coach: Guy De Baere - Jonas Santens

afgevaardigde: Dirk Vandenheede

verslagen

Sparta

0

-

2

Zingem

Posted: 23.10.17

Eventjes stunten tegen de leider, geef toe, dit zou ons een enorme boost geven. Helaas is het een ijdele hoop gebleven want we waren niet bij machte om de autoritaire leider een halt toe te roepen. En toch, in het matchbegin waren er mogelijkheden voor ons maar scoren lukte jammer genoeg niet. Zowel Jarno Viaene als Tom Vindevogel vonden Michiel Moerman, in een ver verleden nog een Spartaan geweest, op hun weg. Het aanvallende geweld van de bezoekers was wel dominanter. Dieter De Mulder, ook al een ex-Spartaan, kopte naast na een voorzet van Tomas en Jonathan Vanachter stuitte op Laurenz maar je voelde het zo aankomen. De druk nam toe, wij moesten achteruit en enkele hoekschoppen toestaan. Eentje werd ons fataal. Getrapt door Vanachter tot bij Yanick Tomas, diens kopbal wordt afgeweerd door Laurenz maar pal in de voeten van Joachim Bovijn die genadeloos binnentrapt. Laurenz behoedt ons nog van een dubbele achterstand met een knappe redding na weer een poging van Tomas, maar net voor het einde van de eerste helft was het toch weer raak. We speelden eenenveertig minuten, Jonathan Vanacker wordt veel tijd en ruimte gegund. Draait zich knap vrij, kan rustig aanleggen en plaatst hem heerlijk in de kruising. Meteen ook de ruststand : 0 - 2
Wat de tweede helft betreft kunnen we vrij kort zijn want het werd een maat voor niets. Zingem beperkte er zich toe om de partij uit te spelen en wij konden voor te weinig gevaar zorgen om alsnog weer een wedstrijd te krijgen. Jarno Viaene, toch een verdienstelijke wedstrijd gespeeld, kopte over en met nog een kwart te spelen kregen we dan toch nog eens een goede mogelijkjheid. Zowel Jarno Viaene als Michael De Waele mochten tot driemaal toe aanleggen in één en dezelfde fase maar telkens weer stuitten ze op een Zingems been of op de doelman. Dit was wel een pijnlijke illustratie van ons huidig gebrek aan efficiëntie. De laatste kans van de wedstrijd was nog voor Dieter De Mulder maar Laurenz gunde hem geen goaltje tegen zijn ex-ploeg en zo werd de ruststand ook meteen de eindstand.

Sparta

0

-

3

FC Kluisbergen

Posted: 26.09.17

Vandaag kwam de ongeslagen leider op bezoek, we waren dus zeker op onze hoede. Al van bij het matchbegin namen de oranje-blauwen de wedstrijd in handen. Een eerste poging van Pieter-Jan Vandeputte kende nog geen succes maar na goed vijf minuten voetballen was wel raak. Kenny Demeyere werd weggestuurd met een lange bal, hij vertrok zowat op de middenlijn en ging in sneltreinvaart op Laurenz af. Zijn schot verdween mooi geplaatst in de verste hoek. Opnieuw gevaar van de bezoekers na een vrije trap maar Jari Herpol trapt over. Wij kwamen even dreigen met een schot van Tom Vindevogel maar dit vormde geen bedreiging voor de bezoekende doelman. We kwamen het dichtst bij de gelijkmaker op de zevenendertigste minuut. Een schot van Niels Vanhelleputte gaat voorbij doelman Bram Forment en de inglijdende Wim Vindevogel kwam centimeters te kort om het leer binnen te duwen. Dit was zowat het laatste wapenfeit uit deze eerste helft.
Rust: 0 - 1
Zouden we het tij kunnen keren in de tweede helft? Helaas niet. Weer zijn het de bezoekers die voor het meeste gevaar zorgen. Laurenz pakt een schot van Timothy Nuytens. Ook Jari Herpol wordt nog even de diepte ingestuurd maar Laurenz gaat gepast in de voeten van de bezoekende aanvaller. En dan plots komen we weer heel dicht bij de gelijkmaker. Wim Vindevogel baant zich een weg door de defensie, lijkt met de bal in doel te lopen maar wordt in extremis toch nog afgeblokt. Amper enkele minuten later krijgen we het deksel op onze neus. We spelen net een uur en kapitein Michiel Colpaert verdubbelt de bezoekende voorsprong. Een poging van Tom Vindevogel gaat nog voorlangs maar verder zorgen we voor weinig gevaar. Het is tenslotte de ingevallen Charles Vanhaesebroucke die in blessuretijd met een knappe volley de toch wel zware 0-3 cijfers op het bord brengt. Cijfers liegen niet en de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de besten gewonnen hebben.

