet veel om het lijf. Aan beide zijden een paar vrije trappen die niet echt voor gevaar zorgden. Na ruim een half uur spelen klommen we toch op voorsprong. Nimrod Vanderbauhede liep gepast in op een verre bal en wist de bezoekende doelman Trossaer te verslaan. Net voor het einde van die magere eerste helft ontsnappen we aan de gelijkmaker. Mooie aanval van de bezoekers, De Smet naar Andres Galle die overhoeks binnenkopt maar de vlag ging de hoogte in en het feestje ging niet door. 

Zo trokken we de kleedkamers in met een krappe voorsprong.

Ruststand : 1 - 0

De tweede helft kende voor Sparta een droomstart. Da Silva zorgt met een knappe persoonlijke actie meteen voor de 2-0 en zo was het startschot gegeven voor een veel beter tweede helft. Michael Van Tieghem wordt eerst nog afgestopt door de bezoekende doelman maar even later kan hij hem wel verslaan en met deze ruime voorsprong gingen de kopjes wat naar beneden bij de jeugdige bezoekers. En nog was het niet gedaan. Op het uur een actie op links van Michael Van Tieghem die Jeffrey Eeckhout kan bereiken en ook Jeffrey scoort zijn eerste van het seizoen. Match nu wel gespeeld maar we wilden nog meer .Met nog een kwartier te spelen kan de ingevallen Arthur Moerman Jonas Vandevelde bedienen en die zorgt meteen voor de forfaitscore. 

De broodnodige overwinning was binnen en zo klimmen we met nog altijd een wedstrijd minder toch mooi op naar de middenmoot van de klassering.

Bron: Eric Deleurere

 


Onze sponsors