Sparta

7

-

0

Bevere

Posted: 07.09.17

De kop is er af. We zijn weer een nieuw seizoen begonnen, dan is het ook altijd een beetje kennis maken met de nieuwe gezichten en dat zijn er nogal wat dit jaar bij Sparta. We beginnen er aan met een nieuw trainersduo en daarenboven stonden niet minder dan zes nieuwe spelers aan de aftrap. Als je natuurlijk een binnenkomer als deze mag meemaken dan kan het bijna niet meer stuk. Niemand had deze doeltjeskermis durven voorspellen. Na een korte studieronde weet Tom Vindevogel al meteen de weg naar de netten te vinden. We lieten nog een paar zuivere kansen onbenut maar op de zesentwintigste minuut kan Niels Van Helleputte, één van de nieuwkomers, de score toch verdubbelen. Drie minuten later pakt Niels uit met een perfecte lob en scoort zijn tweede van de namiddag. Dat heet dan op een mooie manier je visitekaartje afgeven. Bevere bracht er niet veel van terecht zodat Laurenz op een paar voorzetten na, totaal niet in actie moest treden. Op het halfuur maakte Tom Vindevogel er zowaar 4-0 van. Dit was meteen de ruststand en match gespeeld zeker?
In de tweede helft bleven we aanvankelijk wat op onze honger zitten. Het hoefde niet echt meer en zoals reeds gezegd, Bevere slaagde er niet in om een vuist te maken. Met nog goed twintig minuten te gaan roerden we toch weer de aanvalstrom. Tom Vindevogel werd nog maar eens weggestuurd en mocht alleen op doelman  Verstraeten afgaan. Met een geweldige pegel zoals in de "good old days" fusilleerde onze kapitein de bezoekende nummer 1. Het deed ons echt goed om vast te stellen dat Tom na die zware kwetsuur en lange periode van onbeschikbaarheid weer als vanouds liep te voetballen. En nog was onze honger niet gestild. Wim Vindevogel, ingevallen voor een licht geblesseerde Niels Van Helleputte, scoorde op een subtiele manier de nummer zes. Met nog drie minuten te gaan ging doelman Verstraeten onbesuisd in de voeten van de eveneens ingevallen Jarno Viaene. Geen twijfel mogelijk, bal op de stip. Wim Vindevogel kende geen genade en trapte nummer zeven voorbij een kansloze Verstraeten. Geen leukere manier om het seizoen te starten maar laat ons nog niet gaan zweven. Er blijft nog een lange weg te gaan en deze knalprestatie vraagt om bevestiging. 

Sparta

3

-

2

VV Horebeke

Posted: 28.03.17

Met negen op negen hadden we de voorbije weken een prachtig parcours afgelegd. Nieuwe opdracht thuis tegen Horebeke mocht in principe ook geen probleem opleveren maar oh, wee... Na een blitz-start en goed vijftien minuten spelen stonden we al 2-0 voor. Jordy De Keyszer knalde van net buiten de zestien staalhard binnen en Johannes De Vos werd in volle snelheid aangetikt door Wouter Reynaert. Penalty en zoals steeds Michiel De Weer achter de bal. Perfecte elfmeter en voor ons dus al vroeg die dubbele bonus. Het leek zo makkelijk te gaan maar we verloren de concentratie een beetje en het tempo ging uit de wedstrijd. We hadden wel nog enkele mogelijkheden. Na een vrije trap van Michiel De Weer krijgt Michiel Dhondt een vrije kopkans maar doelman Bauters brengt redding. Op het halfuur een mooie doorbraak van Lars Vergote tot bij Jeffrey Eeckhout maar ditmaal stond het kanon van Jeffrey niet scherp afgesteld. Hij trapte deze kans huizenhoog over. Horebeke kwam wat meer opzetten en Laurenz moest attent zijn bij een vrije trap van Jeroen Baert. Gescoord werd er niet meer en dus trokken we met onze vroeg bekomen voorsprong naar de kleedkamers. Rust : 2 - 0
Helaas zette de neerwaartse trend van de eerste helft zich door en kwamen de bezoekers meer en meer dreigen. Met een cadeautje kwam de aansluitingstreffer tot stand. Een misverstand (communicatiefout?) tussen Laurenz en Jordy Martens gaf de ingevallen Jordy Vanderheggen de mogelijkheid om zich tussen de twee in te murwen en met een simpele baltoets te scoren. De bezoekers voelden dat er meer in zat. Delanghe alleen op doel af maar Laurenz brengt redding. Kort hierop moet Laurenz uitpakken met een supersave om de gelijkmaker te voorkomen. En toch gebeurde het onvermijdelijke. We speelden vijfenzeventig minuten en  Horebeke dwong weer twee opeenvolgende hoekschoppen af. Bij de tweede werd de bal aan de tweede paal binnengeduwd door Jordy De Langhe. Het zou toch niet waar zijn dat ze nog over ons heen zouden lopen. Vol goede wil gingen ze nog op zoek naar een voor hun klassement broodnodige driepunter, maar uiteindelijk moesten ze met lege handen naar huis na een laatste alles of niets offensief van Sparta. Michiel De Weer van op de linkerflank naar de verste paal waar Jordy De Keyzer ons met een sublieme volley alsnog de overwinning bezorgt. Met deze nieuwe zege komt ons eindrondeticket wel heel dichtbij.

Sparta

1

-

0

Machelen

Posted: 21.03.17

Gastheer zijn voor de leider die op bezoek komt is toch altijd wel iets speciaal. Je ontvangt ze graag met open armen maar gaat er niet van uit dat ze met slaande deuren (!) weer vertrekken. Toch een kleine smet op het verder voortreffelijke imago van de Leiejongens. Nochtans, de wedstrijd kon niet beter beginnen voor hen. Terry De Grande ging graag neer over het been van Axel Waelkens en zo ging de bal na drie minuten op de stip. Topschutter Tervioli Balaj kreeg de gelegenheid om zijn al indrukwekkend aantal nog wat op te krikken maar gelukkig voor ons schoot hij huizenhoog over. Was dit de voorbode dat het voor ons misschien wel "Lucky sunday" ging worden? De bezoekers bleven de aanvalstrom roeren en good old Terry De Grande kreeg nog een uitstekende mogelijkheid, maar Laurenz bracht redding. Sparta zelf kwam niet vaak dreigen in de eerste speelhelft zodat doelman Brondeel rustig kon genieten van een heerlijk lentezonnetje. Ook Machelen maakte niet veel meer klaar en dus gingen we rusten met  een doelpuntenloze tussenstand. Rust : 0 - 0
De mogelijkheid om een stunt te verwezenlijken bleef nog altijd overeind en goed tien minuten ver kwam de aanzet ertoe. Knappe voorbereiding van Mistie en wie anders dan Jeffrey knalde zijn tweeëntwingtigste van het seizoen tegen de touwen. Alle hens aan dek bij de leidersploeg. Gelukkig voor ons kan Michiel De Weer een kopbal van Dentyn van de lijn weghalen en kan Laurenz een kopbal van Van Hoye nog net overtikken. Verder stond onze verdediging pal en was er voor de frontmannen van Machelen geen doorkomen aan. Mistie, die trouwens een van zijn betere wedstrijden speelde, legde nog maar eens een knappe voorbereiding op de mat en bood de ingevallen Lars Vergote een dot van een kans aan. Helaas was het schot iets te zwak om Brondeel een tweede maal te verlaan. Na ettelijke minuten extra speeltijd maakte ref Van Laethem er een einde aan en kon het feestgedruis losbarsten. In de rangschikking deden we een goede zaak maar de strijd om een eindronde ticket belooft nog lang en spannend te worden.

sponsors

Lees hier de verslagen

Vorige speeldag Volgende speeldag

Speeldag 8 -

Wedstrijd Resultaat
Naz.-Eke - Velzeke 2-0
FC Kluisb. - Oudenhove 1-5
Bevere - St.-Goriks 3-1
Vurste-Semm. - Boekel 2-0
Volkegem - Nok.-Kruish. 1-3
Elene-Grotenberge B - Sottegem B 1-1
Olsene - Michelb. 6-4
Wortegem - Zingem 0-2
Klassement
# GS W V G DS P
1 Zingem 8 7 1 0 26/7 21
2 Oudenhove 8 6 0 2 25/8 20
3 Vurste-Semm. 8 6 2 0 16/9 18
4 Nok.-Kruish. 8 5 2 1 18/8 16
5 Velzeke 8 5 2 1 14/12 16
6 Sottegem B 8 4 1 3 17/9 15
7 FC Kluisb. 8 4 3 1 14/14 13
8 Naz.-Eke 8 3 3 2 10/8 11
9 Olsene 8 2 3 3 18/20 9
10 Elene-Grotenberge B 8 2 4 2 9/16 8
11 Wortegem 8 2 5 1 13/15 7
12 Michelb. 8 2 5 1 14/22 7
13 Bevere 8 2 5 1 13/27 7
14 Boekel 8 1 3 4 12/16 7
15 St.-Goriks 8 1 5 2 8/16 5
16 Volkegem 8 0 8 0 3/23 0